Premier League 21. kolo: Fotbalisté Arsenalu i Chelsea remizovali, za Aston Villu nastoupil Kozák

Londýn - Vzhledem k tomu, že se o víkendu přihlásil ke slovu na britských ostrovech FA Cup, se 21. kolo anglické fotbalové Premier League odehrálo uprostřed tohoto týdne. V rámci tohoto kola oba londýnské celky, jak Arsenal, tak i Chelsea, ve svých zápasech poouze remizovaly. Zatímco Kanonýři v divoké přestřelce, při níž Londýňané hned dvakrát prohrávali, na hřišti Liverpoolu remizovali 3:3, tým Blues vedený Guusem Hiddinkem pro změnu remizoval 2:2 s West Bromwichem. Do duelu mezi Aston Villou a Crystal Palace nastoupil za domácí po více než dvouleté pauze Libor Kozák a pomohl jim tak k výhře 1:0.

Pokud se podíval člověk na posledních devět duelů mezi Liverpoolem a Arsenalem hrané na Anfield Road, mohl zjistit, že během těchto devíti vzájemných zápasů padlo celkem 35 branek a tak mohl právem očekávat následující: že i tento duel bude střelecky bohatý. A potvrdilo se to. Už v 10. minutě tohoto utkání musel poprvé zasahovat gólman Petr Čech, na nějž mířil Emre Can, následně tuto střelu dorážel Firminho a zatímco první střelu ještě český brankář zneškodnil, dorážku z osmi metrů už vychytat nedokázal, 1:0 pro Liverpool. Klub z Anfield Road má znatelně přeplněnou marodku. Do tohoto utkání nemohli zasáhnout Sturridge, Škrtel, Lovren, Coutinho, Origi, Gomez či Ings, přesto ale začali toto ostře sledované střetnutí tohoto kola více než dobře. I londýnský Arsenal se však postupem času dostávali do příležitostí. První jejich akce se uskutečnila ve 14. minutě a hned byla úspěšná. Poté, co se hosté dostali do domácí šestnáctky, zblízka zakončil Ramsey a vyrovnal tak na 1:1. Střelecké hody pokračovaly v celkem svižném tempu. Hned po pěti minutách od vyrovnávací branky se podruhé v tomto utkání do střelecké listiny zapsal Brazilec Firminho, jenž nádhernou ránou do šibenice dostal Liverpool do vedení 2:1. Ani v tomto případě to však netrvalo dlouho a stav zápasu byl zase vyrovnán. O stav 2:2 se zasloužil Giroud, jenž tečoval ostrý centr z rohu. Po 30 minutách duelu mohli Londýňané vést, to by ale musel Giroud míč usměrnit svým skluzem míč do již odkryté branky. Před přestávkou pak Čech zachránil Arsenal tím, že vystihl přihrávku na Lallanu, jenž byl úplně volný. Následně mohl vstřelit hattrick Firminho, jenže ten v celkem slušné pozici střílel nad. V 51. minutě se pro změnu skvělým sólem předvedl hostující Walcott, jeho zakončení už tak úchvatné nebylo. O čtyři minuty později už se ale hosté z vedoucího gólu radovali. Tehdy se totiž z otočky trefil přesně k tyči Giroud. Z výhry se ale nakonec londýnnští neradovali, jelikož v 90. minutě dokázal na konečných 3:3 vyrovnat Allen, jenž před tím přišel na trávník z laviky jako střídající hráč.

Tým West Bromwich Albionu musel hned z kraje zápasu na Stamford Bridge s domácí Chelsea řešit problém v podobě zranění Jamese Morrisona. Do prvních příležitostí se dostali domácí fotbalisté, konkrétně Willian, jemuž se podařilo obejít hned dva bránící hráče, nakonec ale pálil jen těsně vedle levé tyče. Čtvrthodinu to hostům trvalo k tomu, než se i oni dostali do nějaké šance. Tehdy centrovaný balón našel Dawsona, ten ale hlavou gólmana Courtoise nepřekonal. Až po dvaceti minutách hry se fanoušci dočkali prvního gólu. Skóre se podařilo otevřít domácím a to konkrétně Azpilicuetovi, který dostal přesný míč od Ivanoviče. O třináct minut později tu byl vyrovnávací gól. Ten si připsal Graig Gardner, jenž svým projektilem propálil vše i gólmana Courtoise, 1:1. V závěru první půle mohli hosté vést, kdyby ovšem Rondon střílel o něco přesněji. Ve druhém dějství byl ze strany domácích vidět agresivnější fotbal a i díky tomu tak dosáhli v 73. minutě vedení 2:1. Dopomohl jim k tomu i hostující obránce McAuley, od kterého se nešťastně odrazila přihrávka mířící na jednoho z domácích hráčů. Hosté se ale z toho dokázali oklepat a nakonec i vyrovnat. Na konečných 2:2 totiž v 86. minutě vyrovnal McClean.

Konečné výsledky 21. kola anglické fotbalové Premier League:

Chelsea - West Bromwich Albion 2:2Branky: 20. Azpilicueta, 73. McAuley (vl.) - 33. Gardner, 86. McClean

Manchester City - Everton 0:0

Southampton - Watford 2:0Branky: 17. Long, 73. Tadič

Stoke City - Norwich City 3:1Branky: 49. Walters, 67. Joselu, 78. Bennett (vl.) - 55. Howson

Swansea - Sunderland 2:4Branky: 21. Sigurdsson (z pen.), 40. Ayew - 3., 61. a 85. Defoe, 49. Van Aanholt

Liverpool - Arsenal 3:3Branky: 10. a 19. Firmino, 90. Allen - 25. a 55. Giroud, 14. Ramsey

Tottenham Hotspur - Leicester 0:1Branka: 83. Huth

Aston Villa - Crystal Palace 1:0Branka: 58. Lescott

Bournemouth - West Ham United 1:3Branky: 17. Arter - 74. a 84. Valencia, 67. Payet

Newcastle - Manchester United 3:3Branky: 42. Wijnaldum, 67. Mitrovič (z pen.), 90. Dummett - 9. (z pen.) a 79. Rooney, 38. Lingard

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Chelsea FC

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy