Pohárové jaro se přiblížilo. Liberec remizoval v Seville

Sevilla – Liberečtí fotbalisté zvládli i svůj druhý zápas se Sevillou. Opět s andaluským týmem remizovali 1:1 a s šesti body jsou druzí v tabulce skupiny H. V závěrečných dvou utkáních Severočechům stačí remizovat a v Evropské lize si zahrají i na jaře. Bod zajistil pěknou samostatnou akcí Pavelka.

Trojnásobnému českému mistrovi velmi nahrál druhý duel skupiny. Německý Freiburg, s Daridou, Krmašem a Pilařem v sestavě, remizoval v Portugalsku s Estorilem 0:0. Právě před německým týmem mají nyní svěřenci trenéra Šilhavého tři body k dobru.

Liberec navázal na své kvalitní pohárové výkony a sehrál ve Španělsku dobrý zápas. Od 29. minuty sice prohrával, když se trefil z trestného kopu Perotti, ale v dalších šancích podržel české mužstvo slovenský gólman Hroššo.

Také po poločasové přestávce se domácí tlačili do útoku, ale nakonec udeřil Liberec. Své životní sólo zakončené brankou předvedl v 71. minutě David Pavelka. Bývalý středopolař pražské Sparty se prosadil přibližně z dvaceti metrů nádhernou střelou.

Liberec tak nenašel přemožitele ani ve čtvrtém utkání skupinové fáze Evropské ligy a celkově je neporažen již v devíti pohárových zápasech. Ve skupině H ho ještě čeká domácí zápas s Freiburgem a výlet do Portugalska.

Související

AC Sparta Praha

Hrála se odložená utkání Fortuna ligy. Liberec využil přesilovku, Sparta remizovala

Ve středu byly na programu dva ligové zápasy, které se v původním termínu nemohly konat. V případě duelu Liberce s Pardubicemi se tak tento zápas 21. kola hrát kvůli nemoci v pardubickém mužstvu, duel 22. kola mezi Jabloncem a Spartou byl zase odložen kvůli sněhu. Co se týče prvně zmiňovaného duelu, tak v něm se Liberec dočkal vítězství poté, co se před tím v šesti duelech za sebou vítězství nedočkal. Tentokrát mu k němu pomohly výrazně Pardubice, které většinu zápasu hrály o deseti a nakonec tak prohrály 1:4. Na jablonecké Střelnici se pak hrál vyrovnaný a tvrdý zápas, který jinak ani remízou nakonec skončit nemohl. Góly padaly až v poslední desetiminutovce, nejprve se prosadil domácí Silný, o bod pro Spartu se postaral exjablonecký Čvančara.
Stadion FC Slovan Liberec.

Trefa do černého? Fotbalový Liberec má pozvednout bývalý fotbalista Chelsea

Poměrně překvapivou posilu uzmul trápící se fotbalov ý Liberec, jemuž se v úvodu tohoto ročníku Fortuna ligy vůbec nedaří a až v osmém ligovém kole získal poprvé tři body za výhru a to konkrétně za výhru 2:1 nad Mladou Boleslaví. Výrazně pomoci má totitž Severočechům vedené koučem Lubošem Kozlem bývalý fotbalista Slavie i londýnské Chelsea Miroslav Stoch. Tento zkušený slovenský ofenzivní záložník, jenž naposledy působil v polském Zaglebie Lubin, se s podještědským klubem dohodl na spolupráci do konce sezóny.

Více souvisejících

FC Slovan Liberec Fotbal David Pavelka (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy