Premier League 12. kolo: Chelsea opět prohrála, tentokráte se Stoke. Arsenal remizoval s Tottenhamem

Londýn - I o tomto víkendu se v Anglii hrála tamní Premier League, před poslední reprezentační pauzou tohoto roku bylo na programu již 12. kolo této soutěže. A ani toto kolo nebude pro londýnskou Chelsea tím, na které by vzpomínala zrovna v tom nejrůžovějším. Svěřenci kouče Josého Mourinha, který ovšem kvůli předchozímu trestu nebyl přítomen na stadionu a ani po duelu se Stokem, se kterým Chelsea prohrála 1:0, nevypadá situace kolem portugalského lodivoda lépe. O tmto víkendu zaváhal lídr tabulky Manchester City, jenž remizoval bezbrankově s Aston Villou a od londýnského Arsenalu se tak čekalo, že tohoto zaváhání využije, ovšem ani svěřenci kouče Arséna Wengera se neradovali z výhry, neboť v městském derby s Tottenhamem byla k vidění také remíza, tentokrát v následující podobě: 1:1. A tak i po tomto kole nadále bude na prvním místě bleděmodrý celek z Manchesteru. Nevyhrál ani Liverpool a stalo se tak poprvé pod vedením nového kouče Jürgenna Kloppa. Konkrétně s Crystal Palace prohrál 1:2.

Přestože z toho nakonec nebyly kýžené tři body pro trápící se tým Chelsea, tak duel na hřišti týmu Stoke začali Londýňané lépe. Celkem se snažili o kombinační fotbal, ovšem nepřesné pasy, to byla hlavní příčina toho, proč jejich akce skončily ještě dříve, než dospěly ke svému závěru. Po 17 minutách hry tu byla první větší příležitost zápasu, kterou si však na své konto připsali hráči týmu Stoke. Johnsonovu střelu ale gólman Begovič dokázal vychytat. Psala se 22. minuta, když se do první větší šance dostali i úřadující mistři ze Stamford Bridge. To se ke střele z dálky dostal Ramires, ovšem toto zakončení v pohodě lapil gólman domácích. Když se blížil první poločas ke svému konci, měl šanci na otevření skóre Diego Costa. Proti němu se ale opět výtečně předvedl gólman Butland. Zatímco začátek zápasu vyšel lépe především hostujícím hráčům, tak úvod druhé půle byl povedený zase ze strany domácích. V 53. minutě byl totiž Arnautovič tím, kdo se ze všech nejlépe zorientoval v šestnáctce a pak přesně zakončil, 1:0 pro Stoke. Londýňané se však i poté snažili o alespoň vyrovnání stavu a stále více napadali domácí fotbalisty. Stav mohl být vyrovnaný v 68. minutě, tehdy ovšem Pedro z hranice velkého čtverce trefil pouze tyč. Jak se blížil závěr zápasu, Chelsea dostávala čím dál více do šancí. V 81. minutě se například do šance dostal Hazard, ovšem neprostřelil domácího obránce. Netrvalo dlouho a bylu tu další příležitost Chelsea, tentokrát se v ní představil Rémy. Proti němu však byl gólman Butland. Chelsea tak i nadále pokračuje v ne příliš povedené sezóně a opět prohráli.

Londýnský Arsenal i s Petrem Čechem, ovšem s velikou marodkou, hostila na svém Emirates Stadium mětského rivala a to Tottenham Hotspur. První dvacetiminutovka byla v režii domácích, kteří byli viditelně aktivnější, než soupeř, při tom byli právě hosté, kteří se ve 25. minutě dostali do první vážnější šance utkání. Tehdy totiž Eric Dier hlavičkoval mimo. Bylo to první varování pro domácí, kteří to však nejspíše nevzali vážně, neboť za chvíli tu byl mnohem úspěšnější kontr hostujího celku. Uběhlo totiž sedm minut od tohoto momentu a obranné linii Arsenalu utekl Kane a právě on jako první skóre zápasu, když povedeným zakončením obstřelil gólmana Čecha, pro něhož to tak znamenalo, že po tomto kole rozhodně nevyrovná rekord v počtu čistých kont v historii Premier League. Do druhého dějství vstoupili Kanonýři aktivně, vyrovnat chtěl už ve 48. minutě Campbell, ovšem proti němu skvěle zakročil gólman Lloris. Následně mohl hned dvakrát za sebou skórovat Giroud, to by ale musel být v obou případech francouzský fotbalista ve službách Arsenalu přesnější. Poté měl práci zase český brankář, když si poradil se střelou Erikssona. V 77. minutě přišla chvíle před tím střídajícího Gibbse, který dokázal vyrovnat a to po přihrávce Özila. Arsenal  tak remizoval 1:1 a tak tím neprostala zaváhání lídra tabulky Manchestru City, který nečekaně bezbrankově remizoval s Aston Villou. I přesto se ale nadále budou hráči Citizens slunit na vedoucí příčce Premier League.

Konečné výsledky 12. kola anglické fotbalové Premier League:

Bournemouth - Newcastle 0:1Branka: 27. Pérez

Leicester - Watford 2:1Branky: 52. Kante, 65. Vardy (z pen.) - 75. Deeney (z pen.)

Manchester United - West Bromwich Albion 2:0Branky: 52. Lingard, 90.+1. Mata (z pen.)

Norwich City - Swansea 1:0Branka: 70. Howson

Sunderland - Southampton 0:1Branka: 69. Tadič (z pen.)

West Ham United - Everton 1:1Branky: 30. Lanzini - 43. Lukaku

Stoke City - Chelsea 1:0Branka: 53. Arnautovič

Aston Villa - Manchester City 0:0

Arsenal - Tottenham Hotspur 1:1Branky: 77. Gibbs - 32. Kane

Liverpool - Crystal Palace 1:2Branky: 42. Coutinho - 21. Bolasie, 82. Dann

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Arsenal FC

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

před 6 hodinami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 11 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Ukrajinské drony napadly ruské černomořské základny. Rusko jich údajně sestřelilo přes sto

Více než 100 bezpilotních letadel zneškodnily ruské systémy protivzdušné obrany v noci na pátek nad oblastmi na východě a jihovýchodě Ruska, nad Černým mořem i anektovaným poloostrovem Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy