Až penalty rozhodly o prvním finalistovi na malém Euru. Stali se jím Němci

Tychy - Po menší pauze jsou v úterý v rámci letošního mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let, které se v těchto dnech koná u našich severních sousedů, tedy v Polsku, na programu hned dvě semifinále. O to první se v polských Tychách postarali Angličané a Němci. Přestože úvod vyšel na jedničku Angličanům, byli to po většinu zápasu nakonec Němci, kteří spíše tlačili na svého ostrovního soupeře, přesto tento duel díky tomu, že po základní hrací době byl stav nerozhodný 2:2, dospěl až do prodloužení 2x15 minut a následně i k penaltovému rozstřelu. Ten pak zvládli lépe přemožitelé výběru Vítězslava Lavičky ze skupiny C, tedy němečtí fotbalisté, jež si tak v pátek zahrají finále.

Byli to skutečně Ostrované, kteří vstoupili do tohoto utkání lépe a prvních 25 minut na hrací ploše úřadovali oni. Jenže alespoň tři velké příležitosti, které si Angličané během těchto minut dokázali vypracovat, gólem neskončili, což je nakonec mohlo mrzet a taky nakonec mrzelo, neboť právě po těchto 25 minutách hry to byli pak většinou Němci, kteří měli balón u nohy. A byli to také nakonec oni, kteří ve 35. minutě otevřeli skóre duelu, když se po předešlých dvou německých akcích Angličané nedokázali vypořádat s Tojanovým centrem mířícím na Selkeho, jenž celkem neobsazen v šestnáctce hlavičkoval a překonal tak anglického gólmana, 1:0 pro Německo. Angličanům se však i přes postupně uvadající výkon podařilo vyrovnat tento nepříznivý stav ještě před odchodem do šaten na poločasovou přestávku a to konkrétně ve 41. minutě, kdy se trefil po rohovém kopu po chybě německé defenzivy Gray, 1:1.

Vzhledem k vývoji hry a vzrůstajícímu držení míče na německých kopačkách pak bylo zřejmě překvapením pro všechny, když pět minut po přestávce dokázali Angličané otočit skóre. Jeden z nejlepších hráčů Albionu Hughes prokázal své kvality ve vedení míče, prošel německou obranou, která dělala vše možné aby ho zastavila, následně přihrál volnému kolegovi Abrahamovi, jenž tak tedy rozradostnil anglické fanoušky, 1:2 pro Anglii. Byl to však jediný světlý moment ze strany Anglie v celém druhém poločase, jelikož během něj hráli spíše Němci. Těm se také nakonec podařilo dvacet minut před koncem základní hrací doby vyrovnat na 2:2, když se po rohu trefil před tím střídající Platte. Tento forvard se pak mohl stát německým hrdinou, když zanedlouho vstřelil i druhou branku, jenž ta však pro jeho ofsajdové postavení neplatila.

I proto tak následovalo 2x15 minut dlouhé prodloužení, během kterého bylo v podstatě k vidění to samé, co během druhé půle, tedy, že spíše tlačili Němci a Angličané se po většinu času bránili. Branka ani přes nějaké větší německé příležitosti nepadla a tak museli rozhodnout až penalty. V nich hned dvakrát své soupeře, konkrétně Abrahama a Redmonda, gólman Pollersbeck, jeho protějšek Pickford uspěl pouze jednou a tak se nakonec, nutno říci ze zaslouženého, postupu do finále radovalo Německo.

Konečný výsledek semifinálového zápasu, mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Polsku (27.6.2017):

Anglie - Německo 2:2 (1:1), na penalty 3:4Branky: 41. Gray, 50. Abraham - 35. Selke, 70. Platte. Rozhodující penaltu proměnil Amiri

Související

Více souvisejících

ME ve fotbale do 21 let 2017 Fotbal

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy