Premier League 16. kolo: Lišky se dostaly opět do čela, zvítězily nad Chelsea. Čech vyrovnal rekord v počtu nul

Londýn - I o tomto víkendu pokračovala anglická fotbalová Premier League. Na programu bylo její 16. kolo a právě po něm se opět mohli radovat fanoušci Leicesteru. V těchto týdnech slušně hrající Lišky narazily na stále trápící se Chelsea. Před vlastními fanoušky dokázali fotbalisté Leicesteru nad týmem Blues vyhrát a to výsledkem 2:1. Naopak Aston Villa rozesmutnila na svém hřišti své fanoušky, nutno ovšem říct, že soupeře neměla nikterak lehkého, konkrétně nastoupila proti ambicióznímu Arsenalu, který svými posledními výkony stále ukazuje, že boj o titul myslí letos velmi vážně. A za úspěchy londýnských Kanonýrů stojí díky svým skvělým výkonům i gólman Petr Čech, který vychytal další nulu, tentokrát již stošedesátoudevátou, čímž tak vyrovnal rekord anglické Premier League, který doposud držel David James.

Zatímco londýnský Arsenal bojuje o příčky nejvyšší, jeho soupeř z Birminghamu, tedy Aston Villla, má ovšem jiné starosti. Nachází se totiž na posledním místě tabulky a na kontě má pouhých šest bodů. Na tříbodové vítězství čeká tento klub již 15 zápasů a po tomto víkendu se tato nelichotivá série opět o jeden zápas prodloužila. Domácí Allan Hutton totiž již v 8. minutě zfauloval v pokutovém území Walcotta, k následné penaltě se postavil Olivier Giroud a ten celkem s přehledem vstřelil otevírací branku tohoto utkání, 0:1. Mimochodem, pro francouzského forvarda ve službách Londýňanů to byl jubilejní 50. gól v dresu Arsenalu, čímž se tak stal sedmým hráčem, kterému se toto podařilo. Favorité z Londýna byli ti, kteří určovali tempo hry a tak se hosté dočkali i druhé branky. Ta přišla ke konci prvního dějství Tehdy zvyšoval na 0:2 Ramsey. Domácí předváděli lepší fotbal po přestávce, kdy kolikrát byli hned několik minut na polovině Arsenalu a svěřence Arséna Wengera nepouštěly k balónu. Ze svých příležitostí ale nic nevytěžili a Londdýňané tak potvrdili, že se jim daří na domácím pažitu Aston Villy. Na tomto hřišti v Brminghamu totiž Kanonýři prohráli naposledy již před 17 lety.

V duelu mezi Leicesterem a Chelsea bylo vidět taktéž rozdílné rozpoložení obou těchto soupeřů. Zatímco Chelsea se potácí ve spodních patrech tabulky, Lišky z Leicesteru předvádí překvapivé výkony, které je vynášejí i na příčku nejvyšší. V minulém kole byl hodně vidět, co se tedy týče Leicesteru, Alžířan Mahríz, jenž tehdy vstřelil hattrick. Nyní se ale opět vrátil do role nahrávače. Když se psala 34. minuta, tento alžírský fotbalista poslal před Courtoisovu branku centrovaný balón, tam byl přítomen tradiční střelec Lišek Vardy a právě on se pak mohl radovat z gólu, 1:0. Hosté ze Stamford Bridge mohli chvíli poté stav vyrovnat, konkrétně se o to snažil Matič, jenže jeho hlavička po rohovém kopu zamířila do břevna. Leicesteru se pak hodně dařilo z kraje druhé půle. Tehdy Mahríz si věděl rady v šestnáctce s bránícím Azpilicutou a následně tak překonal belgického gólmana, 2:0. Pro fotbalistu pocházejícího ze severní Afriky to byla již jedenáctá trefa v této sezóně. Svěřenci kouče Josého Mourinha se pak snažili o zkorigování skóre. V 67. minutě měl tutovku na kopačce Diego Costa, ovšem proti němu stál výtečný gólman Leicesteru. O deset minut později už však byl překonán a to poté, co se hlavou trefil Rémy. Leicester tak tedy nakonec vyhrál 2:1.

Konečné výsledky 16. kola anglické fotbalové Premier League:

Norwich City - Everton 1:1Branky: 47. Hoolahan - 15. Lukaku

Crystal Palace - Southampton 1:0Branka: 38. Cabaye

Manchester City - Swansea 2:1Branky: 26. Bony, 90.+2. Iheanacho - 90. Gomis

Sunderland - Watford 0:1Branka: 4. Ighalo

West Ham United - Stoke City 0:0

Bournemouth - Manchester United 2:1Branky: 2. Stanislas, 54. King - 24. Fellaini

Aston Villa - Arsenal 0:2Branky: 8. Giroud (z pen.), 38. Ramsey

Liverpool - West Bromwich Albion 2:2Branky: 21. Henderson, 90.+6. Origi - 30. Dawson, 73. Olsson

Tottenham Hotspur - Newcastle 1:2Branky: 39. Dier - 74. Mitrovič, 90.+3. Pérez

Leicester - Chelsea 2:1Branky: 34. Vardy, 48. Mahríz - 77. Rémy

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Petr Čech Fotbal

Aktuálně se děje

před 10 minutami

Ondřej Zajíc

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

před 26 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Kyjev: Putinovy změny ukazují na totální militarizaci ekonomiky

Změny v ruské vládní struktuře, které navrhl prezident Vladimir Putin, ukazují na "totální militarizaci ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů pro nekonečnou válku," uvedl Mychajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta, v reakci na nové personální obsazení po Putinově inauguraci.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi ve třetím zápase na MS poprvé padli. Po bojovném výkonu prohráli se Švýcary až na nájezdy

Podobně jako na úvod v pátek s Finskem také v pondělí večer hrál český národní tým vyrovnaný a tudíž další těžký duel, tentokrát se Švýcarskem. Oproti zmiňovanému zápasu se severským soupeřem se fanoušci gólů ze hry dočkali, přičemž padnul pokaždé jeden na obou stranách. Rozdílovým hráčem duelu se nakonec stal nováček ve švýcarském týmu Kevin Fiala, jenž po příjezdu ze zámoří nejenže otevřel skóre, ale proměnil také první ze švýcarských nájezdů.

včera

včera

včera

Česká televize

Nečekaná rána pro program MS v České televizi. Expert Antoš měl autonehodu na skútru

Zbytek vysílání České televize z letošního domácího mistrovství světa v hokeji bude odlišný od úvodních hracích dní. Už totiž tuzemští fanoušci neuslyší hlas známého experta a spolukomentátora Milana Antoše, který měl po nedělním hracím dni v noci při cestě domů autonehodu. Při jízdě na skútru ho srazilo auto. Podle informací serveru sport.cz má 10 zlomenin, přičemž jde o zlomená žebra a vážně poraněnou nohu. Nyní ho čeká operace. Podle informací deníku Sport se pak zranila na in-line bruslích i další tvář hokejového vysílání ČT sport, komentátor Michal Dimitrov.

včera

včera

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

včera

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

včera

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

včera

včera

včera

včera

Černý kašel v Česku: SZÚ eviduje dvě další úmrtí. Případů přibylo přes 1200

V Česku přibylo během uplynulého týdne 1 210 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Letos už eviduje celkem 13 449 případů nemoci. Od ledna zemřelo pět pacientů s diagnostikovaným černým kašlem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy