Rooney v modrém! Everton se dočkal návratu ztraceného syna

Před 11 lety byl Wayne Rooney zrádcem. Opustil Goodison Park a namířil si to z Evertonu, který ho vychoval a dal mu možnost nakouknout do velkého fotbalu, ke konkurenci do Manchesteru United. Jak se zdá, už je vše zapomenuto.

Anglický kapitán totiž neodolal pozvánce na benefiční zápas s Villarealem, na kterém se loučila klubová ikona Duncan Ferguson. A tak se opravdu stalo, že Rooney oblékl modrý dres s číslem 18, který kdysi nosíval. Děsil se, zda na něj nebudou fanoušci pískat nebo zlostně házet bonbóny. To se neštěstí nestalo.

"Je příjemné, vrátit se sem a jsem samozřejmě potěšen," přiznal. "Ale co je nejdůležitější, že si ten den a zápas užil Duncan. Bylo skvělé, vidět ho zpátky na hřišti," říkal Wayne Rooney.

VIDEO zde

Aby ne, vždyť tenhle chlapík a skotský fotbalista, který nikdy nešel pro ránu daleko, a má na svědomí třeba i zlikvidování dvou zlodějů ve svém domě a jejich následnou hospitalizaci do nemocnice, byl Rooneyho učitelem a velkým vzorem.

Rooneymu a Fergusonovi tak možná radost kalila jen prohra 1:2, jediný gól ale Everton dal právě ve chvíli, kdy oba dávní hrdinové klubu nastoupili na hřiště. Takže všechna čest, pánové!

Související

Wayne Rooney

Problém pro Rooneyho a spol. Anglický klub se zadlužil natolik, že míří ke krachu

Druholigový anglický klub Derby County, jehož hráče trénuje hráčská legenda Wayne Rooney, se ocitl v problémech až nebývalých pro ostrovní fotbal. Zadlužil se totiž natolik, že v současnosti hledá nového investora, který by byl ochoten dát svých 50 milionů liber (zhruba miliarda a půl korun) na potřeby vyrovnání klubového dluhu. Pokud nikoho takového Derby County nenajde, hrozí mu likvidace.
Wayne Rooney

Rekordman Rooney už žádný další start ani gól za reprezentaci nepřidá

Londýn - Stodevatenáct startů za národní tým Anglie, během kterých nastřílel 53 branek, to je úctyhodná bilance jednoho z nejznámějších anglických útočníků Wayna Rooneyho. Oba tyto údaje jsou navíc rekordními v historii anglické reprezentace. On sám už je ale právě v jejím dresu nerozšíří, neboť právě on ve středu oznámil svůj konec v národním týmu Anglie. Jednatřicetiletý hráč nastupoval za Anglii pravidelně od roku 2003.

Více souvisejících

Wayne Rooney

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy