Nový šéf sudích odhalil radikální změny: Takhle chce získat důvěru

Praha - Komise rozhodčích v čele s novým šéfem Polákem Michalem Listkiewiczem chce být otevřenější než za vlády Dagmar Damkové. Jeho příchod má nastartovat poměrně radikální změny. Jaký má plán? Naznačil kroky, kterými chce rychle získat důvěru. K té má přispět i výrazně obměněná listina arbitrů.

"Vím, že u vás byly problémy s rozhodčími. U nás v Polsku jsme je také měly, možná ještě větší, ale těžkou prací se nám to po dvou třech letech podařilo změnit," prohlásil sebevědomě Listkiewicz.

K tomu by měla dopomoci i obměněná listina rozhodčích. Nejsou na ní jména arbitrů, kteří se během jarní části ligy postarali o pořádné průšvihy. Jde o Tomáše Kocourka, který daroval v nastaveném čase penaltu Spartě na Dukle, Michala Patáka, asistenty Roberta Hájka s Davidem Hockem i Ondřeje Lercha. Ten pro změnu udělil olomouckému Hálovi dvě žluté karty, ale nevyloučil ho.

Šanci naopak dostane hned osmnáct nových tváří. Důvěru chce Listkiewicz získat také zveřejňováním trestů, což v minulosti Dagmar Damková zrušila. "Mým cílem je, abychom měli důvěru fanoušků i novinářů do konce tohoto roku," přeje si nový předseda komise rozhodčích.

"Chci českým rozhodčím vrátit reputaci a kredit. Udály se tady nějaké věci, které jejich pověsti uškodily. Do minulosti se už zároveň ohlížet nechceme, hledíme vpřed. Potřebujeme nějaké tři měsíce, aby se všechno vrátilo do normálu," dodal Listkiewicz.

Členové komise budou každé pondělí hodnotit uplynulé kolo. Posuzovat se však budou i sami rozhodčí. Po každém zápase musí odevzdat krátkou analýzu svého výkonu.

Listina rozhodčích pro profesionální soutěže pro sezonu 2016/2017:

Jana Adámková, Petr Antoníček, Petr Ardeleánu, Zdeněk Arnošt, Tomáš Batík, Ondřej Berka, Petr Blažej, Valter Boček, Petr Caletka, Ondřej Černý, Zdeněk Dobrovolný, Radim Dresler, Radek Dubravský, Miroslav Fišer, Milan Flimmel, Pavel Franěk, Ondřej Ginzel, Kamil Hájek, Adam Horák, Jiří Houdek, Jakub Hrabovský, Karel Hrubeš, Jan Jílek, Pavel Julínek, Petr Kotalík, Radek Kotík, Zdeněk Koval, Ondřej Kožár, Pavel Královec, Jiří Kříž, Václav Kubec, Jaroslav Kubr, Jan Machálek, Emanuel Marek, Milan Matějček, Vít Melichar, Jan Mikyska, Tomáš Mokrusch, Jiří Moláček, Peter Mrázek, Michal Myška, Ivo Nádvorník, Martin Nenadál, Pavel Orel, Jan Paták, Ondřej Pechanec, Ondřej Pelikán, Pavel Peřina, Marek Podaný, Stanislav Pochylý, Jiří Polák, Dušan Pospíšil, Jaroslav Poživil, Zbyněk Proske, Radek Příhoda, Lucie Ratajová, Pavel Rejžek, Votějch Severýn, Jakub Šimáček, Tomáš Ulrich, Michal Urban, Jan Váňa, Petr Vít, Miloš Vitner, Pavel Vlasjuk, Matěj Vlček, Dan Vodrážka, Petr Vysloužil, Martin Wilczek, Miroslav Zelinka

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Rozhodčí

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy