Schalke žádá fanoušky, aby nechtěli vrátit vstupné

Německý fotbalový klub Schalke 04 požádal své příznivce, aby se vzdali práva na vrácení peněz za permanentní vstupenky i lístky na jednotlivé zápasy, pokud bude bundesliga koronavirové pauze pokračovat bez diváků.

Pomohli by tím klubu v těžké finanční situaci, která podle vyjádření Schalke může ohrozit jeho existenci. Každý fanoušek, který peníze za permanentku oželí, dostane od klubu speciální tričko.

"Řada fanoušků peníze za lístky zpátky nechce a velmi si tohoto gesta vážíme," uvedlo Schalke. Bundesligové týmy se postupně vrátily ke společnému tréninku v menších skupinách, ale soutěž se minimálně do konce dubna znovu nerozběhne. Schalke je po 25 kolech v tabulce šesté.

V Německu registrují přes sto tisíc nakažených a přes 1861 obětí nemoci covid-19.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Další Čech v Bundeslize? Nováčka z Gelsenkirchenu by měl posílit Alex Král

Alex Král už je o krok blíže k nové angažmá poté, co před nedávnem díky výjimce Mezinárodní fotbalové federace FIFA přerušil smlouvu se Spartakem Moskva. V těchto dnech má totiž jednat s bundesligovým nováčkem Schalke 04 a jak informuje německá agentura SID, k tomu, aby byl přestup dokonán je potřeba ze strany Alexe Krále akorát podrobit se lékařské prohlídce. Až se tak stane, bude se moct stát součástí kádru a připravovat se s ním na soustředění v Rakousku.

Více souvisejících

Schalke 04 Fotbal Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy