Milionovou pokutu zaplatí čilý výtržník! Za přerušení zápasu na EURU

Kodaň - Dánský fotbalový fanoušek, kvůli kterému přerušili kvalifkační zápas o EURO 2008 se Švédskem, zaplatí za svůj čin po rozhodnutí odvolacího soudu milionovou pokutu. Informuje o tom v úterý agentura SITA.

Odvolací soud nařídil hříšníkovi, který je fanouškem dánské reprezentace a v roce 2007 se postaral o přerušení zápasu kvalifikace o postup na EURO 2008 se Švédskem, zaplatit odškodné ve výši 255 527 eur (asi šest a půl milionu korun). Ronni Nörvig 2. června 2007 vběhl na hřiště během zmíněného duelu a pokusil se fyzicky napadnout německého arbitra Herberta Fandela. Zápas byl přerušen a následně kontumován 3:0 ve prospěch švédského týmu.Dánsko navíc nemohlo hrát v následujících dvou mezistátních utkáních v Kodani. Dánská fotbalová federace pak požadovala za způsobenou finanční újmu 1,9 milionu dánských korun. Soud nižší instance nařídil fandovi v listopadu 2009 zaplatit pokudu ve výši 900 000 dánských korun (121 039 eur). Hříšník se ale odvolal, když tvrdil, že není v jeho možnostech uhradit tak vysokou sumu. Vyšší instance ale pokutu ještě navýšila. Ronni Nörvig svého činu lituje, když řekl, že ke všemu došlo ve stavu "momentální nepříčetnosti" a byl pod silným vlivem alkoholu.

Související

CZK

Neplatiči pokut za vybrané přestupky by mohli přijít o část dávek

Chudší lidé by mohli přijít o část doplatku na bydlení i příspěvku na živobytí, pokud opakovaně neplatí pokuty za vybrané přestupky. Úřady by jim z těchto dávek neuhrazené pokuty strhávaly. Předpokládá to upravená novela ODS, kterou Sněmovna poslala po dnešním druhém čtení do závěrečného schvalování. Piráti prosazují zamítnutí předlohy s odkazem na záporné stanovisko veřejného ochránce práv.

Více souvisejících

pokuty fanoušci fotbalu

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy