Premier League 34. kolo: Arsenal ztratil, Lišky remizovaly. Chelsea pokořil Agüero, Aston Villa jasným sestupujícím

Londýn - Jak se blíží závěr Premier League, finišuje samozřejmě souboj o ligový titul, mimo to se ale rozekrývá tajenka i v dolních patrech tabulky. Po 34. kole je již tak jasné, že v příštím ročníku anglické nejvyšší fotbalové soutěže neuvidíme fotbalisty Aston Villy, která o tomto víkendu prohráli 0:1 na hřišti Manchesteru United. Co se tedy týče boje o titul, tak v něm opět ztratil londýnský Arsenal. Už s Petrem Čechem v bráně totiž remizoval 1:1 v londýnském derby s Crystal Palace. Remízu si na své konto připsal i vedoucí celek ligy Leicester. Ten hrál pro změnu nerozhodně 2:2 s West Hamem. Šlágr tohoto kola se odehrál na Etihad Stadium, kde Manchester City přivítal Chelsea a hrdinou tohoto utkání se stal Sergio Agüero, jenž vstřelil hattrick.

Do branky londýnského Arsenalu se po delší pauze opět vrátil český gólman Petr Čech, v první poloase v duelu s Crystal Palace toho však na práci mnoho neměl. Prakticky šla na něj jediná střela a o ní se postaral Bolasie. Až v samém závěru této části hry se domácí pustili do akce. Stalo se tak po hostující chybě v rozehrávce, kdy se k balónu dostal Welbeck, ten následně nacentroval na Sáncheze a právě on pak hlavou rozvlnil síť, 1:0. Pro chilského fotbalistu to byla již třetí trefa ve třetím zápase za sebou. Kanonýři se samozřejmě snažili ve druhém poločase o vstřelení druhého gólu a to tak, že zatlačila svého soupeře ke své šestnáctce, nicméně to byl právě Crystal Palace, který skóroval. Do střelecké listiny se v 81. minutě se za hosty zapsal aktivní Bolasie, jehož přízemní střela k tyči snesla ty nejpřesnější parametry a i přesto, že si gólman Čech na balón sáhl, putoval do sítě, 1:1. Byla to mimochodem Bolasieho první přesná trefa od loňského listopadu. Remízou také tento duel skončil a Arsenal si tak na své 500. vítězství v Premier League musí ještě počkat.

Blízko k prvnímu gólu v zápase měli hostující hráči West Hamu United na hřišti ligového lídra z Leicesteru a to už ve 2. minutě. Tehdy se zakončení hlavou dostal Kouyaté, gólman Schmeichel, ale balón dokázal vyrazit na tyč. Stejně úspěšně dopadla i následná dorážka. Když se psala 18. minuta, tak to už se síť vlnila, ovšem byla to síť Kladivářů. To Vardy jako vůbec první hráč Leicesteru v tomto zápase vystřelil a nakonec tak z toho byla jeho již 22. branka v tomto ročníku, čímž tak dorovnal dosud vedoucího Kanea z Tottenhamu v tabulce střelců. Kanonýr však v duelu už žádný další gól nepřidal a to hlavně proto, že v 56. minutě uviděl od sudího druhou žlutou v zápase a tudíž musel předčasně do kabin. Stalo se tak vůbec poprvé v sezóně, kdy tento anglický forvard nedohrál ligový zápas kvůli vyloučení. A právě tato početní nevýhoda zapříčinila obrat hostujícího celku. Nejprve se v 84. minutě trefil z penalty nařízenou po faulu Morgana na Reida Carroll. Ten se stal po 574 minutách prvním střelcem, jenž překonal gólmana Schmeichela. Ten pak kapituloval ještě jednou a to o dvě minuty později, kdy z hranice šestnáctky střílel Cresswell. Už už se blížila první porážka Lišek od 14. února letošního roku, jenže pak přišel faul Carrolla na Schluppa a sudí v závěru nastaveného času nařídil pokutový kop. K němu se následně postavil Ulloa a právě on zařídil remízu 2:2.

Konečné výsledky 34. kola anglické Premier League:

Norwich City - Sunderland 0:3Branky: 41. Borini (z pen.), 53. Defoe, 90.+1. Watmore

Everton - Southampton 1:1Branky: 68. Mori - 76. Mané

Manchester United - Aston Villa 1:0Branka: 32. Rashford

West Bromwich Albion - Watford 0:1Branka: 27. Watson

Newcastle - Swansea 3:0Branky: 40. Lascelles, 82. Sissoko, 90. Townsend

Chelsea - Manchester City 0:3Branky: 33., 54. a 80. (z pen.) Agüero

Bournemouth - Liverpool 1:2Branky: 90.+4. King - 41. Firmino, 45.+2. Sturridge

Leicester - West Ham United 2:2Branky: 18. Vardy, 90.+5. Ulloa (z pen.) - 84. Carroll (z pen.), 86. Cresswell

Arsenal - Crystal Palace 1:1Branky: 45.+1. Sánchez - 81. Bolasie

Stoke City - Tottenham Hotspur 0:4Branky: 9. a 71. Kane, 67. a 82. Alli

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Arsenal FC Chelsea FC

Aktuálně se děje

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi ve třetím zápase na MS poprvé padli. Po bojovném výkonu prohráli se Švýcary až na nájezdy

Podobně jako na úvod v pátek s Finskem také v pondělí večer hrál český národní tým vyrovnaný a tudíž další těžký duel, tentokrát se Švýcarskem. Oproti zmiňovanému zápasu se severským soupeřem se fanoušci gólů ze hry dočkali, přičemž padnul pokaždé jeden na obou stranách. Rozdílovým hráčem duelu se nakonec stal nováček ve švýcarském týmu Kevin Fiala, jenž po příjezdu ze zámoří nejenže otevřel skóre, ale proměnil také první ze švýcarských nájezdů.

včera

včera

včera

Česká televize

Nečekaná rána pro program MS v České televizi. Expert Antoš měl autonehodu na skútru

Zbytek vysílání České televize z letošního domácího mistrovství světa v hokeji bude odlišný od úvodních hracích dní. Už totiž tuzemští fanoušci neuslyší hlas známého experta a spolukomentátora Milana Antoše, který měl po nedělním hracím dni v noci při cestě domů autonehodu. Při jízdě na skútru ho srazilo auto. Podle informací serveru sport.cz má 10 zlomenin, přičemž jde o zlomená žebra a vážně poraněnou nohu. Nyní ho čeká operace. Podle informací deníku Sport se pak zranila na in-line bruslích i další tvář hokejového vysílání ČT sport, komentátor Michal Dimitrov.

včera

včera

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

včera

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

včera

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy