Na hráče Citizens Yaya Tourého měli moskevští řvát, že je opice. Ruský klub CSKA Moskva to odmítá

Moskva – Během středečního zápasu Ligy mistrů, ve kterém se střetli v Moskvě domácí CSKA s anglickým Manchesterem City, měli ruští fanoušci na hráče tmavé pleti z hostujícího Manchesteru City křičet rasistické nadávky. Tyto „fanoušky“ obvinil právě z rasismu samotný poškozený hráč Yaya Touré. Ruský klub, ale jeho obvinění odmítá. Píše o tom britský deník The Independent.

Fanoušci měli na hráče skandovat, že je opice. Mluvčí CSKA Moskva ale dalšímu anglickému médiu Sky Sports řekl toto: „Nic zvláštního se nestalo. Na stadionu bylo hodně hluku a nikdo jiný než Yaya Touré takovéto pokřiky neslyšel." V tiskovém prohlášení ruského klubu se dozvídáme toto: „Po pečlivém prozkoumání videa ze samotného utkání můžeme s jistotou říct, že žádné rasistické urážky od fanoušků CSKA jsme nezaznamenali. Fanoušci jen pískali a vyvíjeli tlak na hráče soupeře bez ohledu na jeho rasu či vyznání."

Krajan Yaya Tourého, který je také z Pobřeží slonoviny a který je ve službách CSKA Moskva, Seydou Doumbia řekl médiím, že žádné nevhodné pokřiky také během zápasu neslyšel a že Yaya Touré v tomto přehání. Klub CSKA Moskva na závěr médiím dodal, že on sám je proti rasismu ve fotbale a že bude nadále v boji proti němu pokračovat.

Související

Viktor Tichonov

Zemřel legendární hokejový trenér Tichonov

Moskva - Po boji s těžkou nemocí zesnula trenérská legenda ruského hokeje. Trenér Tichonov svými tvrdými tréninkovými metodami dovedl sbornou třikrát k zisku zlata na OH a osmkrát k titulu mistra světa. Vedení CSKA Moskva již vyjádřilo svůj zármutek a tým bude následující zápas hrát se smutečními černými páskami.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slavia a CSKA Moskva? Možná budou mít více společného, než se nyní zdá

Praha – Na spodních příčkách tabulky se potácející Slavia Praha možná brzy dostane nový náboj. Klub, který nyní vlastní bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček, se zřejmě ocitne v ruských rukou. Podle informací, které v září přinesl deník Blesk a nyní také server eFotbal.cz, je v jednání prodej klubu majiteli CSKA Moskva Jevgeniji Giněrovi.

Více souvisejících

CSKA Moskva Manchester City Yaya Touré (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí způsobí problémy na západě. Meteorologové zpřísnili výstrahu

Počasí způsobí o víkendu problémy především na západě Čech. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek aktualizoval výstrahu před vydatným deštěm a povodňovými jevy, u nichž zvyšuje stupeň nebezpečí pro některé oblasti na povodňové nebezpečí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy