Fotbalista Müller označil zápas se San Marinem za zbytečný, dostalo se mu skvělé odpovědi

San Marino - V pátečním kvalifikačním duelu si Německo podle předpokladů poradilo se San Marinem a na jeho půdě mu nadělilo osm branek. Po závěrečném hvizdu útočník Thomas Müller vyvolal kontroverzi, když utkání označil za zbytečné.

Müllerovo prohlášení podpořil Karl-Heinz Rummenigge, jeden z nadřízených hráče v Bayernu Mnichov. Rovněž on poukazoval na velký výkonnostní rozdíl mezi oběma celky. Komentáře notně rozhněvaly Alana Gasperoniho, ředitele komunikace sanmarinského fotbalu. Müllerovi napsal otevřený dopis, který obsahuje deset bodů, proč podle něj mělo střetnutí význam:

"Milý Thomasi Müllere,

Máš pravdu. Zápasy podobné pátečnímu večeru nic neznamenají. Pro tebe. Na druhou stranu, milý Thomasi, nemusel jsi cestovat do San Marina a mohl jsi strávit víkend, kdy se nehrála Bundesliga, s manželkou na pohovce tvé luxusní vily, nebo, kdo ví, mohl jsi zavítat na nějakou akci pořádanou tvým sponzorem a vydělat si několik tisíc euro. Chápu tě, ale dovol mi uvést deset dobrých důvodů, proč si myslím, že utkání San Marino - Německo bylo prospěšné. Snad se zamyslíš nad mými slovy a dáš mi vědět, jaký máš názor:

1. Posloužilo ukázat, že nedokážeš skórovat ani proti tak slabému týmu jako ten náš. Neříkej mi, že jsi nebyl naštvaný, když ti Simoncini vychytal šanci.

2. Posloužilo objasnit tvým šéfům (hlavně Beckenbauerovi a Rummeniggovi), že fotbal nepatří pouze jim, nýbrž těm, kteří ho milují. A ať se ti to líbí, či ne, mezi ně patříme také MY.

3. Posloužilo upozornit, že stovky novinářů po celé Evropě jsou lidé, kteří jdou za svými sny a nikoliv vašimi pravidly.

4. Posloužilo potvrdit, že vy Němci se nikdy nezměníte a nepoučíte se z historie. Utlačování nemusí vždy garantovat vítězství.

5. Posloužilo vysvětlit 200 chlapům v San Marinu, kteří hrají fotbal z různých důvodů, proč je vždy jejich trenéři žádají pracovat naplno. Kdo ví, třeba se jim jednou poštěstí a také si zahrají proti úřadujícím světovým šampionům.

6. Posloužilo vydělat tvé fotbalové asociaci peníze z televizních práv, jež, pokud tedy nebudou utraceny za tebou spáchané trable, mohou být použity na stavbu hřišť pro děti a školy a dále mohou zlepšit bezpečnost na stadionech. Naše federace, teď ti prozradím tajemství, buduje fotbalové hřiště v odlehlé vesnici Acquaviva. Rozpočet projektu se rovná šesti měsícům tvé výplaty. My jsme na něj vydělali z televizních práv za 90 minut. To není špatné, že?

7. Posloužilo dostat se zemi velké jako vaše hřiště v Mnichově do médií z dobrého důvodu, protože fotbalové střetnutí je vždy dobrý důvod.

8. Posloužilo odstartovat tvému kamarádovi Gnabrymu kariéru v národním týmu vstřeleným hattrickem.

9. Posloužilo připomenout našim lidem ze San Marina, že i my máme opravdové národní mužstvo.

10. Posloužilo uvědomit si, že i když na sebe oblékneš nejhezčí kolekci adidas, nakonec budeš jeden z mnoha, který si vezme bílé ponožky do sandálů.

S láskou, tvůj Alan."

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Thomas Müller San Marino

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy