Zamíří po Kuchtovi do Sparty další exslávista? Mluví se o možném příchodu Jankta

Fotbalová Sparta se může během letošního letního přestupového obdbí postarat o další velký přestup. Poté, co před časem přivítala ve svých řadách bývalého slávistu a reprezentanta Jana Kuchtu, mohl by na Letnou zamířit další fotbalista, jenž v minulosti oblékal sešívaný dres. Nyní se konkrétně jedná o záložníkovi Jakubu Janktovi, který naposledy oblékal dres Getafe, tam ale toho kvůli zranění mnoho nenahrál. Skutečnost, že by se mohl Jankto vrátit zpátky do Česka, zesílila poté, co i španělský deník Marca napsal, že Getafe měl už s českým fotbalistou přestat počítat.

O možném příchodu šestadvacetiletého reprezentanta do Sparty pak začal psát server sport.cz. Navíc dohady o tom, že jsou Janktovy dny v Getafe nejspíše sečteny, posílil i sám hráč, který o posledním víkendu v neděli na svém instagramovém účtu poděkoval španělskému klubu a navíc k tomuto poděkování přidal i fotku s českým dresem a popiskem "cz" a emoji "back".

Končí tam tedy podle všeho po roce působení, přestože s Getafe podepsal loni v létě pětiletý kontrakt. Po šestnácti soutěžních zápasech, ve kterých nevstřelil žádný gól, si ale přivodil zranění kolena a nikterak tak příliš Getafe, které skončilo v uplynulé sezóně 2021/22 na 15. místě španělské ligy, nepomohl.

Serveru sport.cz bylo potvrzeno dobře informovaným zdrojem, že Sparta oprabvdu jedná s Janktem. "Ta informace je pravdivá, skutečně se jedná," uvedl konkrétně. Samotný letenský klub ale médiím tuto zprávu zatím nikterak nepotvrdil.

Podle zákulisních informací nabízí Pražané za Jankta tři miliony eur (v přepočtu zhruba 75 milionů korun). Pokud se ale obě strany shodnou na přesunu na Jankta do Sparty, bude se nejspíše jednat o hostování s možností následné opce. „Jednání zatím nejsou ve stadiu finalizace, spíš oťukávání. Zájem Sparta o Jankta má, ale za určitých podmínek. Podnikla už první kroky, zároveň však je také dost otazníků a nejasností. Informace se ovšem rozhodně zakládá na pravdě," zakončil již zmíněný zdroj serveru sport.cz.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Trable u Hložka pokračují. Kvůli zranění nebude Leverkusenu k dispozici až čtyři týdny

Těžké časy českého fotbalového útočníka Adama Hložka pokračují. Poté, co se v posledních dnech v Německu u něj mluví o případném hostování, a poté, co se mu úplně nevydařil poslední reprezentační sraz, si nyní zkomplikoval svou cestu k nominaci na letošní fotbalové Euro zraněním. To si přivodil během sobotního bundesligového zápasu Leverkusenu s Unionem Berlín, ve kterém si poranil levý kotník.

Více souvisejících

Fotbal AC Sparta Praha Jakub Jankto

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Záporožská jaderná elektrárna

MAAE vyzve Rusko a Ukrajinu ke kontrole stavu Záporožské JE

Rafael Grossi, ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE), oznámil plány v roce 2024 na pozvání Ukrajiny a Ruska k posouzení technického stavu Záporožské jaderné elektrárny. Grossi také zmínil plány na opětovnou návštěvu Ruska a Ukrajiny.

Aktualizováno včera

Joe Biden

Biden přijal Fialu v Bílém domě a ocenil Česko jako skvělého spojence

Americký prezident Joe Biden přijal v pondělí odpoledne místního času v Oválné pracovně Bílého domu českého premiéra Petra Fialu (ODS), který je na dvoudenní pracovní návštěvě USA. Podle Fialy je klíčové, že obě země sdílejí hodnoty, jakými jsou lidská práva, svoboda a demokracie. Biden řekl, že Praha je pro Washington skvělým spojencem. 

včera

včera

včera

Madame de Pompadour

Nejslavnější královská milenka Madame de Pompadour zemřela před 260 lety

Je tomu přesně 260 let, co zemřela jedna z nejslavnějších královských milenek, která vstoupila do dějin jako Madame de Pompadour. Ačkoliv pocházela z prostých poměrů, dokázala se během několika let vyšplhat mezi společenskou elitu a zajistit si vlivné postavení i bohatství. Majetek ani vliv pro ni však nikdy nebyly na prvním místě.

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izraelská odveta za íránský útok může přijít už dnes, píše Wall Street Journal

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

včera

včera

včera

včera

Dmytro Kuleba je ukrajinský politik a diplomat, od března 2020 ministr zahraničí ve vládě premiéra Denyse Šmyhala.

Kyjev srovnal Izrael s Ukrajinou: Kdybychom měli stejnou podporu Západu jako Izraelci, ubránili bychom se taky

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

včera

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Írán nesmí být jaderná velmoc, jsme na okraji útesu. Podle Borella je čas dupnout na brzdu

Blízký východ se ocitl na okraji útesu, prohlásil v pondělí šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell. Zároveň vyzval k deeskalaci konfliktu mezi Izraelem a Íránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy