Porážka s Liverpoolem mu zlomila vaz. Mourinho již netrénuje Manchester United

Manchester - O jeho konci na trenérském postu Manchesteru United se spekulovalo již delší dobu. Není divu. Rudí ďáblové totiž aktuálně prožívají nejhorší sezónu za posledních 28 let, jelikož se momentálně v tabulce anglické Premier League nachází až na šestém místě a na vedoucí Liverpool ztrácí 19 bodů. A právě nedělní porážka s Liverpoolem 1:3 byla tím posledním, co portugalský stratég José Mourinho v roli hlavní kouč manchesterského velkoklubu zažil. Jeho odchod však nebude pro klub z Old Trafford levnou záležitostí. Musí mu totiž vyplatit až 22,5 milionů liber (v přepočtu zhruba 645 milionů korun) a to především za to, že se mu s klubem podařilo letos postoupit do osmifinále Ligy mistrů.

„Děkujeme Josému za jeho práci v Manchesteru a přejeme mu hodně úspěchů v budoucnu," stojí v klubovém prohlášení týkajícího se konci charismatického Portugalce z Manchesteru United. S ním dokázal Mourinho vyhrát nejen Ligový pohár či anglický Superpohár, ale i Evropskou ligu. Největších úspěchů jako je třeba triumf v Premier League se ale nedočkal. Proti jeho dalšímu setrvání u kormidla Rudých ďáblů hovořilo třeba to, že na něj ze všech stran delší dobu přicházela kritika ohledně stylu hry, kterým se jeho kádr prezentuje či dlouihodobé neshody s nejdražším hráčem v týmu, s třímiliardovým Pogbou.

Přesně před třemi lety opustil Mourinho lavičku londýnské Chelsea, se kterou tehdy obhajoval ligový titul a tudíž ani tentokrát v Manchesteru United nevydržel déle než tři roky, stejně tak tomu bylo v případě i jeho dalších angažmá. S United se mu ale na rozdíl od ostatních celků, které před tím vedl, nepovedlo vyhrát ligový titul.

Samotný klub také uvedl, že v následujících dnech bude na uvolněné místo José Mourinhem dosazen neprve prozatímní kouč, jenž by měl na lavičce vydržet až do konce této sezóny. Mezitím se bude vedení snažit najít adekvátní náhradu za Mourinha, přičemž se nejvíce v zákulisí mluví o Zinedinu Zidanovi, který je po skončení v Realu Madrid bez angažmá či o Mauriciu Pochettinovi, který aktuálně trénuje londýnský Tottenham.

Britská média však ale nejčastěji skloňují jméno Michaela Carricka  a to z prostého důvodu. Podle ostrovního tisku by měl být dalším koučem United někdo, kdo je s klubem spjat. A právě dosavadní Mourinhův asistent během své hráčské kariéry působil v Manchesteru United dlouhých 12 let.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league José Mourinho Manchester United

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy