Liberec si venku poradil s Udine 1:3, Jablonec doma prohrál

Terst – Experti ani bookmakeři libereckým moc šancí nedávali. Severočeši ovšem nepodcenili přípravu a správně nemotivovaní srazili úspěšný italský klub třemi góly na kolena.

Ty přitom padly z pouhých tří akcí, díky čemuž Liberec slavil stoprocentní úspěšnost. Jako první přitom otevřel skóre Rybalka, jenž se prosadil parádní dělovkou z víc jak dvaceti metrů, na kterou gólman nedokázal zareagovat.

Ještě v prvním poločase sice dokázal srovnat Silva, ovšem tím se italské štěstí vyčerpalo. Hned po změně stran se totiž trefil liberecký Delarge, na kterého sedm minut před koncem navázal ještě Kušnír.

Ne snad, že by se hráči Udine nesnažili. Celkem dokázali vyprodukovat 25 střel, z toho 16 na bránu. Měli ovšem smůlu. Když už šanci nespálili sami, do cesty se jim postavilo břevno, případně tyčka.

Liberec má tak ideální výchozí pozici, protože v domácí odvetě si může dokonce dovolit prohrát 0:2, aniž by ohrozil postup do základní skupiny Evropské ligy. Moc důvodů k radosti ovšem nemají v Jablonci.

Ten v souběžně hraném utkání s Betisem Sevilla smolně prohrál 1:2. Téměř celý zápas byl přitom lepším týmem. Vytvářel si spoustu šancí, avšak zakončení bylo ve většině případů katastrofální.

Související

AC Sparta Praha

Hrála se odložená utkání Fortuna ligy. Liberec využil přesilovku, Sparta remizovala

Ve středu byly na programu dva ligové zápasy, které se v původním termínu nemohly konat. V případě duelu Liberce s Pardubicemi se tak tento zápas 21. kola hrát kvůli nemoci v pardubickém mužstvu, duel 22. kola mezi Jabloncem a Spartou byl zase odložen kvůli sněhu. Co se týče prvně zmiňovaného duelu, tak v něm se Liberec dočkal vítězství poté, co se před tím v šesti duelech za sebou vítězství nedočkal. Tentokrát mu k němu pomohly výrazně Pardubice, které většinu zápasu hrály o deseti a nakonec tak prohrály 1:4. Na jablonecké Střelnici se pak hrál vyrovnaný a tvrdý zápas, který jinak ani remízou nakonec skončit nemohl. Góly padaly až v poslední desetiminutovce, nejprve se prosadil domácí Silný, o bod pro Spartu se postaral exjablonecký Čvančara.
Stadion FC Slovan Liberec.

Trefa do černého? Fotbalový Liberec má pozvednout bývalý fotbalista Chelsea

Poměrně překvapivou posilu uzmul trápící se fotbalov ý Liberec, jemuž se v úvodu tohoto ročníku Fortuna ligy vůbec nedaří a až v osmém ligovém kole získal poprvé tři body za výhru a to konkrétně za výhru 2:1 nad Mladou Boleslaví. Výrazně pomoci má totitž Severočechům vedené koučem Lubošem Kozlem bývalý fotbalista Slavie i londýnské Chelsea Miroslav Stoch. Tento zkušený slovenský ofenzivní záložník, jenž naposledy působil v polském Zaglebie Lubin, se s podještědským klubem dohodl na spolupráci do konce sezóny.

Více souvisejících

FC Slovan Liberec

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 9 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy