Češi byli rádi za snový úvod, Rosický má problémy s achillovkou

Vratislav - Čeští fotbalisté zvládli klíčovou úterní bitvu s Řeckem a po výhře 2:1 mají stále naději na postup do čtvrtfinále ME. Kaňkou na výsledku je zranění kapitána Tomáše Rosického, který má problémy s achillovkou a jeho start v sobotu proti Polsku je nejistý.

Hráči zaskočili Řeky svou přímočarostí a povedenými útočnými akcemi, po rychlých gólech Jiráčka s Pilařem vedli už v 6. minutě o dvě branky. „Jsem rád, že dávám góly a pomáhám týmu uspět. Řeky jsme v začátku překvapili, chytli jsme začátek, získali sebedůvěru a mohli hrát v klidu. V druhé půli zabrala defenziva, podařilo se nám to ubránit,“ řekl v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi Václav Pilař.„Během pěti minut prohrávali Řekové o dva góly, my jsme byli na koni. Fanoušci nás tlačili, byli slyšet a nám se hrálo skvěle. Jsme rádi, že se to nakonec povedlo,“ dodal záložník Petr Jiráček.Trenér Michal Bílek zařadil do základní jedenáctky levého obránce Limberského a defenzivního záložníka Hübschmana. A tah se mu povedl. Plzeňský bek si spolehlivě počínal u autové čáry v defenzivních i ofenzivních úkolech, stejně jako Hübschman. Ten navíc už v 3. minutě perfektně přihrál na vedoucí gól Jiráčkovi.„Změny se osvědčily, hráli jsme výborně a kontrolovali hru. Dali jsme brzo dvě branky, první půle nám hodně vyšla. Bohužel do druhého poločasu se zranil Tomáš Rosický a trochu nám chyběla ta jeho tvořivost, těžko jsme se dostávali do hry,“ řekl v ČT Bílek. Mrzelo ho, že krátce po začátku druhé půle dostali Řekové po chybě brankáře Čecha šanci vrátit se po zápasu. „Dostali jsme hrozně hloupý gól a sami jsme se dostali pod tlak. Soupeř tam měl spoustu nakopávaných míčů, ale nevytvořil si žádnou velkou šanci. Jsme rádi, že po tom prvním nepovedeném zápase máme vítězství,“ dodal Bílek.Zranění záložníka Arsenalu mu bude v následujících dnech dělat největší starost. Rosický má podle serveru uefa.com problémy s achillovkou a proto nezasáhl do druhého poločasu úterního duelu. „Musíme doufat, že se dá dohromady,“ věří český kouč.

Související

Milan Baroš

Baroš ukončil reprezentační kariéru, sklidil dlouhý potlesk

Varšava - Fotbalový útočník a druhý nejlepší reprezentační kanonýr české historie Milan Baroš ukončil po čtvrtečním čtvrtfinálovém vyřazení s Portugalskem na mistrovství Evropy kariéru v národním týmu. Zprávu přinesla v pátek agentura AFP a potvrdil ji tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Více souvisejících

Euro 2012

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy