Damková končí v čele rozhodcovské komise, Berbr v ní však bude mít i nadále vliv

Praha - Tak tahle zpráva přišla ze Strahova jako blesk z čistého nebe. V čele Komise rozhodčích už není Dagmar Damková. Tuto funkci tak bývalá rozhodčí opouští po téměř pěti letech. Dle ve čtvrtek rozeslané tiskové zprávy je důvod odchodu následující: "Učinila tak z důvodů politických i vzhledem ke své pracovní vytíženosti pro asociace FIFA a UEFA." Damková byl kritizována především za to, že rozhodčí neřídila ona, ale prakticky její životní partner a kontroverzní místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) pocházející ze západu Čech a s estébáckou minulostí Roman Berbr. Toto podezření však bude pokračovat i nadále, neboť Damkovou v čele komise nahradí Miroslav Tulinger, dosavadní místopředseda této komise a člověk, jenž má taktéž blízko k Romanu Berbrovi.

Jak informuje FAČR, Dagmar Damková úplně z rozhodcovské komise neodchází. Bude mít totiž na starost sestavování mezinárodních listin. "Bude také nápomocna samotným mužským i ženským rozhodčím, kteří figurují na mezinárodních listinách.V její gesci práce pro FAČR nadále zůstane zajišťování seminářů FIFA a UEFA vedených mezinárodními instruktory a také spolupráce při konání pohárových a reprezentačních zápasů," píše se v tiskové zprávě.

Sudí se tuto informaci dozvěděli z úst samotného předsedy FAČR Miroslava Pelty na čtvrtečním semináři mužů s píšťalkou. „Je na místě poděkovat Dáše Damkové za obrovský kus práce, který zde po pět let odváděla. Vždy se mi s ní výborně spolupracovalo, její přínos v rámci mezinárodních struktur pro naši asociaci i pro výkonnostní růst špičkových českých rozhodčí je absolutně neocenitelný. Byť končí ve funkci předsedkyně komise, jsme velmi rádi za to, že bude dál fungovat ve prospěch komise rozhodčích. Dagmar Damková však svými schopnostmi přerostla Českou republiku a logicky míří do mezinárodních organizací FIFA a UEFA," uvedl Pelta.

„Své práci jsem vždy dávala maximum a všem se můžu podívat do očí. Jedna životní etapa končí a nebylo to jednoduché rozhodování. Nicméně život jde dál a já se nyní rozhodla udělat další profesní krok. Všem českým rozhodčím však budu stále nápomocná a dál se pro ně budu snažit dělat všechno, jako tomu bylo doposud. Kdokoliv z nich se na mě může vždy obrátit, ostatně v komisi rozhodčích nekončím. Všem rozhodčím nicméně přeju jen to nejlepší v jejich dalších kariérách i osobních životech," zaznělo z úst Dagmar Damkové.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Dagmar Damková (rozhodčí)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy