Nového trenéra pomůže United najít Ferguson, zatím koučuje Giggs

Manchester - Bývalý trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson má hrát klíčovou roli ve hledání náhrady za odvolaného manažera Davida Moyese. Rudým ďáblům budou zatím vládnout Ryan Giggs a Nicky Butt. Informuje o tom BBC.

David Moyes byl odvolán v úterý po pouhých deseti měsících ve funkci. Jaký kontrast proti Fergusonovi, který na Old Trafford strávil 27 let a vyhrál 38 trofejí.

Nyní má právě věhlasný Skot pomoci ve hledání nového kouče, který přivede United do lepší kondice. Někdejší anglický suverén je čtyři kola před koncem Premier League až na sedmé pozici a více než reálně mu hrozí, že si v příštím ročníku nezahraje evropské poháry.

Na lavičku zatím usedl čtyřicetiletý Ryan Giggs, který ale stále působí jako aktivní hráč. Asistenta mu bude dělat další borec ze zlaté éry Rudých ďáblů - Nicky Butt, doposud trenér rezervního mužstva.

A kdo by se na lavičku dvacetinásobného anglickéh mistra mohl od nové sezóny postavit? Žhavým kandidátem je Jürgen Klopp z Dortmundu, nebo lodivod nizozemské reprezentace Louis van Gaal.

V případě Němce bude ale situace složitá. "Manchester United je výborný klub a mám rád jeho úžasné fanoušky, ale má oddanost Dortmundu a lidem, kteří pro něj pracují, je neoblomná," uvedl Klopp pro deník Guardian.

A nebo se z Giggse stane další Ferguson? Příští měsíce napoví.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Alex Ferguson (skotský fotbalový trenér) David Moyes (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

EU

Kormidlo zelené politiky EU se neotočí, míní expertka. Nové složení EP ale zřejmě způsobí složitější schvalovací proces

Volby do Evropského parlamentu zasadily nepříjemnou ránu frakci Zelených. Ti oproti volbám z roku 2019 ztratili 18 křesel, letos dosáhli pouze na zisk celkových 7,4 % a 53 mandátů. Expertka na politiku Evropské unie Veronika Velička Zapletalová z Masarykovy univerzity v Brně pro EuroZprávy.cz ale vysvětlila, že ústředním bodem ve schvalovacím procesu je koalice Evropské lidové strany (EPP) a Socialistů a demokratů (S&D)., „Pro Evropskou unii je po technické stránce reálné být do roku 2050 neutrální,“ uvedla. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Šlachta

Přísaha a Motoristé jednají o budoucí spolupráci. Proč bořit něco, co funguje, ptá se Šlachta v rozhovoru pro EZ

Koalice Přísahy a Motoristé ve volbách do Evropského parlamentu získala dva mandáty. EuroZprávy.cz v této souvislosti oslovily předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Odmítl, že by jeho hnutí upozadilo svůj program kvůli spolupráci s Motoristy sobě. „Nikola Bartůšek a Filip Turek spolu skvěle fungují jako tým. Nikola jako odbornice na migraci a Filip jako odborník na Green Deal a průmysl. A to jsou dvě základní témata, o které dalších pět let v Evropě půjde,“ říká. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Bürgenstock

Hrozí mírovému summitu ztráta legitimity? Obavy mají i švýcarští pořadatelé, chybí důležité mocnosti

Víkendový mírový summit přinese setkání předních světových lídrů. Velké potíže pro samotnou legitimitu události ale může přinést nepřítomnost Ruska a Číny. Mají s tím problém i samotní Švýcaři, kteří summit hostí. Česká republika naopak vůči podpoře Ukrajiny zachovává neochvějně tvrdý postoj. Svědčí o tom například 5700 ukrajinských vojáků, které v rámci různých programů vycvičili jejich čeští kolegové. 

před 9 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Španělsko odmítlo Zelenského. Patrioty zůstanou v Turecku, Ukrajina je nedostane

Španělský systém protivzdušné obrany Patriot zůstane nadále v Turecku, i když ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval evropské vlády, aby tyto systémy poskytly Ukrajině. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy