Za exslávisty do West Hamu nebo třeba do Arsenalu? V Anglii je nemalý zájem o Simu

Senegalský útočník ve službách pražské Slavie Abdallah Sima vlétl během této fotbalové sezóny do první české ligy jako uragán a prakticky po jeho příchodu do slávistického áčka z třetiligového Tábora mu to padalo do soupeřových bran v každém zápase. I když na jaře byl pak postupem času vidět méně, o jeho kvalitách samozřejmě v zahraničí stále dobře vědí.

Podle britského deníku Evening Standard by se mohl zanedlouho stěhovat tento teprve devatenáctiletý talent z pražských Vršovic stěhovat do anglické Premier League, přičemž britská média odhadují cenu tohoto forvarda na 25 milionů liber (zhruba 743 milionů korun). Právě takovou sumu už stihl údajně jeden klub z Premier League za Simu Slavii předložit.

"Zástupci útočníka vedou pravidelná jednání s několika anglickými kluby, mezi nimi je údajně Manchester United stejně jako Arsenal nebo West Ham. Hráč byl v minulosti spojován též s Paris St. Germain nebo Juventusem, ale Sima by v létě šel raději do Premier League," připomněl Evening Standard zájemce o Simu i z jiných zemích než z Anglie.

Hlavně díky pohádkové cestě pražské Slavie v letošní sezóně Evropské ligy, ve které se Sima trefil třeba v osmifinále proti Leicesteru, stejně tak se ukázal i v následném čtvrtfinále proti Glasgow Rangers. Jak známo, sešívaní nakonec opustili evropskou scénu ve čtvrtfinále, kdy nestačili na londýnský Arsenal, jeden z možných budoucích zaměstnavatelů Abdallaha Simy.

Britská média mají za to, že letos v lednu se vyšplhala Simova cena až na 50 milionů liber, nyní však klesla jeho cena na polovinu. "Slavia již od jednoho nejmenovaného klubu nabídku 25 milionů liber obdržela," napsal zároveň Evening  Standard.

Pro to, aby se Abdallah Sima stal třeba od příští sezóny hráčem Arsenalu, hovoří ten fakt, že v současnosti Londýňané řeší budoucnost útočníka Alexandrea Lacazetta, jehož smlouva s klubem končí právě po této sezóně. Jiný londýnský klub West Ham taktéž v současnosti shání útočníka, mluví se o jeho zájmu o Tammyho Abrahama z Chelsea. Ovšem ten by vyšel pro West Ham dráž než Sima, neboť Abraham stojí až 40 milionů liber, což je pro Kladiváře moc. "Máme za sebou 18 měsíců pandemie, bez fanoušků a s řadou škrtů. Myslel bych si, že to bude z hlediska přestupů slabší léto, nicméně bych byl rád, kdybychom přeci jen posílili. Pokud tedy budu mít možnost sehnat správné hráče, udělám to,“ nechal se slyšet před nedávnem kouč West Hamu David Moyes.

Ten už má s hráči Slavie bohaté zkušenosti, neboť hned dva bývalí hráči sešívaných Tomáš Souček a Vladimír Coufal jsou nyní dvěma oporami West Hamu a svými výkony dělají reklamu v Anglii nejen Slavii, ale i českému fotbalu.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy