Přestup už je zřejmě na dohled. Ronaldo podle všeho míří do Juventusu i díky Fiatu

Turín - To, o čem se poslední dobou hodně píše, se, zdá se, může stát zanedlouho skutečností. Řeč je o případném přestupu Cristiana Ronalda z Realu Madrid, kde se nedohodl na zvýšení platu, do Juventusu Turín. Italský celek je totiž připraven za tohoto hvězdného Portugalce zaplatit až 100 milionů eur, což je zhruba 2,6 miliardy korun. Útočník, jenž svými výkony pomohl v uplynuvší sezóně 2017/18 Realu Madrid k další trofeji pro vítěze Ligy mistrů, by si měl za rok přijít na 30 milionů eur, přičemž by tuto částku měla hradit automobilka Fiat, která má stejného majitele jako Juventus Turín.

Sám Ronaldo už měl prý nabídku ze strany klubu z Apeninského poloostrova přijmout, k potřebné dohodě mezi oběma stranami ale zatím ještě nedošlo. Tím hlavním důvodem je fakt, že Bílý balet požaduje odstupné vyšší než 100 milionů eur, alespoň tak o tom informuje španělský deník AS. To, že se něco chystá, svědčí i skutečnost, že se kouč Massimiliano Allegri rozhodl předčasně vrátit ze své dovolené a to proto, že se má sejít se šéfem turínského celku Andreou Agnellim. V těchto chvílích probíhají jednání mezi prezidentem Realu Madrid Florentinem Pérezem a agentem Cristiana Ronalda Jorgem Mendesem a čeká se, až jaké vzejdou z tohoto jednání výsledky.

Není rozhodně bez zajímavosti, že, jak alespoň píšou média, pomáhá s přestupem do Itálie Ronaldovi firma Adidas, přestože je Portugalec v současnosti tváří konkureční firmy Nike. Automobilka Fiat má pak uhradit Ronaldovi část jeho platu, jež se má pohybovat ve výši 30 milionů eur ročně, což je čtyřikrát více, než jaký plat dostal dosud nejlépe placený hráč Juventusu Gonzal Higuaín.

Zatímco v Realu Madrid má stále smlouvu uzavřenou do roku 2021, Juventus mu nabízí kontrakt až do roku 2022. Před několika dny vyšlo najevo, že v Realu snížili Ronaldovi výstupní klauzuli a tak mají zájemci větší šanci tohoto třiatřicetiletého forvarda získat. V Turíně by se mohl Ronaldo objevit již tento týden v sobotu.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Juventus FC Cristiano Ronaldo

Aktuálně se děje

před 13 minutami

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 18 minutami

před 36 minutami

před 44 minutami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 10 hodinami

Hrůzný nález ostatků v Plzni. V řece plavala lidská hlava

Plzeňská policie se od pátečního večera, kdy ve městě probíhaly populární Slavnosti svobody, zabývá nálezem lidských ostatků. Podle dostupných informací vylovili potápěči z řeky Radbuzy v centru města lidskou hlavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy