Pavel Horváth: Fotbalový velikán a největší plzeňský tahoun!

Plzeň - Kdo je největším tahounem plzeňské Viktorky je všem naprosto jasné. Není to totiž nikdo jiný, než skvělý záložník Pavel Horváth!

Pavel Horváth. Fotbalista, jehož jméno skloňují fanoušci plzeňského fotbalu snad nejčastěji. A není divu! Přestože je mu již sedmatřicet let a dle svých slov mu zdravá strava nic neříká, na hřišti se rázem promění v nezastavitelnou střelu! Ne nadarmo zvítězil v anketě Fotbalista roku již třikrát (kategorie Osobnost ligy). On totiž osobností je a ne leda jakou!

Zajímá vás, jak tento skvělý fotbalista začínal? Jeho kořeny sahají do fotbalového týmu v Břevnově, již v sedmi letech však přestoupil do mládežnického týmu pražské Sparty. Za áčko odehrál jediný zápas, ale vynahradil si to v Jablonci, kam záhy přestoupil. V jeho první sezoně odehrál čtyřiadvacet zápasů, vsítit se mu podařilo v pěti případech.

V Jablonci vydržel dva roky, pak přišel přestup s velkým P. Koupila si ho totiž pražská Slavia a tento kádr se mu stal osudným. Během čtyř let odehrál sto osm zápasů a vsítil 29 branek. Jeho výkony také oslovily reprezentačního kouče, a tak se Pavel podíval i do áčka českého výběru.

Bylo jen otázkou času, kdy si šikovného fotbalisty všimne zahraniční klub a ten den přišel v roce 2000. Pavel odešel do Sportingu Lisabon, v portugalském celku vydržel rok. Vyzkoušel si i angažmá v tureckým Galatasarayi, ale ani v jednom klubu se mu nedařilo, a tak se rozhodl pro velký návrat.

V roce 2004 se rozhodl vyzkoušet exotické angažmá v japonském celku Vissel Kóbe, kde se stal záhy oblíbeným hráčem. Tam vydržel dva roky a znovu se vracel do Čech, tentokrát do rodné Sparty! Vydržel v týmu dva roky a výrazně mu dopomohl k zisku prvního místa v první sezoně a druhého v té další. V obou letech dokonce Sparta vyhrála Český pohár!

Jenže nic není dlouho růžové. Po sezoně měl incident se sparťanskými fanoušky, a tak se rozhodl toto působení ukončit. Jako další klub si vybral plzeňskou Viktorku, kde nastupuje dodnes již pátou sezonu a daří se mu přímo skvostně. Po hřišti běhá jako dvacetiletý, s míčem umí věci, které si ani neumíte představit. Přes vyšší fotbalový věk mu to prostě kope! Ne nadarmo se totiž stal členem ideální jedenáctky základních skupin Evropské ligy v letošním ročníku.

A jeho Plzeň má před sebou další obrovský úspěch. Ve čtvrtek porazila v šestnáctifinále italský celek Neapol v poměru 3:0, v domácí odvetě tak mohou hrát celkem v klidu.

Související

Pavel Horváth

U trápící se Příbrami skončil kouč Horváth. Nahrazuje ho Valachovič

Fotbalová Příbram se neustále potápí a zoufale se krčí na posledním místě ligové tabulky. Naposledy o víkendu dostala výprask od ostravského Baníku, který nad ní vyhrál jasně 5:0. Není tak proto divu, že se v pondělí rozhodl majitel tohoto středočeského klubu Jaroslav Starka bouchnout do stolu a odvolat tak dosavadního trenéra Pavla Horvátha. Toho tak po téměř roce nahradí slovenský stratég Jozef Valachovič. „K ukončení spolupráce nás vedly neuspokojivé výsledky. Odchází Pavel Horváth i jeho asistenti Peter Grajciar a Petr Čuhel," nechal se slyšet konkrétně Starka ve vyjádření pro Sport.cz a Právo.
Pavel Horváth, český fotbalový záložník a bývalý reprezentant hrající v současnosti za Viktorii Plzeň. Je to klasický „špílmachr“ - tvůrce hry.

Na Letnou přijel i Čišovský. Titul chceme pro Mariana, říká Horváth

Praha - Viktoria si v sobotu odvezla z Letné vítězství 2:0 a zřejmě definitivně utekla Spartě v boji o titul. Pavel Horváth na šlágr ale dorazil jen v saku a po zápase řídil oslavy. A v rozhovoru pro NOVA Sport potvrdil, že mistrovský titul chtějí Plzeňští získat hlavně pro svého těžce nemocného spoluhráče.

Více souvisejících

Pavel Horváth FC Viktoria Plzeň

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy