Premier League 37. kolo: Liverpool vedl o tři branky, přesto s Crystal Palace remizoval. Za Manchester City se dvakrát trefil Džeko

Londýn – O víkendu bylo na britských ostrovech na programu předposlední 37. kolo tamní Premier League. Ani v tomto kole se nerozhodlo o tom, kdo získá titul. Ovšem výrazně se k němu přiblížil tým Manchesteru City. Manchesterský klub zvítězil ve svém venkovním zápase nad Evertonem 2:3 a to hlavně díky exteplickému útočníkovi Edinu Džekovi, jenž vstřelil v tomto duelu dva góly. Liverpoolu se vzdálil vysněný titul kvůli tomu, že na hřišti Crystal Palace v pondělní dohrávce remizoval 3:3 a to i přesto, že na začátku druhého dějství vedl 0:3.

Na domácím fotbalovém svatostánku klubu Everton, v Goodison Parku, se představil tým ucházející se o metu nejvyšší, tedy o anglický titul, Manchester City. Čekalo by se, že hned od začátku venkovní mužstvo na domácí vlétnou. Ovšem nebylo tomu tak. Po 11 minutách se mohli radovat z gólu právě domácí fotbalisté, když překrásnou branku vstřelil Ross Barkley. Vedení Evertonu ale netrvalo dlouho, protože už ve 22. minutě hráči Citizens srovnali. Nejprve sice těsně minul branku Yaya Touré, v další hostující akci však předal balón svému spoluhráči z útoku Agüerovi. Ten pak zakončením k přední tyči rozjásal tentokrát fanoušky bleděmodrých. O chvíli později však musel scénu předčasně opustit, jelikož si zranil tříslo. Další gól padl ve 43. minutě, když centrovaný balón od Milnera zaklidil do sítě Edin Džeko. Na začátku druhé půle se dostávali do šance opět hosté, konkrétně se v ní ocitl Naismith. Předcházel jí skvělý únik Barkleyho. Po Naismithově zakončení šel míč nakonec těsně mimo branku a to i díky skvělému zákroku gólmana Harta. Pak už přišel gól, jenž zvýšil stav na 3:1 pro Manchester City. Ve 48. minutě svůj druhý gól v zápase vstřelil Edin Džeko a to poté, co mu balón skvěle přihrál Nasri. Domácí Everton se pak dočkal kontaktního gólu a nutno říct, že gól to byl zasloužený. V pětašedesáté minutě se tento gól povedl vstřelit Lukakovi, který hlavičkoval po centru od jeho spoluhráče Bainese. Hostující Kompany si potom hodně stěžoval u sudích, měl za to, že Lukaku se nacházel v ofsajdu, ovšem televizní záznam ukázal, že Lukaku v ofsajdové pozici vůbec nebyl. Poté byli domácí rozhodně lepším mužstvem, na hrací plochu navíc přišel Deulofeu, jenž v útoku Evertonu nahradil Jagielku. Do šance se i přesto dokázali dostat i hosté, když si po Zabaletově střele připsal další skvělý zákrok v tomto utkání gólman Howard. Tým Manchestru City se nikterak do žádných šancí moc nehrnul. V podstatě si jen míč předávali, hlídali si jednobrankové vedení a zdržovali hru. Dokonce i dvougólový střelec Džeko se rozhodl ke konci strávit nějakých pět minut ležením na trávníku. V posledních minutách se snažili domácí Karamelky o vyrovnávací branku, ovšem hráči Citizens bránili velice zodpovědně. Tedy až na jednu výjimku, kdy zadní řada hostujícího mužstva zaspala při průniku Deulofeua. Všechno ale zachránil z pohledu hostů gólman Hart. Zápas tak nakonec skončil výhrou Manchesteru City 2:3 a jen z nejbohatších klubů v Evropě se tak výrazně přiblížil k zisku anglického titulu.

První poločas zápasu Crystal Palace vs. Liverpool nijak nenaznačoval, že by pak měl být po zápase tým Reds potopený ve vlastních slzách. První šanci zápasu měli na svědomí hosté, když v 15. minutě si nádherně naběhl za domácí obranu Johnson. Gólman Speroni naštěstí ještě lovit míč ze své branky nemusel, neboť zakončování hlavičkou není v případě Johnsona to nejsilnější. Nicméně gólu se nakonec liverpoolští dočkali, když v 18. minutě byl k vidění v pokutovém územím Crystal Palace zmatek poté, co hosté zahráli rohový kop. Obránce domácích Ledley jaksi zapomněl, že má bránit Allena, ten pak úspěšně zakončil a zapsal si tak do svých statistik první ligovou branku. Ve 33. minutě byl v šanci domácí Puncheon, po které musel zakročit gólman Reds Mignolet, jenž vyrazil prudkou přízemní střelu na rohový kop. Následně pak se rozhodl ke střele ze střední vzdálenosti Jedinak, nyní se však nejednalo o střelu po zemi, nýbrž o střelu vzduchem. A opět z toho byl nakonec rohový kop. Ke konci prvního dějství se ještě snažil vstřelit gól do šatny Allen, ale nebyl úspěšný. Začátek druhých pětačtyřiceti minut vyšel Liverpoolu skvěle. Nejdříve měl klub z Anfield Road dvě šance v řadě za sebou. V první šanci byl Sturridge, jehož kroucenou střelu dokázal Speroni výtečně vychytal. V té druhé šanci se ocitl Suárez, ale ani ten nebyl úspěšný, když měl jednoduchý úkol dorazit míč do branky, ovšem nakonec balón zamířil vysoko nad. Netrvalo dlouho a Liverpool se druhého gólu přeci jen dočkal. V 53. minutě měl míč u nohy Sturridge, ten pak vstřelil gól i díky teči domácího obránce. O dvě minuty později už vedl tým Reds o tři branky. Mezi tři tyče se trefil Suárez poté, co dostal míč od svého spoluhráče Sterlinga. V této době se zdálo, že by nemusel mít Liverpool už žáádné velké problémy a že by to do konce zápasu už nějak dohrál. Ovšem opak byl pravdou. První gól týmu Crystal Palace ještě nechával fanoušky hostujícího mužstva chladným. V 79. minutě Jedinak předal kulatý nesmysl Delaneymu, ten vystřelil, ovšem jeho ránu tečoval do vlastní sítě jeden z hostujících hráčů. Brankář Mignolet nemohl nic dělat. V 81. minutě už bylo trochu víc neklidu v tělech liverpoolských příznivců. To si Bolasie obhodil Johnsona a následně přihrál Gayleovi. Ten už zakončil na 2:3. Nutno dodat, že si před tím hráči Liverpoolu stěžovali právem u arbitra duelu, neboť chtěli penaltu po jasném faulu na Gerrarda. V 88. minutě pak už nevěřili hosté svým očím. Chyboval totiž obránce Škrtel, jenž nepohlídal Gaylea, k němuž pak doputoval balón s tento fotbalista pak vyrovnal stav tohoto neuvěřitelného zápasu. Ten tedy skončil nerozhodným výsledkem 3:3 a Liverpoolu se titul vzdálil.

Konečné výsledky 37. kola anglické Premier League:

Crystal Palace - Liverpool 3:3Branky: 79. Delaney, 81. a 88. Gayle - 18. Allen, 53. Sturridge, 55. Suárez

Chelsea - Norwich City 0:0

Arsenal - West Bromwich Albion 1:0Branka: 14: Giroud

Everton - Manchester City 2:3Branky: 11. Barkley, 65. Lukaku - 22. Agüero, 43. a 48. Džeko

Newcastle - Cardiff City 3:0Branky: 18. Ameobi, 87. Rémy, 90.+1. Taylor

Swansea City - Southampton 0:1Branka: 90.+3. Lambert

Manchester United - Sunderland 0:1Branka: 30. Larsson

Aston Villa - Hull City 3:1Branky: 1. Westwood, 41. a 45.+3. Weimann - 28. Bowery (vl.)

Stoke City - Fulham 4:1Branky: 39. Odemwingie, 54. Arnautovič, 73. Assaidi, 82. Walters - 80. Richardson

West Ham United - Tottenham Hotspur 2:0Branky: 27. Kane (vl.), 44. Downing

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Liverpool FC Manchester City

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 37 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

Izrael má v úmyslu rozšířit vojenskou operaci ve městě Rafah

Izrael má v úmyslu rozšířit svou vojenskou operaci v palestinském městě Rafah na jihu Pásma Gazy. V pondělí to řekl izraelský ministr obrany Joav Galant poradci Bílého domu pro národní bezpečnost Jakeovi Sullivanovi. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy