Premier League 2. kolo: Arsenal opět s Čechem v bráně nad Crystal Palace tentokrát vyhrál, Manchester City si poradil s Chelsea. Januzaj zařídil tři body pro Rudé ďábly

Londýn - O víkendu pokračovala anglická fotbalová Premier League svým druhým kolem. V něm se například střetly týmy Crystal Palace a Arsenalu a zvlášť na londýnský celek byli fanoušci zvědavi a potažmo především na gólmana Petra Čecha, jenž v minulém kole chyboval a tak všichni čekali, zda své chyby napraví. I když Čech gól inkasoval i o tomto víkendu, Arsenal nakonec vyhrál 2:1. To druhý londýnský klub Chelsea nevypadá na úvod této sezóny vůbec dobře. Po remíze 2:2 se Swansea navíc zavládlo v klubu dusno i kvůli kauze kolem týmové lékařky Evy Carneirové. V duelu s Manchesterem City vůbec nefungovala obrana hostů a i díky tomu tak prohráli 0:3. Naopak spokojený může být i nadále kouč Manchesteru United Louis van Gaal, jelikož jeho svěřenci vyhráli i svůj druhý duel v této sezóně. Tentokráte zvítězil nad Aston Villou.

Na londýnském Arsenalu bylo hodně vidět chtějí odčinit svou porážku z úvodního kola, kdy prohrál 0:2 s West Hamem. A tak už po čtvrthodině hry v duelu s Crystal Palace vedli Kanonýři 1:0, když zleva odcentroval Özil na svého spoluhráče Girouda, jenž parádním zakončením z voleje otevřel skóre tohoto zápasu. Mimochodem, pro Oliviera Girouda to byla vůbec první branka v Premier League po 625 minutách. Jenže o 12 minut později byl stav opět vyrovnán, konkrétně se z gólu radoval Joel Ward, který na Petra Čecha vyslal přízemní střelu, český gólman na jeho střelu nestačil. Bylo vidět, že Londýňané hráli rozhodně lepší fotbal, jenomže když už se vždy do nějaké šance dostali, nedokázali přetavit ve vytouženou branku. A klidně mohli hosté z Emirates Stadium dohrávat duel o deseti, neboť mohl červenou kartu za svůj tvrdý zákrok uvidět Coquelin. A když se tedy nedařilo arsenalským forvardům vstřelit gól,, pomohl jim domácí obránce Delaney, jenž si nechtěně srazil balón ,který před tím hlavičkoval Alexis Sánchez. Arsenal se tak i díky tomu radoval z prvních tří bodů, které mu přistály na konto.

Úvod duelu mezi Manchesterem City a Chelsea, která mimochodem musela do brány postavit gólmana Asmira Begoviče, jenž tak musel nahradit Thibauta Courtoise, který byl v minulém kole vyloučen, naznačil, že to pro londýnský celek nebude vůbec jednoduché utkání a že bude muset i nadále zapracovat na obraně. Tehdy totiž docela dělal londýnským obráncům problémy hlavně Sergio Agüero, ten už pár vteřin po úvodním hvizdu defennnzivu Chelsea provětral, Begovič ale díky svému včasnému vyběhnutí tuto příležitost zneškodnil. Po 15 minutách hry tu byl opět v šanci Agüero, který tentokrát zvolil přízemní střelu a i v tomto případě Begoviče nepřekonal. Na Begoviče neměl domácí forvard ani o minutu později, kdy zakončil svou akkci podobně nepříjemnou přízemní střelou. A tak si musel Agüero na úspěch počkat do 32. minuty, kdy si tento argentinský útočník narazil nejprve s Yayou Tourém a poté se dokázal dostat přes bránícího Garyho Cahilla, Agüero pak celou akci zakončil střelou k tyči, díky které tak Manchester City vedl 1:0. Další rána pro Chelsea málem přišla krátce před poločasovou pauzou, kdy Kolarov centroval do šestnáctky na Mangalu, ovšem ten nakonec hlavičkoval mimo. Do druhé půle pak José Mourinho nevyslal na trávník Johna Terryho, kterého nahradil Kurt Zouma. "Blues" ve druhém dějství hráli o něco lepší fotbal, dokonce vstřelili branku, ale tu sudí neuznali kvůli Ramiresově ofsajdu. V 70. minutě se skvělým zákrokem prezentoval Joe Hart, jenž vychytal Edena Hazarda. Následně se nakonec domácí radovali z druhé trefy, kterou zařídil svou hlavičkou po rohové kopu Kompany. Pět minut před koncem pak byl k vidění třetí gól domácích, když se nedorozuměli mezi sebou Ivanovič s Fabregasem, toho využil David Silva, který pak na hranici velkého čtverce našel Fernandinha a ten dělovou ránou zvýšil na konečnýchc 3:0.

Konečné výsledky 2. kola anglické fotbalové Premier League:

Manchester City - Chelsea 3:0Branky: 31. Aguero, 79. Kompany, 85. Fernandinho

Crystal Palace - Arsenal 1:2Branky: 28. Ward - 16. Giroud, 55. Delaney (vl.)

Aston Villa - Manchester United 0:1Branka: 29. Januzaj

Southampton - Everton 0:3Branky: 22. a 45. Lukaku, 84. Barkley

Sunderland - Norwich City 1:3Branky: 88. Watmore - 26. Martin, 37. Whittaker, 57. Redmond

Swansea - Newcastle 2:0Branky: 9. Gomis, 52. A.Ayew

Tottenham Hotspur - Stoke City 2:2Branky: 19. Dier, 45. Chadli - 78. Arnautovic (z pen.), 83. Diouf

Watford - West Bromwich Albion 0:0

West Ham United - Leicester 1:2Branky: 55. Payet - 27. Okazaki, 38. Mahrez

Liverpool - Bournemouth 1:0Branka: 26. Benteke

POŘADÍ KLUB
ZÁPASY SKÓRE BODY
1.
Manchester City 2
6:0 6
2. Leicester
2 6:3
6
3.
Manchester Utd. 2 2:0 6
4. Liverpool
2 2:0
6 5.
Everton 2
5:2 4
6. Swansea 2 4:2
4
7.
Crystal Palace 2
4:3 3
8. West Ham
2 3:2
3
9. Norwich 2
4:4 3
10. Aston Villa
2 1:1 3
11.
Arsenal 2
2:3 3
12. Watford
2 2:2
2
13.
Stoke 2 2:3 1
14. Tottenham
2 2:3
1 15.
Newcastle 2
2:4 1
16. Chelsea 2 2:5
1
17.
Southampton 2
2:5 1
18. West Bromwich
2 0:3
1
19. Bournemouth 2
0:2 0
20. Sunderland
2 3:7 0

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Manchester City

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy