Změny na Stamford Bridge. Členem realizačního týmu bude Makélélé, kouč Sarri míří do Itálie

Nejen v kádru londýnské Chelsea o této letní pauze dochází ke změnám. Poté, co se vítěz posledního ročníku Evropské ligy musel rozloučit po sezóně se svou největší hvězdou Edenem Hazardem, jenž od příštího ročníku bude oblékat dres Realu Madrid, se nyní hodně v Londýně mluví o tom, jak bude vypadat realizační tým "Blues". Ještě před koncem sezóny 2018/19 se v zákulisí spekulovalo o konci italského hlavního kouče Maurizia Sarriho a v těchto dnech se tyto informace potvrzují. Jeho odchodu do Juventusu by už nemělo nic bránit. Nástupcem by pak měl být podle všeho klubová legenda Frank Lampard. Navíc londýnský klub oznámil, že nově bude v realizačním týmu fungovat jeho bývalý hráč a vicemistr světa z roku 2006 Claude Makélélé.

V turínském Juventusu, jenž je spjat s Pavlem Nedvědem, který v klubu nyní působí jako viceprezident, po sezóně skončil svou úspěšnou trenérskou štaci Massimiliano Allegri. Tomu po vyhraných pěti mistrovských tituech došla, jak o n sám říká, šťáva a potřeboval by si tak rok dát pauzu. Nejprve se sice špitalo o tom, že by ho mohl nahradit kouč Manchesteru City Pep Guardiola, nakonec ale na Apeninský poloostrov míří jiný atratég, který doposud působil na Britských ostrovech.

Do klubu nazývaného "Stará dáma" tedy míří trenér Maurizio Sarri, jenž vedl dosud londýnskou Chelsea a který před tím působil právě v Itálii, konkrétně v Neapoli. Navzdory prosakujícím informacím z klubového zákulisí hovořící o neshodách s hráči, se dokázal Sarri s Londýňany umístit na konečné třetí příčce v Premier League a tím tak tedy klub dostat po pauze zpátky do Ligy mistrů. Vedle toho ještě dokázal se svými svěřenci triumfovat ve zmiňované Evropské lize. Právě pohár určený pro vítěze této klubové evropské soutěže je jeho první dosud získanou trofejí v roli kouče.

Přestože ani jeho vztah s anglickými fanoušky nebyl kdovíjaký, samotný klub se Sarriho nechtěl zbavit nikterak lacino. S odstupným ve výši 6 milionů eur ale nakonec s jeho odchodem souhlasil. V nejbližších dnech byl být tedy znám Sarriho nástupce na lavičce Chelsea. Měla by se jím stát klubová legenda Frank Lampard, jenž v souačsnosti působí jako hlavní kouč druholigového Derby County, jež neuspělo v souboji o účast v Premier League v příští sezóně.

Ještě před Lampardem jiný návrat. Na Stamford Bridge bude k vidění Makélélé

Jméno Claude Makélélé bude po letech opět součástí londýnské Chelsea. Dosavadní trenér Eupenu by měl být podle zákulisních informací novým členem realizačního týmu Londýňanů. Kromě toho tento bývalý hráč nejen Chelsea, ale i Realu Madrid, trénoval francouzskou Bastii a byl k vidění po boku Carla Ancelottiho v Paris Saint Germain. Asistentem trenéra pak byl i v Anglii a to ve Swansea.

Držitel dvou mistrovských titulů s Chelsea, ve které jako hráč působil mezi lety 2003 a 2008, by tak tedy měl být nově asistentem Franka Lamparda. Kromě toho se už delší dobu mluví i osobě nového sportovního ředitele v Chelsea, kterým  by měl být česká brankářská legenda Petr Čech, který po sezóně jižý ukončil svou bohatou kariéru.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 9 hodinami

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy