Premier League 27. kolo: Mladík Rashford se po Evropské lize ukázal i proti Arsenalu, vstřelil taktéž dva góly a pomohl porazit Kanorýry. Lídr z Leicesteru se v duelu s Norwichem trápil, přesto vyhrál

Londýn - V pořadí již 27. kolo měla na programu o posledním únorovém víkendu anglická fotbalová Premier League. A i v rámci tohoto kola se děly velmi zajímavé momenty a udály se samozřejmě i neméně zajímavé výsledky. V neděli proti sobě utkaly v ostře sledovaném souboji týmy Manchesteru United a Arsenalu a i do tohoto utkání nastoupil za domácí Rudé ďábly teprve osmnáctiletý mladík Marcus Rashford. Ten se během týdne stal hrdinou Rudých ďáblů v odvetném duelu Evropské ligy s dánským Midtjyllandem, kde vstřelil dvě branky a i díky tomu tak v soutěži manchesterský celek postoupil dál. Stejný počin se tomuto mladíkovi povedl i v duelu s Arsenalem, nad kterým nakonec Rudí ďáblové vyhráli celkem nečekaně 3:2. Ze zisku tří bodů se po tomto víkendu radoval i lídr z Leicesteru, i když na cestě k nim docela v duelu s Norwichem nadřel. Nakonec vyhrál 1:0.

Naposledy na podzim roku 2013 se radovali fotbalisté Manchesteru United z ligové výhry nad londýnským Arsenalem, když tehdy zvítězil 1:0. Až o tomto víkendu si na své konto manchesterští připsali další výhru nad Kanonýry. Ti tak nedokázali navázat na vítězství nad Leicesterem z předešlého kola. Jelikož se musel kouč Rudých ďáblů Louis van Gaal obejít bez dvou ofenzivních hráčů, tedy Martiala a Rooneyho, a do útoku tak tento nizozemský stratég nasadil mladíka, jenž se dvěma trefami představil ve čtvrteční odvetě Evropské ligy Rashforda. A i nyní se tento ossmnáctiletý mladík hned dvakrát prosadil a hned dvakrát tak dělal radost domácímu publiku. Nejprve vstřelil gól ve 29. minutě, druhou branku pak přidal o tři minuty později. Když do poločasové pauzy zbývalo pouhých pět minut, Londýňané snížili na 2:1 a to poté, co centrovaný balón od Özila poslal do manchesterské sítě Welbeck, hráč, jenž poprvé od loňského března nastoupil v základu Kanonýrů. Ten si tak mimochodem připisuje na své konto osmnáctou branku za Arsenal a nyní už tak ztrácí pouhé dvě branky na dorovnání klubového rekordu Thierryho Henryho ze sezóny 2002/2003. Když se psala 65. minuta zápasu, domácí zvýšili na 3:1. To se Rashford tentokrát zapsal jako asistent, když přihrál Herrerovi, jehož následnou střelu si do vlastní sítě nešťastně ztečoval bránící Koscielny a gólman Petr Čech tak musel potřetí kapitulovat. Do konce zápasu už stačil Arsenal jen snížit, konkrétně se trefil Özil, víc se už toho ale nestalo. Manchester United tak vyhrál a má na kontě velmi cenný skalp, když tedy porazil Arsenal 3:2.

Vedoucí tým letošní anglické Premier League, tedy fenomén současné doby, Leicester přivítal na svém stadionu fotbalisty Norwiche, tedy tým, jenž bojuje o setrvání v této elitní ligové soutěži. Dlouhou dobu se však favorizovaným domácím moc v tomto střetnutí nevedlo, jelikož větší příležitosti měli z počátku hosté. Za prvních pětačtyřicet minut pak Lišky nevystřelily ani jednou na hostující svatyň. Přesto přesevšechno se ale domácím povedlo získat všechny tři body, neboť v samém závěru tohoto utkání usměrnil do opuštěné hostující branky střílený centr před tím střídající Ulloa. Leicester tak tedy po ne příliš přesvědčivém výkonu vyhrál 1:0.

Konečné výsledky 27. kolo anglické fotbalové Premier League:

West Ham United - Sunderland 1:0Branka: 30. Antonio

Leicester - Norwich City 1:0Branka: 89. Ulloa

Southampton - Chelsea 1:2Branky: 42. Long - 75. Fábregas, 89. Ivanovič

Stoke City - Aston Villa 2:1Branky: 51. (z pen.) a 56. Arnautovič - 79. Bacuna

Watford - Bournemouth 0:0

West Bromwich Albion - Crystal Palace 3:2Branky: 12. Gardner, 20. Dawson, 31. Berahino - 48. a 80. Wickham

Manchester United - Arsenal 3:2Branky: 29. a 32. Rashford, 65. Herrera - 40. Welbeck, 69. Özil

Tottenham - Swansea 2:1Branky: 70. Chadli, 77. Rose - 19. Paloschi

Zápasy Liverpool - Everton a Newcastle - Manchester City byly odloženy kvůli finále Ligového poháru.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Manchester United Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy