AS Řím výhrál rekordní devátý zápas za sebou

Řím – Během neděle si AS Řím prodloužilo svojí rekordní sérii a po devíti kolech italské Série A je stále stoprocentní. Má tak tedy na svém kontě 27 bodů a stále hledá nějakého soupeře, který by římský klub dokázal porazit. Poslední vítězství si připsal tým v neděli, kdy venku dokázal porazit Udine 0:1. Těchto výsledků římského klubu si nyní všímají hned několik evropských deníků a internetových serverů, například britská BBC nebo německý Der Spiegel.

Přitom to vypadalo, že se jejich neuvěřitelná série otřásá v základech neboť v zápase proti Udine přišla o jednoho hráče kvůli vyloučení. Byl to Maicon, který se musel po dvou žlutých a tedy po červené kartě poroučet do šaten už v 65. minutě a tak už diváci čekali, že zápas skončí bezbrankovou remízu, ale v 82. minutě vstřelil jediný, tudíž vítězný, gól Bradley.

Klub má i skvělou bilanci co se týče obdržených gólů. Ze všech devíti zápasů inkasovalo římské AS pouze jednou a to ve 3. kole venku proti Parmě. Jinak v ostatních zápasech vždy udrželi čisté konto a to třebo i proti svému městskému rivalovi Laziu Řím (2:0 doma) či proti Interu Milán se kterým venku vyhrálo AS 0:3.

Související

AS Řím hraje italskou Serii A.

Přestup Schicka za nižší částku, ovšem s okamžitou úhradou. To požaduje AS Řím

Kolem možného přestupu českého reprezentanta Patrika Schicka z římského AS do německého Lipska se poslední dobou šíří čím dál více spekulací o tom, za kolik je ochoten římský celek svého útočníka do Německa prodat. Nejprve se v této souvislosti mluvilo o 29 milionech eur, nyní to vypadá, že se obě strany v jednání zastavily na možném snížení částky o 3 miliony eur, tedy na 26 milionů eur. V takovém případě však AS Řím po Lipsku, ve kterém Schick pro zatím pouze hostuje, okamžitou úhradu této částky.
Německá fotbalová liga - Bundesliga

Povede se Lipsku srazit cenu za Schicka? Jeho jednání s AS Řím spěje ke konci

V době, kdy německá Bundesliga vyhlíží datum 9. května coby začátek jejího restartu poté, co musela být přerušena kvůli pandemii koronaviru, se v německém fotbalovém zákulisí jedná o budoucnosti českého reprezentačního útočníka Patrika Schicka v Lipsku, kde je stále ještě na hostování z AS Řím. Obě strany ale v těchto dnech jednají, aby se z tohoto hostování stal přestup. Nyní se jedná o tom, aby se částka požadována římským klubem činící 29 milionů eur (v přepočtu zhruba 782 milionů korun) srazila a mohl by být tak Schick koupen za výrazněji nižší cenu.

Více souvisejících

AS Řím italská série A Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy