Fotbalistům končí transferové období. Kdo kam přestoupil?

Praha – Dnes je poslední možnost, jak se mohou evropské týmy ještě posílit pro nedávno započatý ročník. Včerejší rekordní přestup Garetha Balea už jistě nic nepřekoná, přesto některé transfery stojí za pozornost.

Zřejmě největší pozornost si zaslouží přestup dua Kaká – Özil. Odchod dvojice záložníků Realu Madrid s velkou pravděpodobností souvisí s příchodem již zmiňovaného Balea. Brazilec Kaká se vrací po čtyřech letech do AC Milán, kam odejde zadarmo.

Mesut Özil bude oblékat dres londýnského Arsenalu, kde se potká s kapitánem české reprezentace Tomášem Rosickým. Gunners jdou proti své dlouholeté politice a za Němce s tureckými kořeny zaplatí přes 42 milionu liber (přibližně 1,3 miliardy korun).

Zajímavé tváře přivedl i Liverpool. Z Paris Saint-Germain získal obránce Mamadou Sakha a z konkurenční Chelsea dorazil na hostovaní Victor Moses.

Mezi českými fotbalisty se na poslední chvíli přesouvá Jaroslav Plašil. Dosavadní kapitán francouzského Bordeaux jde na hostování do sicilské Catanie. Další reprezentant Libor Kozák opouští Lazio Řím a míří do anglické Aston Villy. Přestupová částka se zřejmě pohybuje kolem sedmi milionů liber (přibližně 212 milionů korun).

Také česká Gambrinus liga nezůstala bez „last minute" přestupů. Mistrovská Viktoria Plzeň potřebovala posílit po odchodu Vladimíra Daridy do německého Freiburgu svoji středovou řadu. V hledáčku byli jablonecký Ondřej Vaněk a Martin Pospíšil z Olomouce. Druhý jmenovaný nakonec skutečně na západ Čech odešel.

Související

Jaroslav Plašil, bývalý fotbalový reprezentant

Bývalý fotbalový reprezentant Plašil ukončil kariéru. I nadále ale bude působit v Bordeaux

Další bývalý český fotbalový reprezentant, který byl součástí bronzového kádru trenéra Karla Brücknera z mistrovství Evropy 2004, ukončil svou hráčskou kariéru. V pátek tak učini ve svých 37 letech Jaroslav Plašil. Hráč spjatý především s francouzským Bordeaux, ve kterém působil celkem deset sezón, přičemž pouze v ročníku 2013/14 hostoval v italské Catanii, v minulosti pak působil i ve španělské Osasuně Pamploně a francouzském Monaku, se kterým byl před 15 lety ve finále Ligy mistrů.
Jaroslav Plašil, český fotbalový záložník a reprezentant, momentálně nastupuje ve francouzském klubu Girondins Bordeaux.

Přibyde k Plašilovi do Bordeaux další Čech? A bude oba koučovat Henry?

Bordeaux/Teplice - Již několik let působí ve francouzském Bordeaux český fotbalista Jaroslav Plašil a nyní to vypadá, že by nemusel být nutně jediným Čechem, který bude součástí kádru tohoto celku. V posledních dnech se totiž vynořily spekulace o tom, že tamní klubové vedení má zájem o českého talentovaného obránce, jenž aktuálně hraje za Teplice Alexe Krále. Právě tento dvacetiletý hráč už byl ve Francii jednou nohou, vše ale zhatila suspendace trenéra, což byl tedy hlavní důvod, proč se český fotbalista nakonec nového kontraktu nedočkal a to i přesto, že byl už v Bordeaux, kde v předešlých dnech sledoval předkolový zápas Evropské ligy s Mariupolem. Nyní se také jedná nejen o to, jestli budou v Bordeaux působit hned dva čeští fotbalisté, ale také o to, zda je bude trénovat francouzská legenda Thierry Henry. Právě o něm se ve fotbalovém zákulisí nejvíce mluví jako o budoucím lodivodovi tohoto francouzského klubu.

Více souvisejících

Jaroslav Plašil Fotbal

Aktuálně se děje

před 50 minutami

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 2 hodinami

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

před 2 hodinami

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 3 hodinami

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Australská policie zastřelila 16letého chlapce. Pobodal muže v Perthu

Podle policie a premiéra Západní Austrálie byl šestnáctiletý radikalizovaný chlapec zastřelen policií poté, co v neděli na veřejnosti zaútočil nožem na jednu osobu. Tuto událost informovaly agentury AFP a Reuters.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy