Fotbalový reprezentant Matějů bez angažmá. Předčasně skončil v italské Brescii

Český fotbalový reprezentant Aleš Matějů si bude muset hledat nové angažmá. Pětadvacetiletý univerzální obránce, jenž může nastoupit jak na stoperu, tak na kraji obrany, se totiž se začátkem nového roku rozhodl po domluvě předčasně skončit v druholigové italské Brescii. Tuto informaci potvrzují jak italská média, tak samotný klub na svých stránkách.

Matějů oblékal dres Brescie již od roku 2018. Právě tehdy na Apeninský poloostrov přišel hostovat z anglického Brightonu. Rok na to přestoupil do Brerscie definitivně s tím, že s tímto italským klubem podepsal tříletý kontrakt. Následně odehrál s Brescií jeden ročník v nejvyšší Serii A, pak ale zase klub sestoupil do Serie B. Právě tehdy začalo od Matějů slyšet, že by rád změnil adresu.

V tuto chvíli patří Brescii ve druhé italské lize postupové druhé místo, přičemž k němu dopomohl lubu svými výkony i Aleš Matějů, který na podzim nastoupil ze sedmnácti z celkových osmnácti ligových duelů. Celkem tento bývalý fotbalista Plzně i Příbrami v Itálii nastoupil ke stem zápasům, během kterých se mu podařilo pouze jednou skórovat a to loni v dubnu.

Co se týče jeho reprezentační kariéry, tak za národní tým nastoupil zatím celkem v deseti zápasech a v roli náhradníka pak byl i v týmu kouče Jaroslava Šilhavého, který hrál minulý rok v létě na mistrovství Evropy.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Plzák španělský (Arion lusitanicus)

Velmi nebezpečný španělský slimák u českých hranic

Plzák španělský, známý svou žravostí, se dál šíří po Evropě a nyní se objevuje i v horských oblastech. Na jeho přítomnost upozorňují mimo jiné zástupci polského Krkonošského národního parku. Tento živočich navíc představuje riziko i pro psy a podobné šelmy.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

Počasí: Česko dnes zasáhly silné bouřky, objevilo se několik supercel

Českem se podle meteorologů z ČHMÚ přehnaly bouřky, které místy doprovázelo krupobití. Nejvyšší intenzity dosáhly na západě země, kde kroupy přesáhly velikost 2 cm.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy