Novým koučem Chelsea se stane od příští sezóny Antonio Conte

Londýn - Spekulace, které se v posledních týdnech objevovaly ve fotbalovém zákulisí, se v pondělí potvrdily. Novým lodivodem londýnské Chelsea se stane od příští sezóny italský stratég Antonio Conte. Nahradí tak nizozemského kouče Guuse Hiddinka, jenž v současnosti klub hrající své domácí zápasy na Stamford Bridge vede, od začátku však byl tento Nizozemec brán jako dočasné řešení situace v londýnském klubu a to poté, co tým Blues opustil před vánočními svátky kvůli neshodám s hráči i ne příliš podařenými výsledky José Mourinho. Šestačtyřicetiletý rodák z Lecce, jenž v současnosti vede italskou reprezentaci, se tak stane již pátým Italem v historii, který se ujme kormidla tohoto londýnského klubu. Informaci o novém kouči potvrdil samotný londýnský klub na svém twitterovém účtu.

Antonio Conte se může pochlubit několika sezónami, které v minulosti strávil v dresu Juventusu Turín, kde hrál společně s Pavlem Nedvědem a právě s tímto italským klubem se mu podařilo v roce 1996 získat trofej Ligy mistrů. Ve Staré dámě pak po skončení hráčské kariéry působil i jako kouč a nyní tedy vede, jak už bylo výše zmíněno, Squadru Azzurru. Tu tento stratég po skončení této sezóny opustí. Stane se tak tedy po letošním evropském šampionátu ve Francii.

„Jsem velmi nadšený a už vyhlížím nové angažmá. Těším se na každodenní ruch, který klubový fotbal přináší. Chelsea a anglickou ligu sledují fanoušci po celém světě. Doufám, že navážu na krásná vítězství a úspěchy, které jsem zažil v Itálii," řekl Conte. Právě každodenní trénování Contemu chybělo a i podle jeho slov z poslední doby se dalo očekávat, že se právě k tomuto režimu koučování zanedlouho vrátí. „Konečně jsme utnuli všechny spekulace. Teď se znovu budu věnovat italskému mužstvu a o Chelsea budu mluvit až po EURO," dodal.

Po Gianluci Viallim, Claudiu Ranierim, Carlu Ancelottim a Robertu di Matteovi je tak Antonio Conte již pátým italským stratégem v historii, jenž se představí na lavičce týmu Blues. Conte má na svém kontě jednak více než 400 zápasů coby hráč Juventusu Turín, se kterým dokázal získat jak pět ligových titulů, tak i jednou Ligu mistrů, Pohár UEFA či evropský Superpohár. I jako reprezentant Itálie byl úspěšný. Například v roce 1994 se stal s Itálií vicemistrem světa, o šest let později pak vicemistrem Evropy. A neminuly ho ani trenérské úspěchy. Mezi lety 2012 a 2014 dotáhl Starou dámu ke třem ligovým titulům.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Markéta Pekarová Adamová

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

před 6 hodinami

Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 11 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Rakušané se v Praze postarali o další senzaci, připsali si historické vítězství nad Finskem. Švédové překvapení nepřipustili

Dívat se na zápas hokejového MS v Česku, ve kterém hrají rakouští hokejisté, se hokejovým fanouškům vyplatí. Poté, co dokázali dostáhnout duel s Kanadou do prodloužení poté, co ve třetí třetině nastříleli pět branek, nyní zaskočili dalšího favorita turnaje a o Finy. Ti sice vedli 2:0, jenže vedení postupem času ztratili a co víc, v poslední vteřině dokázali zápas otočit zásluhou své životní trefy Benjamina Baumgartnera, který se postaral o rakouskou historickou výhru nad tímto severským soupeřem. To Švédové nadále jedou na vítězné vlně a po zdolání Kazachstánu 3:1 už se o nich může pomalu mluvit jako o čtvrtfinalistech.

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Ukrajinské drony napadly ruské černomořské základny. Rusko jich údajně sestřelilo přes sto

Více než 100 bezpilotních letadel zneškodnily ruské systémy protivzdušné obrany v noci na pátek nad oblastmi na východě a jihovýchodě Ruska, nad Černým mořem i anektovaným poloostrovem Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy