Další lekce z efektivity. Po Portugalcích si u sebe doma s Čechy poradili i Španělé

Podobně jako ve čtvrtek v Lisabonu s Portugalskem, i v nedělním dalším zápase Ligy národů v Málaze se Španělskem doplatili svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého na své neproměné šance, přičemž soupeř i tentokrát vytěžil z minima maximum. Stejně jako s Portugalskem, tak i nyní se Španělskem prohráli Češi 0:2 poté, co se trefili nejprve v první půli Carlo Soler, ve druhé pak střídající Pablo Sarabia.

Po pražské zkušenosti se Španělskem se i tentokrát český tým snažil od prvních minut napadat, dlouho se čekalo na první střeleckou příležitost a do té se nakonec v zápase dostali překvapivě právě Češi. V 18. minutě se o střelu postaral Černý, ale vychytal ho gólman Simón. V obrovské příležitosti se pak ocitl Kuchta, jenž se dostal do brejku podobně jako v Praze, tetokrát si ale na lob netroufl, naopak jeho pokus z úhlu Simón vykopl.

Až po 24 minutách hry se poprvé ke střele dostali domácí, na začátku všeho byl tehdy dlouhý míč na Asensia, jenž se zbavil svého obránce a následně poslal kulatý nesmysl do předbrankového prostoru, kde se před Mandousem nemýlil Soler, 1:0 pro Španěly. Autor tohoto gólu pak mohl i zvýšit, kdyby ale ve skluzu nezamířil vedle. Čechům pak nehrálo do karet ani to, že musel po půlhodině hry předčasně opustit hrací plochu Sadílek kvůli zranění. Nahradil ho Král.

Za chvíli se do další české šance dostal tentokráte Pešek poté, co chyboval gólman Simón, ten si ale pak mohl oddychnout, že Češi zůstali neefektivní. Pešek se pak představil fanouškům v Málaze ještě jednou a to krátce po přestávce, kdy to zkoušel pro změnu lobem, ale míč šel přes břevno nad.

Do další české příležitosti se pak dostal až Král, jenž se zpoza vápna rozhodl k utažené střele, která šla sice mimo ovšem i tak donutila Simóna k zákroku. Přestože Češi Španěly stejně jako v Praze zlobili a vysokým napadáním jim kolikrát dělali problémy, druhé přesné španělské trefě nezabránili. V 75. minutě to nejprve zkoušel zprava Torres, jeho střelu však bránící Jemelka ztečoval k zadní tyči, kde byl přítomen před chvíli střídající Sarabia a ten neměl sebemenší problém dokepnout míč do odkryté klece, 2:0.

Tento fotbalista Sportingu Lisabon pak zahrozil ještě jednou, když to zkoušel technicky, ale tehdy minul. Na výsledku už se nic nezměnilo a Španělé si tak připsali již 22. zápas v řadě v domácím prostředí, ve kterém neprohráli.

Konečné výsledky zápasu Ligy národů UEFA (12.6.2022):

Španělsko - Česko 2:0 (1:0)Branky: 24. Soler, 75. Sarabia. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Bitigen (video, všichni Tur.). ŽK: Carvajal. Diváci: 30 389 (vyprodáno).

Sestavy:

Španělsko: Simón - Carvajal, García, Martínez, Alonso (78. Alba) - Soler (59. Gavi), Rodri, Koke (79. Busquets) - Asensio (72. Sarabia), Morata (59. Torres), Olmo. Trenér: Enrique

Česko: Mandous - Zima, Brabec, Jemelka - Coufal, Souček, Sadílek (30. Král), Zelený (79. Kalvach) - Černý (60. Hložek), Kuchta (60. Jurečka), Pešek (79. Tecl). Trenér: Šilhavý

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy