Slavia to na severu Portugalska zvládla a raduje se z postupu, Mladá Boleslav na Tetovo nestačila

Vila do Conde/Mladá Boleslav - Pro znovuzrozenou pražskou Slavii cesta za svým snem, tedy za účastí v hlavní fázi Evropské ligy UEFA, ve 3. předkole nekončí. V jeho odvetě totiž v portugalském městě Vila do Conde, kde má svůj stadion šestý klub portugalské ligy z poslední sezóny Rio Ave, remizovala pražská Slavia právě s tímto portugalským celkem 1:1 a protože úvodní duel skončil v Praze bezbrankovou remízou, z postupu se tak radují sešívaní. Ani letos se však v Evropské lize nepředstaví Mladá Boleslav, která si tentokrát neporadila s makedonskou Škendijou Tetovo. Před domácím publikem sice vyhrála 1:0, ovšem před týden venku Středočeši prohráli 0:2 a tak se pomalu ale jistě s Mladou Boleslaví loučí kouč Karel Jarolím, jenž se od nynějška stává plnohodnotným trenérem české reprezentace.

Na rozdíl od úvodního duelu v pražském Edenu nasadil trenér Dušan Uhrin do základní sestavy jednak Zmrhala, jenž se tak představil na levé straně zálohy místo Mihalíka, a jednak Ngadeu, který ve středu zálohy pro změnu vystřídal Keniju. Po opatrném začátku z obou stran si Slavia dokázala vypracovat hned pár rohových kopů, vedle toho si ale připsala i žlutou kartu, kterou uviděl po svém zákroku Mikula a to tehdy, když zabraňoval portugalskému výpadu do otevřené slávistické defenzivy. Tato šance ze strany domácího mužstva se poté na dlouhou dobu ukázala jako ojedinělá.

Končila první dvacetiminutovka, když se sešívaní dostali do první příležitosti. Právě tehdy byl k vidění přesný centr z Hušbauerovy kopačky, jenž našel kodovu hlavičku. Slávistický kanonýr však jakoby pokračoval v pálení velkých šancí z úvodního zápasu v Edenu, trefil totiž tyč. Dlouho ho to ale mrzet nemuselo, neboť už po dvou minutách se mohli hosté radovat z gólů. O něj se postaral sám Hušbeuer, který se nikterak dlouho nerozpakoval a z hranice šestnáctky vypálil, 0:1 pro Slavii. Odvetný duel tak Slavia rozehrávala více, než dobře. V první půli sice mohla inkasovat, ovšem šanci Yazaldeho gólman Pavlenka dokázal zneškodnit. Do kabin tak šla na poločasovou pauzu šťastnější a to i proto, že krátce před ní byl po druhé žluté vyloučen domácí Cassamá, nutno říct, že celkem zbytečně.

Ve druhém poločase ale nebylo nikterak znát, že Pražané hrají v přesile, jelikož sáhli k bránění jednobrankového vedení a to se jim nevyplatilo. V 57. minutě totiž předvedl Deli nepřesvědčivý odkop, po kterém se míč dostal k Wakasovi, na jehož střelu sice Pavlenka ještě zareagoval, na následnou dorážku Ribeira však už nikoli, 1:1. Ze strany českého celku pak byl k vidění pasivní fotbal, ze kterého pramenila pouze jedna, opět spálená, šance Škody. I přesto nakonec Slavia dál žije svůj sen a postoupila do play-off Evropské ligy.

Tento úspěch nenapodobila ve svém dvojzápase 3. předkola této soutěže Mladá Boleslav, která potřebovala vstřelit doma tři branky a žádnou neinkasovat, protože první zápas v Makedonii skončil s tamním Škendija Tetovo 0:2. To se nestalo, Středočeši se totiž zmohli pouze na jednu branku, kterou v 82. minutě vstřelil Magera. Karel Jarolím tak odchází k reprezentaci bez vysněného postupu mladoboleslavského celku do hlavní fáze Evropské ligy.

Konečné výsledky odvetných duelů 3. předkola Evropské ligy:

Rio Ave - Slavia Praha 1:1Branky: 57. Ribeiro - 22. HušbauerPrvní zápas: 0:0, postupuje Slavia

FK Mladá Boleslav - Škendija Tetovo 1:0Branky: 82. MageraPrvní zápas: 0:2, postupuje Tetovo

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal sk slavia praha FK Mladá Boleslav

Aktuálně se děje

před 48 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy