Fotbalová Olomouc zná Saňákova nástupce. Stal se jím dosavadní trenér B-týmu Janotka

Jen několik dní poté, co vyšlo najevo, že Jiří Saňák po sezóně opouští olomoucký A-tým a odchází za novým angažmá do Pardubic, je známé nové trenérské jméno na lavičce hanáckého prvoligového celku. Přichází na ni úspěšný stratég Tomáš Janotka z olomouckého „béčka“, které ve druhé fotbalové lize skončilo na druhém místě. Jedná se tak určitě o ocenění Janotkovy dosavadní práce a pro samotného dvaačtyřicetiletého kouče se bude jednat o jeho první prvoligové angažmá.

Na lavičku olomouckého A-týmu také přichází čerstvý nejlepší trenér uběhnuvší druholigové sezóny podle Ligové fotbalové asociace. "Je to pro mě velká výzva a příležitost. Nerozmýšlel jsem se dlouho. Ani jsem o tom nesnil," uvedl Janotka po svém uvedení do funkce.

"Tomáš Janotka prokázal své kvality u B-týmu v uplynulé sezoně. Pro Sigmu byla vždy důležitá práce s vlastními mladými hráči, stejně tak zde vyrůstali kvalitní trenéři a Tomáš ukazuje, že může být dalším v řadě," nechal se slyšet při jmenování nového kouče olomoucký sportovní manažer Ladislav Minář.

Stojí za připomenutí, že Tomáš Janotka je spojen s Olomoucí už od doby, kdy byl ještě profesionálním fotbalistou. Se Sigmou jako hráč dokázal dojít až k zisku domácího poháru i Superpoháru v roce 2012. S B-týmem Olomouce v poslední druholigové sezóně dokráčel k senzačnímu druhému místu. A kromě toho, že stál u kormidla „béčka“, věnoval se také jako trenér české reprezentaci do 19 let.

Poprvé si - obrazně řečeno - nasadí Janotka montérky 17. června, kdy je na programu zahájení letní přípravy na novou tuzemskou fotbalovou sezónu. "Půjdu do toho po hlavě a naplno. Totéž budu chtít i od hráčů. Jsem emotivní člověk a nerad prohrávám. Pokusím se to přenést i na hráče, abychom vždycky byli odhodlaní, bojovní, nechali jsme na hřišti všechno a nikdo nám nemohl v tomto směru nic vyčíst," říká odhodlaně Janotka.

Ten tedy nahrazuje Jiřího Saňáka, od tohoto týdne nového kouče Pardubic. Dodejme, že Saňák vedl olomoucké „áčko“ od letošního února poté, co tehdy skončil v Olomouci jako hlavní trenér Václav Jílek, jemuž dlouhodobě asistoval. Saňákovi se pak nepodařilo s Olomoucí postoupit z prostřední nadstavbové skupiny o Evropu do závěrečného finále o účast v bojích o Evropskou konferenční ligu, když v semifinále této nadstavbové skupiny nestačili na Hradec Králové.

Související

Slavia

Své soupeře v Evropské lize zná Slavia i Plzeň. Do Edenu zavítá Mourinho, do Plzně Manchester United

Po pražské Spartě, která zjistila své soupeře v rámci hlavní fáze Ligy mistrů ve čtvrtek, se v Monaku v pátek rozhodlo o složení hlavní fáze mimo jiné Evropské ligy. Té se kromě jiných účastní hned dva čeští zástupci Slavia Praha a Viktoria Plzeň. Shodou okolností se oba kluby střetnou s pěti stejnými následujícími soupeři: Frankfurt, PAOK Soluň, Ludogorec Razgrad, Anderlecht Brusel a Bilbao. Vedle nich se pak Slavia třeba utká s Ajaxem Amsterdam nebo Fenerbahce Istanbul s koučem José Mourinhem. Plzeň pak přivítá především anglického giganta Manchester United. 
Fotbal, ilustrační fotografie

Sparta se už těší na podzim. Venku se utká se Citizens či Leverkusenem, doma s Atléticem či Interem

Čtvrteční los v Monaku rozhodl o soupeřích pražské Sparty v nejprestižnější evropské klubové soutěži Lize mistrů, kam se dokázala probojovat poprvé od roku 2005. Protože se od této sezóny hraje hlavní fáze této soutěže (stejně jako v Evropské lize a Konferenční lize) v novém formátu, v tzv. švýcarském systému, kdy místo dosavadních osmi skupin po čtyřech bude jedna velká ligová tabulka se všemi 36 účastníky, přičemž každý z nich bude mít osm svých soupeřů (dva týmy z každého ze čtyř košů), se kterými se každý tým utká vždy jednou (přičemž každý tým bude hrát čtyři zápasy doma a čtyři venku), nové bylo i losování soutěže.

Více souvisejících

Fotbal SK Sigma Olomouc

Aktuálně se děje

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

včera

včera

včera

včera

Deštivé počasí, ilustrační fotografie.

Počasí jako na houpačce. Přijde šok, teploty klesnou o desítky stupňů

Dnes a zítra si v Česku ještě užijeme tropická vedra, pak ale bude následovat výrazná změna. Příští týden přinese zcela jiné počasí, než jsme byli zvyklí poslední dva týdny, uvedl doslova Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přijde totiž ochlazení, očekává se i plošnější déšť. Zatímco tak v tomto týdnu dosahovala maxima až 35 °C, za několik dní může být až o dvacet stupňů méně.

včera

včera

Ministr obrany Lloyd J. Austin III v Pentagonu

Údery západními zbraněmi v hloubi Ruska válku nerozhodnou, tvrdí Austin

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

včera

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner jsou u konce. Její posádka si ještě oddechnout nemůže

Opakovaně použitelná kosmická loď Starliner od společnosti Boeing se v noci na sobotu vrátila na Zemi, když s pomocí padáků přistála v americkém státě Nové Mexiko. Informovala o tom NASA. Loď se však vrátila bez posádky, jejíž členové po předchozích problémech plavidla zůstávají na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. 

včera

včera

Aktualizováno 6. září 2024 21:59

Ukrajinská armáda čelí výzvám na ruském území. Kyjev se vojáků v těžké situaci zastává

Ukrajinská armáda se při okupaci ruských území snaží dodržovat válečná pravidla a chránit civilisty, zatímco ruská vojska pokračují v útocích na civilní objekty. Kyjev zdůrazňuje, že jeho vojáci nepropadají k rabování a drancování, čímž si chce získat mezinárodní podporu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy