Blíží se Schickovo angažmá v Lipsku ke konci? Klub se zajímá o norského talenta

Českému reprezentačnímu útočníkovi Patriku Schickovi zatím příliš jeho angažmá v bundesligovém Lipsku nevychází, vždyť za tento klub od jeho přestupu z AS Řím odehrál pouhých 27 minut a v současnosti je mezi zraněnými. Navíc to teď vypadá, že v následujících týdnech a měsících bude mít co dělat, aby přesvědčil kouče saského klubu Ralpha Hasenhüttla, jenž měl v minulých týdnech spory s českou reprezentací právě o nasazení Patrika Schicka do přípravného zápasu se Severním Irskem, ve kterém se právě zranil. A to zvlášť po zprávách o zájmu tohoto bundesligového celku o teprve devatenáctiletého norského útočníka Erlinga Brauta Haalanda. Ten svými výkony zaujal nejeden evropský klub.

Šestadvacet přesných tref během pouhých osmnácti zápasů. Taková je bilance žádané norské komety, jež v současnosti obléká dres rakouského Salcburku. Sedm branek pak vstřelil rovnou na nejprestižnější scéně zvané Liga mistrů, v níž tak vede tabulku střelců. Letos v květnu pak na sebe mladý Nor upozornil nba světovém šampionátu do 20 let, kde v zápase proti Hondurasu zaznamenal hned devět branek.

Není tak proto divu, že aktuálně požadovaná výkupní suma činí 75 milionu eur, tedy v přepočtu zhruba 2,25 miliardy korun. A že to skutečně žhavé zboží na fotbalovém trhu, tak to ukazuje i fakt, že o norského mladíka mají zájem ještě takové velkokluby jakými jsou Bayern Mnichov, Juventus Turín, Arsenal či Manchester United. Právě tento manchesterský klub je podle zákulisních informnací ke koupi Haalanda nejblíže a to i díky tomu, že Haaland v minulosti hrál pod současným koučem Rudých ďáblů Solskjaerem. Ten se s ním setkal už v Molde.

Ovšem ani Lipsko není bez šance. Právě Lipsko je totiž sesterským klubem rodiny impéria Red Bull vlastnící i rakouský Salcburk. „Ten kluk je skvělý hráč. V lize i Lize mistrů odvádí skvělou práci. Samozřejmě se o něj zajímáme," nechal se slyšet v rozhovoru pro deník Bild šéf saského klubu Makus Krosche.

Ještě připomeňme, že do Lipska odešel na hostování český útočník Schick z AS Řím za 3,5 milionu eur (něco přes 90 milionů korun), přičemž pokud se Lipsko v příští sezóně opět do Ligy mistrů, získá Schicka klub na přestup za 29 milionů eur (cca. 760 milionů korun).

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal RB Lipsko Patrik Schick

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 5 hodinami

MS v hokeji

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Zemřel filmař Roger Corman, mentor mnoha největších hollywoodských hvězd

Roger Corman, přezdívaný „Král B-filmů“, zemřel ve věku 98 let. Corman byl klíčovou postavou v tvorbě nízkorozpočtových klasik jako „Malý obchod hrůz“ a „Napadení krabími monstry“ a také pomohl mnoha slavným hercům a režisérům začít svou kariéru v Hollywoodu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy