Uteče všem i na fotbalovém trávníku? Blíží se Boltovo zdravotní testování v Dortmundu

Dortmund - Sportovních obojživelníků bylo a je na světě hned několik. A nejedná se jen o hokejistech, kteří vedle toho hráli fotbal, jak bylo v dobách minulých zvykem i v tehdejším Československu. Můžeme se zmínit i o snowboardistce Ester Ledecké, která jak známo vedle toho, že na prkně, válí i na lyžích, čehož si v poslední době nejedno velké zahraniční médium. Nyní právě tato světová média budou bez pochyby sledovat i návrat do aktivní sportovní kariéry snad nejslavnějšího atleta posledních let, jenž v loňském roce svou atletickou kariéru ukončil, jamajský sprinter Usain Bolt. Nikoli však zpátky na atletickou dráhu, jak by se zprvu mohlo zdát, ale na fotbalové trávníky. V březnu tohoto roku by se měl totiž tento nejrychlejší muž světa poslední dekády zúčastnit zdravotních testů v bundesligovém Dortmundu.

Mít v kádru někoho, kdo drží světový rekord ve sprintu na trati dlouhé 100 metrů 9,58 a to již od léta roku 2009 a mohl by tak tedy snadno upláchnout všem svým soupeřům, to je sen každého vedení fotbalového klubu. Nyní je blízko ke splnění tohoto snu Borussia Dortmund. A to i přesto, že již v minulosti vyslovil sám Bolt své přání, zahrát si jednou v dresu Manchesteru United. Jak uvádí britský list Sunday Express, podle Boltových slov měl už sám Jamajčan poprosit bývalého dlouholetého trenéra Rudých ďáblů Sira Alexe Fergusona, aby se právě tento velký fotbalový stratég u manchesterského klubu přimluvil.

Čeští fotbaloví experti a trenéři by však úplně nesouzněli s tím, kdyby měl po fotbalových trávnících v budoucnu pobíhat světový rekordman ve sprintu. „Řeknu vám hned, že to je nemožné. Kdyby si vybral třeba Sokol Dolní Chabry hrající okresní přebor, tak možná, ale Borussia Dortmund je naprostý nesmysl,“ řekl například Radiožurnálu fotbalový internacionál Ladislav Vízek. Svůj názor k tomu řekl i v poslední době úspěšný trenér Bohemians 1905 Martin Hašek. „Nejsme úplně komediální klub, jsme seriózní profesionální klub, takže ne. Z mého pohledu je to komedie. Já bych chtěl trénovat Real Madrid a je to taky poměrně nepravděpodobné. Ale je to pravděpodobnější než to, že Usain Bolt uspěje na testech v Borussii Dortmund nebo že si splní sen hrát za Manchester United jako hráč,“ řekl.

Podobně skepticky se k možnému Boltovu úspěchu na blížící se zdravotní prohlídce a následnému možného angažmá v bundesligovém klubu staví i další z bývalých fotbalistů Libor Sionko. „Já si myslím, že je to marketingový tah. Nevěřím tomu, že to bude v tomhle věku a v takovém klubu fotbalově k něčemu. Jo, kdyby přišel v šesti nebo třeba v deseti letech, tak jo,“ řekl konkrétně. Stejný pocit z toho mají i čeští trenéři Petr Rada s Lubošem Kozlem.

Se vtipem sobě vlastním pak k tomu všemu dodává Ladislav Vízek následující: „Ne, to se v tretrách nedá hrát. A kopačky by mu vadily, věřte tomu.“

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Usain Bolt Borussia Dortmund

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy