Přestaňte s Čechem! Wenger chtěl odejít z tiskovky jako Vrba

Londýn - Viděl snad, jak kouč české reprezentace Pavel Vrba vyběhl s novináři, kteří se ptali na otázky, které mu byly proti srsti? Možná. Jen pár dní poté totiž pohrozil odchodem z tiskovky také trenér Arsenalu Arséner Wenger! Důvod? Odmítl rozebírat, proč dal v Lize mistrů před Petrem Čechem v brance znovu přednost Davidu Ospinovi.

Kolumbijský gólman totiž svůj tým v utkání s Olympiakosem příliš nepodržel. Právě naopak. Po rohovém kopu si dal vlastní gól, kterým se výrazně podepsal pod porážku s řeckým celkem 2:3. Kouč "Kanonýrů" se ocitl po druhé porážce ve druhém duelu pod palbou ostré kritiky.

"Respektuji, že novináři hodnotí, jak jsme hráli a jestli jsou moje rozhodnutí špatná, nebo dobrá. S tím nemám problém, ale novináři nemají k dispozici všechna fakta, která mě k rozhodnutím vedla," citovala agentura AP Wengera. "Pokud jste zápas viděli a myslíte si, že jsme prohráli kvůli Ospinovi, tak pochybuji o tom, že fotbalu rozumíte."

"Jeden odborník v televizi řekne svůj názor a ostatní se toho hned chytnou. Přitom nikdo z kritiků nepřišel se statistikami, které by jasně ukázaly, jak a kde se zápas rozhodl," zdůraznil už tak rozlícený francouzský stratég.

To ale ještě nebylo všechno. Jeho pohár trpělivosti definitivně přetekl poté, co ho jeden z novinářů vybídl k reakci na slova Josého Mourinha z konkurenční Chelsea. Ten totiž řekl, že v Premier League je jen jeden trenér, který není pod tlakem. A tím myslel právě Wengera.

"Přestaňte s tím, nebo ukončíme tiskovou konferenci," zuřil Wenger. "Myslím, že už vám docházejí nápady, protože tohle je opravdu, ale opravdu velmi nudné. Jestli máte nějaký dotaz před zápasem s Manchesterem United, rád ho zodpovím, ale netočme se pořád kolem jedné věci," dodal kouč Arsenalu.

Související

Arsène Wenger

Wenger zpět na fotbalové scéně? Zájem o něj má Bayern a kouč se mu nebrání

V poslední době trápící se Bayern Mnichov hledá nástupce nedávno odvolaného chorvatského stratéga Nika Kovače. Jak informuje německý deník Bild, vedení klubu má nyní zájem o služby francouzského stratéga Arséna Wengera, jenž je od dubna loňského roku bez angažmá poté, co tehdy skončil po dlouhých 22 letech v londýnském Arsenalu. A vypadá to, že by mohlo k této spolupráci dojít, už je díky poslednímu vyjádření Arséna Wengera, který se netají tím, že má právě o spolupráci s tímto bavorským klubem zájem.
Arsène Wenger

Loučení s Arsénem. A kdo francouzského stratéga nahradí?

Londýn - Klub Arsenal Londýn zažije po právě probíhajícím ročníku anglické Premier League 2017/18 největší obměnu za posledních 22 let. Právě po takovéto dlouhé době se totiž tento celek rozloučí s francouzským koučem Arsénem Wengerem. Ten se v pátek o svém odchodu z klubu dohodl s jeho vedením. Takováto událost samozřejmě vyvolala hned řadu reakcí. Už nyní se dá také vsadit na to, kdo bude Wengerovým nástupcem.

Více souvisejících

Arsène Wenger (trenér) Petr Čech Arsenal FC

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy