Fotbalový reprezentant Josef Šural tragicky zahynul při autonehodě v Turecku

Český fotbalový reprezentant Josef Šural tragicky zahynul při nehodě týmového minibusu v Turecku. Podle oficiálního vyjádření Alanyasporu, kam přestoupil z pražské Sparty, utrpěl vážná zranění, kterým při nehodě podlehl. Řidič pravděpodobně usnul za volantem.

Vedení Alanyasporu o tom informovalo dnes ráno na sociálních sítích a pro turecká média zprávu potvrdil předseda klubu Hasan Cavusoglu. "Ztratili jsme syna, je nám to strašně líto. Ostatní hráči jsou v pořádku, ale Josef utrpěl zranění hlavy a řadu dalších poranění. Musel na operaci, ale už ho nedokázali zachránit," uvedl funkcionář.

Protože tým dostal po utkání dvoudenní volno, Šural a dalších šest zahraničních hráčů si na zhruba 500 kilometrů dlouhou cestu zpět najalo soukromý vůz a nejelo klubovým autobusem. Podle Cavusoglua nehodu způsobil řidič minibusu s fotbalisty, který za volantem usnul.

Minibus podle médií asi pět kilometrů od Alanye sjel ze silnice a převrátil se. "Podle informací, které jsem dostal od policie, byli ve voze dva řidiči a zatímco jeden spal, druhý usnul za volantem. Oba teď čeká výslech na policii," citoval šéfa Alanyasporu deník Hürriyet.

Zprávu už na Twitteru potvrdila Fotbalová asociace ČR i pražská Sparta. "Chci vyjádřit co nejhlubší soustrast rodině a kamarádům. Pepa byl skromný člověk, který nám všem bude moc chybět. Nikdy nezapomeneme," uvedl předseda svazu Martin Malík.

Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralanan Çek futbolcumuz Josef Sural Alanya Özel Anadolu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başımız sağolsun. pic.twitter.com/DpHjP4xhnE

— Aytemiz Alanyaspor (@Alanyaspor) 29. dubna 2019

"Jsme hluboce zasaženi tragickou zprávou o smrti našeho kamaráda a bývalého kapitána Josefa Šurala. Jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast. Šury, nikdy na tebe nezapomeneme!" stojí na twitterovém účtu fotbalové Sparty. Šural po sobě zanechal dvě malé dcery.

Šural přišel do Turecka teprve v lednu letošního roku z pražské Sparty, kde strávil tři roky a vypracoval se až na kapitána týmu. V Česku působil také ve Zbrojovce Brno a Slovanu Liberec. 

Šest let byl také členem širšího reprezentačního kádru, v národním týmu si odbyl premiéru v roce 2013. Za reprezentaci odehrál 20 utkání, v nichž vstřelil jedinou branku. Účastnil se i mistrovství Evropy v roce 2016.

Související

Josef Šural (fotbalista)

V turecké lize se vzpomínalo na zesnulého fotbalistu Šurala

V dnešních dvou zápasech turecké ligy vzpomněli hráči i fanoušci na českého reprezentanta Josefa Šurala. Ten zemřel v nemocnici po nehodě minibusu, kterým se s dalšími hráči Alanyasporu vracel z nedělního ligového utkání na hřišti Kayserisporu.

Více souvisejících

Josef Šural (fotbalista) Fotbal Dopravní nehody Turecko

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy