Nešťastný gólman Karius to má v Liverpoolu nahnuté? Britská média spekulují o jeho odchodu

Liverpool - Po sobotním finále fotbalové Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Liverpoolem (3:1) nemá zrovna německý gólman v liverpoolských službách Loris Karius nejrůžovější spaní. Nejen, že mu začínají fanoušci vyhrožovat smrtí, což začíná šetřit i britská policie, vedle toho se navíc v britských médiích čím dál tím více spekuluje o jeho konci v klubu z Anfield Road. Právě během zmiňovaného finále to byl Loris Karius, který svými dvěma neuvěřitelnými kiksy prakticky daroval slavnou ušatou trofej pro vítěze Ligy mistrů Realu Madrid. Po závěrečném hvizdu upřely všechny kamery své objektivy na tohoto německá nešťastníka, jenž byl v tu chvíli v slzách a jenž se pak omlouval liverpoolským fanouškům. Podle všeho si tím nad sebou podepsal ortel své budoucnosti v klubu.

Mohl za tragický výkon gólmana Kariuse jeho střet se Sergiem Ramosem, jenž se udál jen krátce před tím, co německý brankář daroval první gól Bílému baletu, když ve snaze rozehrát míč pouze hodil do nohy dotírajícímu se Benzemovi, od kterého se kulatý nesmysl nakonec odrazil do branyka anglického klubu? Tato myšlenka byla hned v několika hlavách fotbalových fanoušků. Bývalý brankář Neville Southall, jenž v minulosti nastoupil k více než 500 zápasům v dresu Evertonu, z toho však Ramose nikterak vinit nechce, pochopení ale pro liverpoolského gólmana má. „Je mi ho líto. Ale přesně z těchto chvil se musí odrazit zpět. Musí se vrátit z temnoty, doufám, že se mu to povede. Zůstaň silný a věř si!,“ napsal konkrétně na svém twitterovém účtu.

Na stejné sociální síti mse vyjádřil ke svému výkonu i samotný Karius. "Doteď mi ty scény běží v hlavě. Omlouvám se všem spoluhráčům, trenérům i fanouškům, vím, že jsem udělal dvě chyby a zklamal vás všechny. Rád bych vrátil čas, ale nejde to. Ještě horší je, že jsme věděli, že Real můžeme porazit, byli jsme v zápase," stojí v jeho nedělním prohlášení. Ocenil, že se za něj po zápase postavila celá kabina. „Prohrál jsem nám finále. Kluci se mě snažili povzbudit v kabině, ale já se jim mohu jen omluvit,“ pokračoval.

V posledních hodinách se ve fotbalovém zákulisí ale spekuluje o tom, že by měl ostrovní celek nabídnout nemalou sumu římskému AS a to proto, že má zájem o brazilském gólmanovi Alissona. Konkrétně se v tomto přípaadě mluví o sumě 70 milionů liber.

Na to, jestli se tato zpráva nakonec potvrdí a zda to tedy bude znamenat pro Kariuse konec v Liverpoolu, si musejí fotbaloví fanoušci ještě počkat.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Liverpool FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Paul Auster

Zemřel slavný americký spisovatel Paul Auster

Ve věku 77 let zemřel v noci na středu ve svém bytě v newyorské čtvrti Brooklyn americký spisovatel a scenárista Paul Auster. Příčinou smrti byly komplikace spojené s rakovinou plic. Austerovo úmrtí pro deník The New York Times potvrdila Jacki Lyndenová, která se s ním přátelila.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy