Premier League 19. kolo: Čech vychytal 170. nulu, Arsenal je i díky němu v čele. Šlágr v Leicesteru skončil bez branek

Londýn - V posledním kole anglické Premier League v rámci tohoto kalendářního roku, tedy roku 2015, se českému brankáři ve službách londýnského Arsenalu vychytat tolik touženou rekordní 170. nulu. Povedlo se mu to v duelu proti nováčkovi Bournemouthu, jenž se představil na Emirates Stadium. Nad tímto celkem svěřenci Arséna Wengera vyhráli 2:0 a odčinili tak ostudnou poržžku z minulého kola, kdy se Southamptonem prohráli vysoko 0:4. V Leicesteru, tedy ve městě, kde tamní Lišky hrají poslední dobou slušný fotbal a atakují nejvyšší příčky ligové tabulky, byl k vidění šlágr tohoto kola s to když do toho města zavítali fotbalisté Manchesteru City. Diváci se ale ani jednou nazaradovali, neboť duel skončil 0:0.

Vzhledem k tomu, že v minulém kole londýnský Arsenal ostudně prohrál na hřišti Southamptonu 0:4, bylo na Kanonýrech vidět, jak moc chtějí tuto porážku odčinit. Hned od začátku duelu s Bournemouthem totiž působili velmi aktivním dojmem. A strach Arsenalu nenaháněl ani fakt, že nováček této sezóny v obou předchozích zápasech na lolndýnské půdě vyhrál (4:3 nad West Hamem a 1:0 nad Chelsea). Ve 27. minutě Londýňané otevřeli skóre. To tehdy Özil zahrával rohový kop, na který si naskočil Gabriel a právě on překonal gólmana Boruce. A do kabin se o poločase mohlo jít klidně ještě za většího rozdílu, než za jednobrankového. Mertesacker trefil tyč, následně gólman Boruce vychytal Walcotta. Ve druhém poločase pak byl k vidění druhý gól a to poté, co přesný pas Girouda našel Özila a německý reprezentant pak zvýšil. Třetí branku pak mohl klidně přidat i Walcott, nestalo se tak a tak tento duel tedy Arsenal nakonec vyhrál 2:0, což tak mimo jiné znamená, že Petr Čech se konečně dočkal své rekordní 170. nuly v Premier League.

I když byl duel mezi Leicesterem a Manchesterem City brán jako šlágr tohoto kola, úroveň zápasu tomuto označení - po pravdě řečeno - moc nenasvědčovala. Ze začátku měl více práce gólman Schmeichel z Leicesteru, v první dvacetiminutovce totiž předvedl skvělý zákrok proti De Bruyneho zakončení. Netrvalo to moc dlouho a už tu byl další povedený zákrok tohoto brankáře. A to když vytáhl volej Sterlinga, na tohoto gólmana si následně nepřišel ani Agüero. Když se blížil konec prvního dějství, v příležitostech se objevili i domácí. Například Mahríz nacentroval do míst, kde byl přítomen Albrighton, ten ale zblízka netrefil vůbec prostor mezi třemi tyčemi. Krátce poté se do šance dostal domácí kanonýr Vardy, ale ani on nebyl se svou střelou úspěšný. A když netrefil branku před přestávkou, tak po přestávce to už bylo o hodně lepší. Tehdy ale balón mířil do míst, kde stál gólman Hart. Změnit stav mohl i Mahríz, jenže i on měl špatně seřízená mířidla. Nejětší šanci měli hosté po rohovém kopu, kdy hlavičkoval Otamendi, gólman Schmeichel se však blýskl parádním zákrokem. Duel tak skončil nerozhodně 0:0.

Konečné výsledky 19. kola anglické fotbalové Premier League:

Crystal Palace - Swansea 0:0

Everton - Stoke City 3:4Branky: 22. a 64. Lukaku, 71. Deulofeu - 16. a 45. Shaqiri, 80. Joselu, 90. Arnautovic (z pen.)

Norwich City - Aston Villa 2:0Branky: 24. Howson, 87. Mbokani

Watford - Tottenham Hotspur 1:2Branky: 41. Ighalo - 17. Lamela, 89. Son Hung-min

West Bromwich Albion - Newcastle 1:0Branka: 78. Fletcher

Arsenal - Bournemouth 2:0Branky: 27. Gabriel, 63. Özil

Manchester United - Chelsea 0:0

West Ham United - Southampton 2:1Branky: 69. Antonio, 79. Carroll - 13. Jenkinson (vl.)

Leicester - Manchester City 0:0

Sunderland - Liverpool 0:1Branka: 46. Benteke

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Petr Čech Arsenal FC

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Evropská Unie

EU schválila nový desetibodový pakt o migraci a azylu

Ministři členských zemí Evropské unie (Rada EU) v úterý v Bruselu definitivně schválili nový pakt o migraci a azylu, tedy masivní přepracování dosavadních migračních a azylových zákonů eurobloku. Uvedla to agentura Reuters.

před 3 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

Ženíšek bude od čtvrtka novým ministrem pro vědu

Česko bude mít nového ministra pro vědu, výzkum a inovace, který nahradí poslankyni Helenu Langšádlovou (TOP 09). Prezident Petr Pavel se chystá jmenovat Marka Ženíška (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne, informoval Pražský hrad na webu. 

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Válka v Izraeli

USA nepovažují zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy za genocidu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nepovažuje zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy izraelskou armádou, která vede válku proti militantnímu hnutí Hamás, za genocidu. V pondělí to uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan, informuje agentura Reuters.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ondřej Zajíc

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Kyjev: Putinovy změny ukazují na totální militarizaci ekonomiky

Změny v ruské vládní struktuře, které navrhl prezident Vladimir Putin, ukazují na "totální militarizaci ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů pro nekonečnou válku," uvedl Mychajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta, v reakci na nové personální obsazení po Putinově inauguraci.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

Výhled počasí až do června: Meteorologové řekli, kam vyšplhají teploty

Červnem začíná meteorologické léto, do jehož úvodních dní už vidí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejvyšší teploty během tohoto a dalších tří týdnů mají dosáhnout až 25 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy