Souboj Francie - Anglie skončil remízou 1:1

Doněck - Fotbalisté Francie remizovali v utkání skupiny D mistrovství Evropy v Doněcku s Anglií 1:1. Vedoucí gól Angličanů vstřelil ve 30. minutě hlavou stoper Joleon Lescott, ve 39. minutě. vyrovnal Samir Nasri.

Zahajovací utkání skupiny D v Donbas Aréně v Doněcku, jeden ze šlágru úvodní fáze šampionátu, začalo poměrně opatrně a brzy bylo zřejmé, že Francouzi budou hrát do soustředěné defenzívy, z níž budou Angličané vyrážet do brejků zejména po stranách. Francie měla v první čtvrthodině dvě dobré možnosti, ale vyloženou šanci si vypracovala Anglie. Milner však z úhlu netrefil prázdnou bránu. Za velkého vedra zápas neměl strhující tempo. Francouzi většinou manévrovali na polovině soupeře a skóre prvního poločasu se zrodilo v poslední čtvrthodině. Ve 30. minutě zahrál Gerrard trestný kop a stoper Joleon Lescott hlavou překonal brankáře Llorise. Ve 35. minutě měl na hlavě vyrovnání Diarra, ale míč odvrátil skvělým zákrokem Hart. Ve 39. minut však byl úspěšnější Samir Nasri. Obrana Angličanů pozdě zareagovala na přihrávku a Nasri přesně trefil k tyči na 1:1.Na začátku druhého poločasu Angličané málem darovali soupeři gól, protože Nasri vystihl malou domů a z úhlu vystřelil. Hart byl naštěstí připraven. Ze zápasu se stávala postupně až nudná záležitost. Pomalé akce Francouzů likvidovala většinou připravená obrana Anglie s přehledem, akce Ribéryho v 75. minutě, po níž musel Hart zasahovat s potížemi na zemi, byla spíše výjimkou. V 80. minutě vystřelil nebezpečně Cabaye, ale Welbeck ránu tečoval na roh. Takhle skončily i další střely týmu Francie. Ani oboustranné střídání v poslední čtvrthodině už změnu ve skóre nepřineslo a kvalitu utkání nespasilo. Oběma soupeřům byla remíza milejší než hra s větším rizikem na vítězství. Poslední šanci měli v 89. minutě Angličané, tři se řítili do malého čtverce, ale obrana Francouzů akci zlikvidovala odkopem na roh.14. mistrovství Evropy ve fotbale - pondělní zápas skupiny D:Francie - Anglie 1:1 (1:1)Branky: 39. Nasri - 30. Lescott. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Stefani (všichni Itálie). ŽK: Oxlade-Chamberlain, A. Young (oba Anglie).Sestavy:Francie: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Evra - Nasri, Cabaye (85. Ben Arfa), A. Diarra, Malouda (85. Martin), Ribéry - Benzema. Trenér: Laurent Blanc.Anglie: Hart - G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole - Milner, Gerrard, S. Parker (78. Henderson), Oxlade-Chamberlain (77. Defoe) - A. Young, Welbeck (90. Walcott). Trenér: Roy Hodgson.

Související

Milan Baroš

Baroš ukončil reprezentační kariéru, sklidil dlouhý potlesk

Varšava - Fotbalový útočník a druhý nejlepší reprezentační kanonýr české historie Milan Baroš ukončil po čtvrtečním čtvrtfinálovém vyřazení s Portugalskem na mistrovství Evropy kariéru v národním týmu. Zprávu přinesla v pátek agentura AFP a potvrdil ji tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Více souvisejících

Euro 2012

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy