Premier League 25. kolo: Na týmu Leicesteru tentokrát ztroskotal Manchester City, Čech vychytal proti Bournemouthu další nulu

Londýn - I o tomto víkendu napsala letošní sezóna 2015/2016 anglické fotbalové Premier League svou další, tentokrát v pořadí již 25. kapitolu. Ani ta nezastavila rozjeté Lišky z Leicesteru, které se senzačně vezou poslední dobou na vítězné vlně, nyní šokovaly diváky na Etihad Stadium, domácím svatostánku dalšího z konkurentů v boji o ligový titul, tedy Manchesteru City. Konkrétně svěřenci kouče Manuela Pellegriniho prohráli s Leicesterem 1:3 a to tak mimochodem znamená, že to byla pro Leicester první výhra nad Citizens od roku 2003. Arsenal po třech zápasech, kdy nevstřelil ani jeden gól, se v duelu proti nováčkovi z Bournemouthu trefil hned dvakrát a i díky skvělým zákrokům českého gólmana Petra Čecha nakonec ani jednou neinkasoval a český brankář si tak na své konto připsal další nulu. Svůj zápas v tomto kole vyhrál i Tottenham, jenž díky vítězství 1:0 nad Watfordem obsadil po tomto kole druhou příčku.

Již od samotného úvodního hvizdu bylo na Etihad Stadium na Liškách z Leicesteru vidět, že se v duelu s Manchesterem City, dalším uchazečem o ligový titul, budou chtít po celý čas prezentovat velmi aktivním fotbalem. Potvrdily to už po třech minutách hry, kdy se trefil Robert Huth a otevřel skóre tohoto utkání, 0:1. Za pět minut tu byl se svou první příležitostí hostující kanonýr Vardy, tehdy však jeho pokus gólman Hart s klidem vychytal. A že s útočením hosté nechtějí nikterak přestat, tak to potvrdil i Drinkwater, ovšem i on nechal vyniknout anglického reprezentačního brankáře. Až po patnácti minutách hry se do prvních akcí  dostávali i domácí. Tak například Davidu Silvovi se podařilo projít obrannou linií Lišek, na konci toho všeho však bylo nepřesné zakončení. Po půlhodině hry se pro změnu do šance dostal Touré, jenž se tehdy zjevil v šestnáctce, ale ani jeho střela nebyla zrovna z těch nejpřesnějších. Krátce před pauzou domácí příliš nepůjčovali hostům balón a byl to spíš manchesterský celek, který neustále hledal cestu k hostující svatyni. Do šancí se dostal jak Kolarov, tak i Sterling, jenže ani jeden se nesetkal s úspěchem. Ve druhém poločase, konkrétně ve 48. minutě, se ukázal publiku hostující Rijád Mahríz a byl to právě on, kdo zvýšil na 0:2. O pět minut později se ukázal na druhé straně Fernando, jenž hlavičkoval, ovšem gólman Schmeichel předvedl zákrok, který se nakonec ukázal jako důležitý. Přesně po hodině hry tu však byl opět Huth, jenž se tak mohl radovat ze svého druhého gólu v tomto zápase, 0:3. Zařídit čtyřbrankové vedení mohl Vardy, ten ale v jednom z mnoha brejkových příležitostí ve druhé půli proti Hartovi neuspěl. Ke konci zápasu pak na 1:3 snížil Sergio Agüero, ovšem na další góly už nezbyl čas a tak tímto výsledkem duel také skončil.

Arsenal chtěl v duelu na hřišti Bournemouthu napravit zmíněnou nelichotivou bilanci v podobě tří po sobě jdoucích zápasů, ve kterých Kanonýři nevstřelili ani jeden gól. A i když domácí hráli v tomto utkání neohroženým způsobem, Londýňané však hru kontrolovali. Ve 23. minutě tedy přišel moment, na který tak dlouho Kanonýři čekali. Z gólu se konkrétně radoval Mesut Özil a to poté, co mu balón slepl Giroud. Pro německého reprezentanta s tureckými kořeny to tak byla čtvrtá trefa v tomto ročníku. Za minutu tu už byla druhá branka hostů. Tehdy byl k vidění rychlý protiútok Arsenalu, na jehož konci pak Ramsey přihrál míč Oxlade-Chamberlainovi a právě ten se poté dostal do velkého vápna, odkud druhou branku vstřelil i s přispěním brankové konstrukce. O tři minuty později si zachytal poprvé v tomto utkání i Petr Čech. To se uvolnil do slušné pozice Harry Arter, který nakonec z hranice šestnáctky vypálil, českého gólmana ale nepřekonal. V závěru prvního dějství se čím dál více dopředu dostávali domácí a předváděli taktéž čím dál agresivnější fotbal, jejich střelecké pokusy ale vždy ztroskotaly na pevné londýnské obraně. Až tedy na Smithovu příležitost, kterou Čech dokázal skvěle vychytat. Jak končil první poločas, tak stejně začínal i ten druhý. Až v samotném nastavení pak domácí měli hned dvě příležitosti ke skórování, když nejprve vystřelil Cook, následně dorážel Arter. Oba tyto pokusy opět výtečně vychytal český gólman a jednalo se tak o důležité zákroky. Arsenal tak zápas vyhrál 0:2.

Konečné výsledky 25. kola anglické fotbalové Premier League:

Manchester City - Leicester 1:3Branky: 87. Agüero - 3. a 60. Huth, 48. Mahríz

Aston Villa - Norwich City 2:0Branky: 45. Lescott, 51. Agbonlahor

Liverpool - Sunderland 2:2Branky: 59. Firmino, 70. Lallana - 82. Johnson, 89. Defoe

Newcastle - West Bromwich Albion 1:0Branka: 32. Mitrovič

Stoke City - Everton 0:3Branky: 11. Lukaku (z pen.), 28. Coleman, 42. Lennon

Swansea - Crystal Palace 1:1Branky: 13. Sigurdsson - 47. Dann

Tottenham Hotspur - Watford 1:0Branka: 64. Trippier

Southampton - West Ham United 1:0Branka: 9. Jošida

Bournemouth - Arsenal 0:2Branky: 23. Özil, 24. Oxlade-Chamberlain

Chelsea - Manchester United 1:1Branky: 61. Lingard - 90.+1. Diego Costa

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Manchester City Petr Čech

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Donald Tusk

Polsko překazilo sabotáže, řekl Tusk. Upozornil na další ruskou hrozbu

Polsko v posledních měsících překazilo sabotáže i pokusy o založení požárů, uvedl v pondělí bez dalších podrobností polský premiér Donald Tusk. Varoval také před ruskými zásahy do červnových eurovoleb. Varšava podle něj dá na činnost tajných služeb dalších 100 milionů zlotých. 

před 3 hodinami

Rusko, Kreml

Duma potvrdila personální změny v ruské vládě

Ruští zákonodárci v úterý formálně schválili změny ve vládě. Poslanci dolní komory parlamentu Státní dumy posvětili jména patnácti ministrů, které jim v minulém týdnu předložil staronový premiér Michail Mišustin. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

před 4 hodinami

Petr Fiala

Fiala byl v Římě a jednal s Meloniovou. Hlavním tématem byla migrace

Premiér Petr Fiala (ODS) se v pondělí setkal v Římě s italskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Jednali o řešení nelegální migrace, rozvoji obranné spolupráce, posílení ekonomických vztahů a strategické agendě Evropské unie. Poté se český předseda vlády sešel i s italským prezidentem Sergiem Mattarellou.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Evropská Unie

EU schválila nový desetibodový pakt o migraci a azylu

Ministři členských zemí Evropské unie (Rada EU) v úterý v Bruselu definitivně schválili nový pakt o migraci a azylu, tedy masivní přepracování dosavadních migračních a azylových zákonů eurobloku. Uvedla to agentura Reuters.

před 8 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

Ženíšek bude od čtvrtka novým ministrem pro vědu

Česko bude mít nového ministra pro vědu, výzkum a inovace, který nahradí poslankyni Helenu Langšádlovou (TOP 09). Prezident Petr Pavel se chystá jmenovat Marka Ženíška (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne, informoval Pražský hrad na webu. 

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Válka v Izraeli

USA nepovažují zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy za genocidu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nepovažuje zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy izraelskou armádou, která vede válku proti militantnímu hnutí Hamás, za genocidu. V pondělí to uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan, informuje agentura Reuters.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

Zdroj: Petr Hanisch

Další zprávy