Odolá Plzeň nabídce z Ostrovů? O Krmenčíka má zájem slavný trenér

Londýn/Plzeň - Není divu, že je o útočníka Viktorie Plzeň Michaela Krmenčíka zájem v zahraničí. Vždyť, kdo jiný by už měl takovýto zájem, než právě aktuálně nejlepší střelec tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže se zatím 11 vstřelenými brankami na svém kontě. Nově se o tohoto forvarda týmu, jenž pouze jednou během podzimní části právě probíhající sezóny 2017/18 ztratil body pouze v jednom zápase, když bezbrankově remizoval s Teplicemi, jinak ale v tuzemském fotbale kraluje, zajímá španělský trenér Rafael Benítez, který v současnosti vede Newcastle. Ten má nabízet podle informací ze zákulisí až 10 milionů liber (v přepočtu zhruba 300 milionů korun) a je tak nyní na Zapádočeších, zda tohoto svého čtyřiadvacetiletého kanonýra nakonec prodá, přestože má s ním uzavřenou smlouvu až do roku 2021. Spíše by ale k takovému transferu mělo dojít až v letním přestupovém období.

A to především proto, že Viktoriáni vědí, jaký klenot má v držení v osobě Michaela Krmenčíka a že právě s ním bude cesta za už tak jistým ligovým titulem ještě jednodušší. Ve hře je totiž více než pravděpodobný přímý postup Západočechů do skupin Ligy mistrů, který je čeká po této sezóně a díky kterému by získala Plzeň něco kolem 380 milionů korun od UEFA. „Nabídek na Michaela je dost. I cena je rapidně vyšší než v létě. Třikrát až čtyřikrát. Uvidíme, jestli jim klub odolá. Já doufám, že ano. Pokud chceme vyhrát českou ligu, což znamená téměř jistý postup do Ligy mistrů... Myslím, že i vedení přemýšlí tak, že o Champions League chceme hrát," řekl své ke spekulacím kolem Krmenčíka kouč Plzně Pavel Vrba, jenž tak mimo jiné připomněl, že už před touto sezónou stála o tohoto útočníka pražská Slavia, jež nabízela 80 milionů korun.

Jako první s informací o zájmu o Krmečníka ze strany Newcastlu přišel britský deník Daily Mail a pokud by se toto tvrzení zakládalo na pravdě, funkcionáře plzeňských by přesvědčila už jen taková nabídka, která by se nedala odmítnout.

Dodejme, že Straky, jak se Newcastlu přezdívá, mají v současné době největší problém právě s útokem, neboť je aktuálně se vstřelenými 22 brankami na kontě pátým nejhorším střílejícím mužstvem v Premier League. Že je natom opravdu střelecky bídně, tak to ukázal i jejich poslední duel v rámci 4. kola FA Cupu, ve kterém na hřoišti Chelsea prohrála 0:3.

Zajímavostí pak rozhodně je i to, že vedle Michaela Krmenčíka se tento anglický klub zajímá i o dalšího fotbalistu působícího dospodud v české lize a to o slovenského gólmana Martina Dúbravku patřícího momentálně pražské Spartě.

Všechny případné trasnfery musejí týmy v západních soutěžích zvládnout uzavřít do půlnoci ze středy na čtrtek, kdy končí - tedy alespoň pro mezinárodní přestupní trh - zimní přestupové období.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Rafael Benítez FC Viktoria Plzeň

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Plzák španělský (Arion lusitanicus)

Velmi nebezpečný španělský slimák u českých hranic

Plzák španělský, známý svou žravostí, se dál šíří po Evropě a nyní se objevuje i v horských oblastech. Na jeho přítomnost upozorňují mimo jiné zástupci polského Krkonošského národního parku. Tento živočich navíc představuje riziko i pro psy a podobné šelmy.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

Počasí: Česko dnes zasáhly silné bouřky, objevilo se několik supercel

Českem se podle meteorologů z ČHMÚ přehnaly bouřky, které místy doprovázelo krupobití. Nejvyšší intenzity dosáhly na západě země, kde kroupy přesáhly velikost 2 cm.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy