Premier League, 5. kolo: Conte v roli kouče Chelsea poprvé prohrál, Manchester City drží nadále svou neporazitelnost

Londýn - Paté kolo anglické Premier League předehrály svým střetnutím Chelsea a Liverpool. A byl to klub z Anfield Road, který se nakonec mohl radovat z toho, že vyloupil Stamford Bridge a odvezl si všechny tři body zpátky domů. Poprvé se tak tedy během tohoto ročníku stalo, že nový kouč londýnské Chelsea Antonio Conte poznal porážku. Za to vítězná jízda Manchesteru City pod novým koučem Pepem Guardiolou stále pokračuje. Neprohrál ani v tomto kole, kdy na svém Etihad Stadium hostili Bournemouth. Ten tedy nakonec jasně porazil 4:0. Zato mestský rival Manchester Unitednepotkávají poslední dobou dobré výsledky. Po prohře v manchesterském derby 1:2 prohrál celkem překvapivě s Watfordem a to 1:3.

Že to pro Antonia Conteho a jeho svěřence, tedy fotbalisty londýnské Chelsea, nebude před domácím publikem v souboji s Liverpoolem nikterak jednoduché, tak to bylo vidět už od úvodních minut, vždyť první gól Londýňané inkasovali krátce po první čtvrthodině hry. Konkrétně se tak stalo v 17. minutě, kdy se branku podařilo vsítit Dejanu Lovrenovi a to poté, co si počkal u vzdálenější tyče na centrovaný balón z kopačky Coutinha. Následným volejem pak Chorvat ve službách Liverpoolu nedal Thibautu Courtoisovi sebemenší šanci. Londýňané pak na tom byli ještě hůř ve 36. minutě, kdy se třicet metrů od branky rozhodl vystřelit Hendersonn a  kássně tak vyčistil pravou šibenici Courtoisovy branky, 0:2. Po obrátce se sice hra domácích zlepšila, ovšem na víc než na snížení to nestačilo. V 61. minutě tak tedy pouze zkorigoval skóre na konečných 1:2 Diego Costa, který se trefil z bezprostřední blízkosti poté, co mu balón nahrál Nemanja Matič.

Fanoušci Manchesteru City můžou být spokojeni i po tomto kole, neboť nadále se jejich tým může stále pyšnit tím, že ještě ani jednou v této sezóně neprohrála a pořád tak jedou na vítězné vlně. Tentokrát tedy porazila Bournemouth 4:0. O tak vysokou výhru se postarali postupně Kevin de Bruyne, jenž nejprve skóroval z přímého kopu, Iheanacho, Sterling a Gündogan.

Konečné výsledky 5. kola anglické fotbalové Premier League:

Chelsea - Liverpool 1:2Branky: 61. Diego Costa - 17. Lovren, 36. Henderson

Hull City - Arsenal 1:4Branky: 79. Snodgrass - 17. a 83. Sánchez, 55. Walcott, 90.+ 2. Xhaka

Leicester - Burnley 3:0Branky: 45. + 1. a 48. Slimaní, 78. Mee (vl.)

Manchester City - Bournemouth 4:0Branky: 15. De Bruyne, 25. Iheanacho, 48. Sterling, 66. Gündogan

West Bromwich Albion - West Ham United 4:2Branky: 8. a 56. Chadli, 37. Rondón, 44. McClean - 61. Antonio, 65. Lanzini (z pen.)

Everton - Middlesbrough 3:1Branky: 24. Barry, 42. Coleman, 45. Lukaku - 21. Stekelenburg (vl.)

Watford - Manchester United 3:1Branky: 34. Capoue, 83. Zúňiga, 90. + 5. Deeney (z pen.) - 62. Rashford

Crystal Palace - Stoke City 4:1Branky: 9. Tomkins, 11. Dann, 71. McArthur, 75. Townsend - 90. + 4. Arnautovic

Southampton - Swansea 1:0Branka: 64. Austin

Tottenham Hotspur - Sunderland 1:0Branka: 59. Kane

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy