Senzace! Legendární Zidane se vrací do Realu!

Madrid – Několikanásobný fotbalista roku a nejen francouzská legenda se po krátké přestávce vrací do slavného Realu Madrid, kde se znovu ujme role sportovního ředitele.

Tuto pozici Zidane zastával v letech 2009 – 2012, načež si vzal volno, aby mohl absolvovat trenérský kurz. I po ukončení aktivní kariéry tak zůstává nadále věrný klubu, ve kterém hrál od roku 2001 do roku 2006.

Není přitom vyloučeno, že ho v týmu do budoucna čeká i mnohem prestižnější funkce. Ředitel celku Florentino Peréz se totiž v nedávném rozhovoru nechal slyšet, že by mu vůbec nevadilo, kdyby Zidane jednou převzal i trenérské povinnosti.

Zatím to ale nehrozí, byť klub aktuálně kouče nemá. José Mourinho se s vedením týmu dohodl na předčasném ukončení smlouvy a náhrada je zatím v nedohlednu. Podle spekulací by ho nicméně měl nahradit Carlo Ancelotti.

Související

Zinedine Zidane

Nakonec ani Zidane. Zraky vedení PSG se tak obracejí směrem k Nice

Nejprve se mluvilo o Josém Mourinhovi, následně o Zinédinem Zidanem. Ani prvně jmenovaný charismatický Portugalec a ani bývalý francouzský reprezentant s trenérskou zkušeností z Realu Madrid ale nakonec do Paris Saint Germain. Pařížský velkoklub se tak obrací do Nice a zajímá se tak o tamního kouče Christophera Galtiera. Katarský šéf Pařížanů Násir Chelajf se totiž nechal slyšet, že právě s tímto stratégem nyní jednají.
Zinedine Zidane

Nikoli Mourinho. PSG má nově trénovat Zidane, který měl jednat s vedením v Kataru

Francouzský velkoklub Paris Saint Germain má dlouhodobý sen konečně vyhrát prestižní Ligu mistrů. Pomoci naplnit tento sen měl argentinský stratég Mauricio Pochettino, který je v klubu od loňského ledna, ale ani jemu se to nepodařilo a není divu, že pod náročným vedením Pařížanů se pod ním výrazně rozviklala židle. Dříve se mluvilo o tom, že by mohl do města pod Eiffelovou věží zamířit "The Special One", tedy Portugalec José Mourinho, jenž nedávno vyhrál s AS Řím Evropskou konferenční ligu, jenže ten nakonec zůstane ve Věčném městě a nově se tak hovoří o Zinédinem Zidanovi. Bývalý francouzský fotbalista a nynější trenér, jenž dosud zaznamenal největší úspěchy jen s Realem Madrid, měl totiž být v ataru na jednání s vedením pařížského klubu a sílí tak pravděpodobnost toho, že se právě on stane koučem Paris Saint Germain.

Více souvisejících

Zinedine Zidane

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 57 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy