Shearer, Schmeichel, Chelsea a další. Svět zasáhla Srníčkova smrt

Londýn - Pavel Srníček si během své úspěšné kariéry získal respekt a přátelství řady spoluhráčů i soupeřů. Chytal proti slavným útočníkům, konkuroval brankářským legendám. Zpráva o skonu českého gólmana všechny zasáhla. Takhle na něj vzpomínají Alan Shearer a další.

Při svém úspěšném angažmá v Liverpoolu si Pavel Srníček zahrál po boku řady fotbalových hvězd. Jednou z největších byl právě Alan Shearer, útočník, který během deseti let v černobílém dresu odehrál přes tři stovky zápasů a nastřílel 148 gólů. Zpráva o smrti kamaráda ho velmi zasáhla. "Jsem velmi, velmi smutný ze ztráty mého kamaráda a bývalého spoluhráče Pavla Srníčka. Moje myšlenky jsou s v tomto strašném čase s jeho rodinou. Odpočívej v pokoji, Pavle," napsal na svůj twitterový profil.

So very, very sad to lose my friend and former teammate @PavelSrnicekUK My thoughts are with his family at this awful time. #NUFC #RIPPavel

— Alan Shearer (@alanshearer) 29. Prosinec 2015

Během své kariéry v Anglii se potkal i s Peterem Schmeichelem, bývalým gólmanem Manchesteru United. "Dozvěděl jsem se neuvěřitelně smutnou zprávu, že Pavel Srníček zemřel. Byl to gentleman a velký sportovec. Odpočívej v pokoji, příteli," vzpomíná na Srníčka dánský brankář.

It is with incredible sadness that I've have learned that Pavel Srnicek has died. A gentleman and a great sportsman. RIP my friend

— Peter Schmeichel (@Pschmeichel1) 29. Prosinec 2015

David James včera gratuloval Petru Čechovi k pokoření rekordu v počtu vychytaných nul v Premier League. Neuplynulo ani čtyřiadvacet hodin a věnoval svůj tweet opět českému brankáři. Tentokrát byl však plný smutku. "Brankářská unie ztratila dalšího člena, Fotbal přišel o další charakter. Odpočívej v pokoji, Pavle Srníčku," napsal.

The goalkeepers union loses another member, football loses another character. RIP Pavel Srnicek

— David James (@jamosfoundation) 29. Prosinec 2015

"Až příliš brzy opustila svět tahle skvělá duše. Díky za všechno, co jsi pro mě udělal," loučil se se svým přítelem Stephen Harper, jenž právě Srníčkovi v Newcastlu několik let kryl záda.

Nezůstalo ale jen u jednotlivců. Odchod Pavla Srníčka zasáhl celé fotbalové kluby. Reakce přišla nejen z Newcastlu či Sheffieldu, kde byl Srníček léta velkou oporou.

PETER BEARDSLEY: Former teammate Pavel Srníček was a "diamond" https://t.co/T74NlsCfrJ #NUFC pic.twitter.com/aTUUT0Z0kB

— Newcastle United FC (@NUFC) 30. Prosinec 2015

Vzomněli si třeba v Chelsea. "Všichni v Chelsea jsme smutní z toho, že zemřel bývalý brankář Newcastlu United Pavel Srníček. Ať odpočívá v pokoji,"

All at Chelsea FC are saddened to hear of the death of former Newcastle United goalkeeper Pavel Srnicek. May he rest in peace.

— Chelsea FC (@ChelseaFC) 29. Prosinec 2015

Ztráta kamaráda ochromila i Srníčkovy reprezentační spoluhráče. "Jsem naprosto zničený zprávou, že Pavel Srníček dnes zemřel. Ztratil jsem kamaráda a spoluhráče," popsal své pocity Patrik Berger.

Absolutely devastated to hear that Pavel Srnicek passed away today...so sad to lose my friend and former team mate #RIPPAV

— PB (@patrikberger73) 29. Prosinec 2015

Připojil se i jeden ze Srníčkových následovníků v české reprezentační brance. "Upřímnou soustrast rodině a všem, kteří byli Pavlovi blízcí!" napsal Petr Čech.

R.I.P. Pavel .All thoughts are with your family! Upřímnou soustrast rodině a všem , kteří byli Pavlovi blízcí! pic.twitter.com/lTKBNRHI65

— Petr Cech (@PetrCech) 29. Prosinec 2015

Podobně reagovali i Michal Kadlec, Tomáš Ujfaluši, Lukáš Vácha či Tomáš Vaclík a řada dalších českých bývalých i současných fotbalistů.

Související

Ilustrační foto

Sbohem, Pavle. Se Srníčkem se rozloučila i parta z EURO 96

Ostrava - Dnes naposledy se veřejnost rozloučila ve smuteční síni v Ostravě - Vítkovicích s gólmanem Pavlem Srníčkem, který zemřel po náhlé srdeční příhodě 29. prosince. Poklonit se jeho památce přišly stovky fanoušků i jeho fotbaloví kolegové a někdejší spoluhráči.

Více souvisejících

Pavel Srníček Chelsea FC

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy