Premier League 11. kolo: Pod Mourinhem se opět výrazněji rozviklala židle, Chelsea prohrála s Liverpoolem. Arsenal popáté za sebou bral všechny tři body

Londýn - I v době, kdy se v Británii slavil Halloween mohli nejen tamní fotbaloví fanoušci sledovat další kolo Premier League, tentokrát již jedenácté. Hodně fanoušků sledovalo počínání týmu Chelsea, celku, jenž loni vyhrál anglickou ligu, v letošním ročníku se jim ale příliš nedaří a kouč José Mourinho to opravdu v současnosti nemá vůbec jednoduché. Během týdne se totiž objevily zprávy o tom, že pokud Chelsea prohraje duel s Liverpoolem, který nově koučuje Jürgen Klopp, tak nejspíš půjde portugalský kouč Mourinho od válu. Nakonec Liverpool zvítězil na Stamford Bridge 1:3, ovšem Mourinhovi to ještě zatím vaz nezlomilo. O povedených výkonech si mohou povídat naopak v Arsenalu, kde totiž popáté za sebou brali výhru, tentokrát se jim to podařilo se Swansea, nad kterým mimochodem před tím třikrát za sebou vyhrát nedokázali.

Do zápasu mezi Chelsea a Liverpoolem lépe vstoupili domácí, když se už po čtyřech minutách hry trefil do branky Ramires, jenž tak hlavou usměrnil centr z Azpiliciuetovy kopačky. Stalo se tak po chybě hostující obrany. A tak se čekalo, že si Chelsea udrží vedení a bude pokračovat v duelu tak, jak začala. Jenže opak byl pravdou. V dalších minutách hráli prakticky pouze hosté. Dlouho jim ale chybělo k úspěchu jediné a to trefit zařízení. To se málem povedlo až ve 37. minutě, kdy hlavičkoval Lucas Leiva, ovšem gólmana Begoviče nepřekonal. A tak si na vyrovnávací gól museli hosté počkat do nastavení prvního poločasu, kdy se po výtečné kombinační akci trefil a srovnal na 1:1 Coutinho. Ani po obrátce se obraz hry nezměnil a tak stále více útočili hosté. Proti nim však byla obrana týmu Blues, která plnila to, co jim bylo řečeno od kouče Mourinha. Vše ale změnila 74. minuta. Právě v tento moment vstřelil svůj druhý gól Coutinho a do konce zápasu už tým Reds pouze kontroloval hru a navíc pak k tomu přidal i třetí pojišťovací branku. Tu vstřelil Benteke, který na hrací plochu přišel během druhé půle. Liverpool tak vyhrál 1:3 nad Chelsea, kde teď tedy nepanuje zrovna poklidná nálada. Mourinho jednak bude podle všeho v budoucnu řešit u soudu spor s bývalou týmovou lékařkou Evou Caneirovou, jednak nebude moct na stadion příští kolo kvůli kritice vůči rozhodčím a jednak má podle všeho neshody i s některými hráči, jelikož jeden z reportérů BBC zjistil, že právě některým hráčům je milejší prohrát duel s Liverpoolem, než aby je nadále trénoval Mourinho.

Zatímco Mourinho má v posledních dnech hlavu plnou problémů, kouč Arsenalu Arséne Wenger je na tom docela lépe. I když před duelem se Swansea musel řešit absenci svých dvou důležitých svěřenců, tedy Theo Walcotta a Aarona Ramseyho, nicméně i bez nich si francouzský stratég celkem v klidu poradil. Už od úvodního hvizdu ukazovali, kdo favoritem a kdo v současnosti bojuje o čelo ligové tabulky. Hned několik šancí si během první půle připsali Londýňané na své konto, ani jedna však gólem naskončila a to ani tehdy, kdy se o otevření skóre snažil Giroud. Druhé dějství pak bylo ze strany hostů z Londýna ještě lepší, jelikož se již ve 49. minutě mohli radovat z první přesné trefy. To Özil centroval na Girouda, krterý tedy tentokrát zakočil přesně, 0:1. Kanonýři předváděli obecenstvu svou kombinační hru, díky které se tak mohli v 68. minutě radovat z druhé branky. Tehdy chyboval domácí gólman Fabianski, který neudržel kulatý nsmysl ve svých rukách a díky tomu se tak mohl mezi střelce zapsat Koscielny, 0:2. Po pěti minutách pak bylo jasné jak duel nakonec skončí. Özil totiž našel Campbella, který do tohoto utkání nastoupil díky absenci svých dvou zmiňovaných kolegů, a právě tento Kostaričan upravil na konečných 0:3.

Konečné výsledky 11. kola anglické fotbalové Premier League:

Chelsea - Liverpool 1:3Branky: 4. Ramires - 45.+3. a 74. Coutinho, 83. Benteke

Swansea - Arsenal 0:3Branky: 49. Giroud, 68. Koscielny, 74. Campbell

Crystal Palace - Manchester United 0:0

Manchester City - Norwich City 2:1Branky: 67. Otamendi, 89. Touré (z pen.) - 83. Jerome

Watford - West Ham United 2:0Branky: 39. a 48. Ighalo

West Bromwich Albion - Leicester 2:3Branky: 30. Rondón, 84. Lambert (z pen.) - 57. a 65. Mahrez, 77. Vardy

Newcastle - Stoke City 0:0

Everton - Sunderland 6:2Branky: 31., 62. a 76. Koné, 19. Deulofeu, 55. Coates (vl.), 60. Lukaku - 45.+4. Defoe, 50. Fletcher

Southampton - Bournemouth 2:0Branky: 31. Davis, 36. Pellé

Tottenham Hotspur - Aston Villa 3:1Branky: 3. Dembélé, 45.+1. Alli, 90.+3. Kane - 79. J. Ayew

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league José Mourinho Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Petr Pavel

Prezident Pavel se zranil na motorce. Je v nemocnici

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale bude nutné krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Tuto informaci dnes večer zveřejnila prezidentská kancelář na sociální síti X. 

včera

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Orbán: Maďarské tajné služby mají informace o atentátu na Fica

Maďarské tajné služby jsou v neustálém kontaktu se slovenskými tajnými službami, jakož i se službami jiných zemí, například v rámci sítě evropských zemí či členských zemí NATO. Maďarsko tak má informace o tom, co se stalo při atentátu na předsedu slovenské vlády Roberta Fica.

včera

Jiřina Ekrt Jirušková

Jak se chovají Češi na dovolené? Rádi si připlatí za luxusnější služby, říká manažerka cestovky

V posledních letech je vidět rostoucí zájem o nákup dovolených mezi seniory. Meziročně se zdvojnásobil počet lidí ve věku nad 70 let, kteří si objednali letní zájezd. Obecně pak platí, že v České republice roste zájem o dovolené a zájem nesnížily ani vyšší životní náklady. Loňské predikce ekonomů, kteří vyhrožovaly propadem zájmu o dovolené se nenaplnil, zájezdy se kupují vesele dál. Češi si naopak rádi připlatí za luxusnější dovolenkové zážitky, ať už jde o dopravu letadlem či all inclusive služby, říká v rozhovoru PR managerka Invia.cz Jiřina Ekrt Jirušková.

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Uznání Palestiny bude mít "vážné důsledky", varuje Izrael

Rozhodnutí vlád Irska, Norska a Španělska uznat palestinský stát bude mít "vážné důsledky" pro jejich vztahy s Izraelem. Po předvolání jejich velvyslanců to ve čtvrtek oznámilo izraelské ministerstvo zahraničních věcí, informuje agentura AP.

včera

včera

včera

včera

Oslo

Pohár trpělivosti přetekl. Norsko uzavře hranice Rusům

Norská vláda od 29. května zavede dodatečná omezení vstupu pro občany Ruska, kteří cestují do Norska za turistikou nebo "jinými nepodstatnými účely". Informace byla zveřejněna ve středu na webových stránkách kabinetu, jak uvádí agentura Reuters.

včera

včera

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu

Den D se blíží. O osudu Pásma Gazy se rozhodne už v pátek

Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) oznámil, že v pátek 24. května v 15:00 SELČ vydá rozhodnutí o žádosti Jihoafrické republiky (JAR) nařídit Izraeli zastavení vojenské operace v Pásmu Gazy, včetně města Rafah na jihu této palestinské enklávy. Informaci přinesla agentura AFP.

včera

včera

včera

Počasí

Počasí: V Česku udeří silné bouřky, varovali meteorologové

Česko v pátek opět zasáhnou silné bouřky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek na sociální síti. Doprovázet je budou zejména přívalové srážky, napršet může kolem 50 milimetrů. Meteorologové také rovnou varovali, že bouřky udeří také o víkendu.

včera

včera

Rusko zaútočilo na město Cherson. Ukrajina poslala rakety na Belgorod

Město Cherson na jihu Ukrajiny se ve čtvrtek ráno stalo terčem ruské palby. O incidentu informoval gubernátor Chersonské oblasti Roman Mročko. Ve zprávě na síti Telegram uvedl, že exploze byly slyšet v částech města poblíž řeky Dněpr.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy