V příští sezóně opět za AS Řím. Italský deník píše o Schickově konci v Německu

Původně se předpokládalo, že by se český reprezentační útočník Patrik Schick mohl definitivně přesunout z AS Řím do bundesligového Lipska, kde je v současné době na hostování. Protože ale vzhledem k aktuální krizi kolem pandemie koronaviru nejen fotbalový klub, a to i v Bundeslize, snaží začít šetřit, vypadá to, že právě kvůli tomu nebude Lipsko aktivovat dojednanou klauzuli mezi Lipskem a AS Řím na přestup tohoto českého fotbalisty. S největší pravděpodobností se tak podle italského deníku Leggo bude po sezóně Patrik Schick opět stěhovat z Německa zpátky na Apeninský poloostrov.

Připomeňme, že Patrik Schick je aktuálně v bundesligovém Lipsku na ročním hostování s tím, že pokud by se Lipsku podařilo postoupit do Ligy mistrů a hrát tak tedy v příětí sezóně tuto prestižní evropskou klubovou soutěž, může se Schickovo současné hostování změnit v přestup a to za částku 29 milionů eur (cca. 760 milionů korun). Už za současné Schickovy služby bude moset budesligový klub zaplatit 3,5 milionů eur (v přepočtu něco přes 90 milionů korun) + bonusy.

Není tak tedy proto divu, že Lipsko nyní kvůli aktuální pandemii koronaviru zřejmě po této sezóně nebude aktivovat onu přestupní klauzuli, aby se tak vyhnul případným větším ekonomickým dopadům, které každopádně po zdravotnické krizi přijdou. V létě by se tak tedy měl podle všeho Schick vrátit zpět do římského AS, kde mu stále platí kontrakt a to až do roku 2022. Takový scénář by se rozhodně českému útočníkovi příliš nezamlouval, neboť v dresu římského celku se mu před tím příliš nedařilo a jen málokdy se dostával na hřiště, to v Lipsku dostával vícero příležitostí a stal se jednou z viditelných součástí týmu.

Za vše mluví následující fakt: během dvou sezó nastoupil v dresu AS Řím do 58 zápasů, během kterých vstřelil pouze osm gólů. To za Lipsko v této sezóně během pouhých 19 odehraných zápasů vstřelil branek hned sedm.

Nejen italský deník Leggo, ale i sportovní server Calcio Mercato už ale i tak očekává návrat Patrika Schicka do italské metropole. Vše ale ještě může změnit případný odchod kanonýra Tima Wernera z Lipska, kolem kterého krouží v poslední době mnoho zájemců především z anglické Premier League. Sám Werner by pak rozhodně nebyl proti případnému angažmá na Ostrovech.

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal RB Lipsko Patrik Schick

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Vladimír Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko se připravuje na válku s NATO? Odvolání Šojgua z funkce ministra naznačuje, co Kreml chystá, tvrdí ISW

Podle analýzy amerického Institutu pro výzkum války (ISW) navrhnutí Andreje Belousova, dosavadního prvního místopředsedy ruské vlády a ekonoma, na post ministra obrany naznačuje, že prezident Vladimir Putin podniká kroky směřující k mobilizaci ruské ekonomiky a zbrojního průmyslu pro potenciálně dlouhodobý konflikt na Ukrajině a možnou budoucí konfrontaci s NATO. 

před 9 hodinami

Navzdory bojovnému srdci Poláci nestačili na zkušenější Švédy, alpské derby nabídlo jedenáct branek

Po vyrovnané boji s Lotyši narazili Poláci ve svém druhém zápase na letošním MS na daleko těžšího soupeře a to Švédy. Přestože ani tentokrát našim severním sousedům nechybělo vedle hlasité podpory z hlediště Ostravar Areny podobě nadšení jako proti pobaltskému soupeři, kvalita v jednotlivých hokejových dovednostech byla znát. Seveřané rozhodně nehráli na plný plyn, ale i v poněkud utlumeném režimu si dokráčeli za pohodovou výhrou 5:1 a k dosavadním třem bodům si tak připsali další tři. To v Praze se favorizovaným Švýcarům nerodilo očekávané vítězství vůbec lehce. Alpské derby nabídlo jedenáct branek, přičemž tu rozhodující vstřelili Švýcaři až v poslední minutě základní hrací doby. 

Zdroj: David Holub

Další zprávy