Přijde Čech, odejde Rosický? Další kapitola nekonečného příběhu

Londýn - Spekulací okolo Petra Čecha i Tomáše Rosického je posledních několik měsíců opravdu hodně. Konečně jsou ale slyšet konkrétní hlasy z klubů i od hráčů samotných. Petra Čecha se snaží přesvědčit k příchodu do Arsenalu i fanoušci na sociálních sítích. Rosického pro změnu chtějí v Turecku. Hlásí se Trabzonspor a Bursaspor.

Oba dva jsou tahouni české reprezentace. Oba dva toho ale letos moc v klubech neodehráli. Petr Čech většinu sezóny kryl záda Courtousovi, Rosický v závěru sezóny hrál jen deset minut proti Sunderlandu. I přesto je o ně velký zájem. Dalo by se říci, že všude.

To, že Petr Čech odejde z Chelsea je svým způsobem již hotová věc. Courtous pryč z Blues nepůjde, což znamená, že Čech mít prostor nebude. I přesto, že Čech nedávno prohlásil, že mu zas až tak nezáleží na tom zůstat v Londýně, spíše šlo jen o uvolnění zaměření médií na trasu Čech - Arsenal. Wenger o něj opravdu stojí a Čech by mohl příjmout výzvu v podobě vychytání titulu pro konkurenční klub. V osobním souboji porazit Courtouse!

Arsene Wenger se nechal slyšet, že by rád dotáhl příchod Čecha již do začátku letní přípravy. Ta začne pro hráče Arsenalu v průběhu července. Mourinho sice Čecha ke konkurenci pustit nechce, konečné slovo však bude mít Abramovič, majitel Chelsea. Ten má s českou reprezentační jedničkou dobré vztahy. Za to, co pro klub odvedl, určitě jeho přání vyhoví.

Psali jsme:
Čechův poslední zápas na Stamford Bridge. Kdo bude dvojka v týmu Blues v příští sezóně?
 

Tomáš Rosický, to je zase úplně jiná kapitola. Arsenal nejprve uplatnil opci a podepsal Rosu na další sezónu, od podpisu však nebyl ani na střídačce! "Jsem frustrovaný, ale jsem profesionál. I když jsem ztratil místo v sestavě, musím být neustále připraven. Situace se může každým dnem změnit."

Přípravu sice začne Rosický s Arsenalem, Wenger ale nemá problem s tím Rosického pustit do jiného klubu, pokud přijde adekvátní nabídka, se kterou bude souhlasit jak Tomáš tak klub. Mezi posledními zájemci jsou turecké kluby Trabzonspor a Bursaspor.

Pokud nastanou nějaké změny, tak až po kvalifikačním cyklu. Česko v pátek čeká Island a i sám Petr Čech oznámil, že dřív než v příštím týdnu se o jeho budoucnosti nic nedozvíme. Stejně tak na srazu nebude svojí situaci řešit ani Rosický.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Petr Čech Tomáš Rosický

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy