Kozákova Aston Villa v dohrávce odvrátila prohru. Nakonec remizovala s West Bromwich 2:2

Birmingham – V pondělí večer se dohrálo 12. kolo anglické Premier League. O dohrávku se postaraly dva kluby, které mají svá místa uprostřed ligové tabulky. V Birminghamu narazili proti sobě domácí West Bromwich Albion a Aston Villa, za kterou nastoupil i český fotbalista Libor Kozák.

Pro hostující Aston Villu však zápas příliš vesele nezačal. Už v 11. minutě totiž klub prohrával 2:0. Všechno načal ve 3. minutě Shane Long, který si s přehledem zpracoval dlouhý nákop a pak pohotově zakončil do soupeřovy sítě. O osm minut později se mohl z gólu stejný hráč radovat podruhé. Bacuna poslal na Longa balón, se kterým gólový střelec dost rychle běžel směrem na branku Aston Villy a pak svým krásným lobem poslal West Brom do dvoubrankového vedení.

O pár minut mohlo být definitvnně o výsledku rozhodnuto. To by ale musel Sessegnon proměnit stoprocentní tutovku, jenže nějak netrefil zařízení. Kolem 30. minuty začala hrát pomalu i Aston Villa, ukázal se svojí možností i Libor Kozák, ale ani jeho pokus neměl ty správné parametry. Po prvním poločase tak byl zatím průběžný stav 2:0 pro West Bromwich Albion.

Ani na začátku druhého poločasu nebyli fanoušci na stadionu s názvem „The Hawthorns" svědky nějakého super výkonu ze strany hostů. Proto jejich trenér Paul Lambert už v 56. minutě sáhl hned po trojnásobném střídání. Poslal na hrací plochu i dva již vyléčené hráče, konkrétně Agbonlahora, který vystřídal Libora Kozáka, a Weimanna. Nakonec se ukázal tento tah trenéra jako výborný. Oba zmínění uzdravení hráči byli u dvou branek Aston Villy, které v následujících minutách zápasu přišly.

Nejdříve v 67. minutě Weimann zvítězil v hlavičkovém souboji v pokutovém území domácího týmu, poté se dostal k balónu El Ahmadi a ten už se dokázal trefit do sítě WBA. A v 76. minutě Agbonlahor zleva přenesl míč na druhou stranu hřiště na Westwooda a ten se z 20 metrů nádherně trefil k levé tyči. Zápas tak nakonec skončil remízou 2:2.

Konečný výsledek:

West Bromwich Albion – Aston Villa 2:2Branky: 3. a 11. Long – 67. El Ahmadi, 76. Westwood

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Aston Villa FC Libor Kozák

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 33 minutami

před 34 minutami

před 56 minutami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy