Kouč Van Gaal skončil u Rudých ďáblů. Nástupcem má být Mourinho

Manchester - O čem se dlouhou dobu pouze spekulovalo, to se nyní potvrdilo. Manchester United už nepovede trenér Louis van Gaal, jelikož právě ten v pondělí dostal v klubu výpověď. S největší pravděpodobností se tak na lavičce Rudých ďáblů představí José Mourinho, jenž naposledy vedl londýnskou Chelsea, ale kvůli špatným výsledkům u Londýňanů skončil těsně před loňskými Vánocemi a od té doby je tento charismatický Portugalec bez angažmá. Už několik britských médií potvrdilo informaci, že tomu tak má skutečně být.

Během odpoledních hodin má být podle Sky news potvrzena právě tato zpráva o konci nizozemského stratéga na lavičce manchesterského klubu. Změna na ttrenérském postu u tohoto klubu byla celkem očekávaná, neboť tato sezóně se Rudým ďáblům příliš nevyvedla. Sice dokázal Manchester United vyhrát FA Cup, byla to však první trofej od února 2013, tedy od doby, kdy klub opustil dlouholetý kouč Sir Alex Ferguson. "Nechci mluvit o odchodu z Manchesteru a těžko se můžu vyjádřit k tomu, jak by to vypadalo, kdybych zůstal na Old Trafford... Před sezónou jsem se vyjádřil, že chci posílit mužstvo o kreativní hráče, rychlé útočníky - a ti nepřišli. Lidé si řeknou, že v takovém klubu, jako je Manchester United, je možné všechno, ale není tomu tak," říkal Van Gaal krátce po finálovém zápase FA Cupu, které se konalo - jako již tradičně - ve Webley.

Nizozemského trenéra, jenž byl kritizován prakticky ze všech stran, se o víkendu zastala největší hvězda týmu Wayne Rooney, který nosí kapitánskou pásku. „Van Gaal je stále naším trenérem a považuji za neférové spekulovat o jeho odchodu pár minut poté, co jsme získali FA Cup. Je to dobrý kouč a jsem mu vděčný za to, že nám pomohl k zisku trofeje, kterou jsme již dlouho nedrželi ve svých rukou," řekl.

V pondělí je ale všechno jinak. Ráno se Louis van Gaal ocitl ještě v klubovém tréninkovém centru, kolem poledne se od vedení dozvěděl, že už s ním spolupracovat nehodlají. Jak uvedla na svém twitterovém účtu britská zpravodajská stanice BBC, nástupcem má být José Mourinho a ten by měl být veřejnosti představen v nejbližší době.

Připomeňme, že Rudí ďáblové v nedávno skončivším ročníku anglické Premier League 2015/2016 na páté pozici (mimochodem, v předchozí sezóně dovedl klub tento Nizozemec na čtvrtou příčku) a tak se v příští sezóně neobjeví v prestižní Lize mistrů. Fanoušci tohoto celku se tak budou muset spokojit pouze s Evropskou ligou.

Louis van Gaal nebyl jediným koučem Manchesteru United poté, co trenérskou pozici v tomto klubu opustil Sir Alex Ferguson. Ještě před tím se totiž na lavičce představil David Moyes, jenže ten na Old Trafford vydržel pouhý rok, pak ho nahradil Nizozemec a to krátce poté, co Van Gaal dokázal dovést nizozemskou reprezentaci k bronzovým medailím na posledním fotbalovém světovém šampionátu v Brazílii v roce 2014.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Manchester United Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy