Novým koučem Mladé Boleslavi se stal Karel Jarolím

Mladá Boleslav - Po více než třech letech se Karel Jarolím vrací do české Gambrinus ligy. Bude trénovat Mladou Boleslav, kterou dosud koučoval Ladislav Minář. Ten v klubu nadále zůstává, ale už jako sportovní ředitel. Nového kouče potvrdil médiím samotný mladoboleslavský klub na tiskové konferenci.

Karla Jarolíma, jenž během tří let trénoval v zahraničí (slovenský Slovan Bratislava a působil také na Arabském poloostově), si český fanoušek pamatuje jako úspěšného kouče pražské Slavie, se kterou v letech 2008 a 2009 získal ligový titul a dostal se s ní do základních skupin Ligy mistrů.

"V době, kdy před rokem a čtvrt skončil u mužstva na vlastní žádost trenér Koubek, bylo v představenstvu rozhodnuto, že do Boleslavi budeme chtít získat trenéra, který má renomé, umí přinést úspěch," řekl médiím na tiskové konferenci prezident klubu Josef Dufek.

Klub začal jednat s Jarolímem během prosince. Sedmapadesátiletý trenér měl i nabídky ze zahraničí. Nakonec se rozhodl převzít středočeský klub. "Určitě bych nešel ven jen proto, že bych koukal na ekonomickou stránku věci. Muselo mě to oslovit i sportovně. Dvě takové možnosti byly ve hře, ale nechtěl jsem čekat. Možná rozhodlo to, že už jsem si užil toho cestování dost," řekl ke svému rozhodnutí Karel Jarolím. Poté dodal: "Chtěl bych navázat na dobrou práci, která tady byla započata. Věřím, že mužstvo Boleslavi má určitý potenciál na to, aby se trvale usadilo v horních patrech tabulky, samozřejmě bojovalo o pohárové umístění a případně se dostalo do Evropy."

Zajímavé bude sledovat, jak bude Karel Jarolím trénovat svého syna Davida. Společně se v jednom klubu setkají vůbec poprvé. I když úplně poprvé, kdy se setká Karel Jarolím ve stejném klubu se svými příbuznými, to nebude. Když působil ve Slavii, trénoval hned dva. Syna Lukáše a synovce Marka. "Samozřejmě nějaké debaty s Davidem proběhly. Možná i to dopomohlo k tomu, že jsem se rozhodl pro Mladou Boleslav. Na spolupráci s ním se těším," řekl Karel Jarolím.

Jak už bylo výše zmíněno, do Česka přichází Karel Jarolím ze zahraničí. Se Slovanem Bratislava získal hned dva ligové tituly na Slovensku. Celkem úspěšný byl i v Arábii. Například se saúdskoarabským celkem Al Ahlí postoupil až do finále asijské Ligy mistrů. Naposledy koučoval ve Spojených arabských emirátech, kde vedl tým Al Wahda. Tam skončil v listopadu. V české lize nevedl pouze Slavii, ale také Slovácko a Příbram. V nejvyšší soutěži u nás odkoučoval celkem 252 utkání.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Nebylo na co čekat. Kouč Jarolím skončil u reprezentace

Praha - Po naprosto tragických výkonech české fotbalové reprezentace z posledních dvou duelů (čtvrtečním s Ukrajinou - 1:2 a pondělním s Ruskem - 1:5) se rozhodla Fotbalová asociace ČR (FAČR) rozvázat smloucu o spolupráci s dosavadním koučem národního týmu Karlem Jarolímem. Během úterního dne tuto informaci potvrdilo samotné asociační vedení. To také v těchto chvílích pochopitelně hledá Jarolímova nástupce.

Více souvisejících

Karel Jarolím FK Mladá Boleslav Fotbal

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

RB OSN zamítla rezoluci o zákazu jaderných zbraní ve vesmíru

Rada bezpečnosti OSN (RB OSN) v pondělí zamítla návrh rezoluce předložený Ruskem, který požadoval zákaz rozmisťování nebo používání zbraní ve vesmíru. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy